Cumpără cadouri pentru cei dragi din 5 orașe europene

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Alte tari » Cumpără cadouri pentru cei dragi din 5 orașe europene

shutterstock_235513402

Anual, încă din luna noiembrie, marile orașe europene își îmbracă străzile și clădirile în ghirlande luminoase multicolore, pentru celebrarea sărbătorilor de iarnă. Spre bucuria celor mari și mici, dornici să facă cumpărături pentru cei dragi, își fac apariția în acest decor de sărbătoare, târguri sau piețe tematice.

Prima piață de Crăciun s-a organizat în Strasbourg, în anul 1570, sub denumirea de Christkindelmärik sau Piață pruncului Iisus. Încă de atunci, micile căsuțe de lemn, așezate unele lângă altele și decorate în spiritul sărbătorilor de iarnă, colindele de pe fundal, jocurile și chiar prezența unui Moș Crăciun deghizat, îi fac fericiți pe toți cei prezenți.

Devenite tradiție anuală, piețele de Crăciun te invită să îți porți pașii printre standurile pline cu suveniruri, dulciuri, haine și obiecte de artizanat, care pot deveni ușor un cadou pentru cei dragi. Anul acesta umpleți sacul Moșului cu bunătăți și cadouri cumpărate din mari piețe de Crăciun: Viena, Praga, Bratislava, Dresda și Budapesta.

Piața de Crăciun din Viena
Viena are mai multe piețe de Crăciun și toate sunt cunoscute ca fiind cele mai bune din toată Europa. Cea mai renumită piață de Crăciun din Viena este Rathausplatz, din fața Primăriei, deosebit de frumoasă seara când clădirea consiliului orașului este iluminata feeric. În piața din fața Palatului Schönbrunn se organizează concerte festive, de la colinde la muzică clasică, iar pasionații de dulciuri își pot pregăti propria prăjitură de Crăciun la Brutăria Imperială. Perioadă: 12.11 – 26.12.2016.

Piața de Crăciun din Praga
Piețele de Crăciun sunt un ingredient cheie al magiei cehe. Dau viață centrului orașului, aducând laolaltă turiști și localnici care se bucură împreună spiritul de sărbătoare, ca într-un adevărat „Winter Wonderland”. Cele mai importante sunt Piața Orașului Vechi și Piața Wenceslas, dar și cele mai mici: Piața Republicii și Piața Havel. Vei găsi căbănuțe din lemn decorate luminos care vând produse tradiționale cehe de la obiecte de artizanat și produse alimentare fiebinti (cârnați, porumb, produse de patiserie) la bere cehă și băuturi calde. Perioada: 26.11.2016 – 01.01.2017.

christmas-mood-on-snowy-old-town-square-prague-czech-republic-shutterstock_87122497

Piața de Crăciun din Budapesta
În perioadă sărbătorilor de iarnă, Budapesta, prinde viață cu adevărat. Piață Vörösmarty este transformată într-un țărm magic festiv, cu aproape 150 de căbănuțe din lemn în care se vând suveniruri și cadouri lucrate manual de meșterii unguri. Mirosul alimentelor tradiționale maghiare, lángos, kürtös kalács, cârnați rumeniți și a altor delicatese, cum ar fi ștrudele de casă, Toki pompos și castane prăjite îți deschid apetitul cu siguranță. Perioada: 11.11.2016 – 01.01.2017.

Piața de Crăciun din Dresda
Tradițional denumită „Striezelmarkt”, Piața de Crăciun din Dresda, este una dintre cele mai vechi organizate în Germania, datând tocmai din 1434. Acest superb târg de sezon este denumit după cea mai celebră creație culinară a acestui oraș – deliciosul Stollen pregătit de Crăciun. Perioada: 24.11 – 24.12.2016.

Autor: Loredana Ciubuc