Hai-hui pe munte! Cateva trasee usoare in Sinaia, care pot fi facute de oricine, oricand!
Vara este anotimpul ideal pentru drumetiile pe munte alaturi de cei dragi. Indiferent daca vrei sa te plimbi alaturi de partenerul de viata, de copii sau de gasca de prieteni, noi ti-am pregatit cateva trasee usoare in Sinaia, care pot fi parcurse de oricine, de la mic la mare.
Aerul proaspat de munte are nenumarate efecte benefice asupra sanatatii tale, protejandu-ti organismul pentru timp indelungat. In plus, vei avea parte de un stil de viata activ, un aspect esential pentru bunastarea ta fizica si psihica.
In plus, o drumetie pe poteci de munte nu ocupa foarte mult timp. Astfel, nu este nevoie sa iti rezervi zile libere pentru a te bucura de farmecul nepretuit al naturii. Este suficient sa ajungi cu masina personala sau cu un mijloc de transport in comun la poalele muntelui, sa petreci cateva ore facand miscare si respirand aer curat si te poti intoarce la sfarsitul zilei la tine acasa, cu „bateriile incarcate”.
Greu gasesti ceva mai benefic, mai accesibil si mai placut! Fara alte introduceri, iata cateva trasee usoare in Sinaia pe care le poti explora in aceasta vara! Variantele propuse sunt ideale pentru lunile de vara, insa pot fi accesate si in timpul celorlalte anotimpuri. Asa ca pune-ti bocancii de munte si rucsacul in spate si hai la drum! Garantam ca se lasa cu zambete, amintiri frumoase si povesti de neuitat!
Sinaia – Poiana Stanii
Unul dintre cele mai usoare trasee montane este reprezentat de drumul care leaga Castelul Peles de Poiana Stanii. Poteca aceasta este cunoscuta si sub numele de Poteca Regala, denumire pe care a dobandit-o dupa ce a fost adesea strabatuta de Carol I. Marcat cu dunga albastra, traseul porneste de la drumul care duce spre cota 1400 si se sfarseste putin inainte de stancile Franz Joseph. Drumul poate fi facut in aproximativ o ora si seamana mai mult cu o plimbare prin padure, motiv pentru care nu iti trebuie echipament special pentru a-l parcurge.
Poiana Tapului – Cascada Urlatoarea
Un traseu montan ideal pentru cei vor sa ii faca pe cei mici sa descopere farmecul naturii este cel care porneste din Poiana Tapului sau din Busteni. Rapid si fara urcusuri abrupte, acest drum duce spre una dintre cele mai cunoscute cascade de pe teritoriul romanesc.
Cota 2000 – Cabana Piatra Arsa
In cazul in care dispui de masina personala, poti ajunge cu usurinta la cota 1400. De acolo, iei telecabina pana la cota 2000 si pornesti la pas spre Cabana Piatra Arsa pentru a te bucura de un peisaj unic. Acolo se poate ajunge si cu masina, insa traseul pe care ti-l propunem iti va permite sa te bucuri in voie de un peisaj care iti va taia respiratia si pe care nu il vei uita prea curand.
Gura Diham – Cabana Diham
Pentru a parcurge drumul care duce de la Complexul Diham pana la varful Bucsoiu, este suficient sa urmezi triunghiul albastru timp de aproximativ 2 ore. Inainte de a te aventura pe acest drum, trebuie sa retii un lucru: primul urcus va fi cel mai greu, dupa aceea vei putea dansa pana la Cabana Diham daca poftesti – atat de simplu si de placut e traseul!
In cazul in care vreuna dintre aceste drumetii iti trezeste pofta de aventura, te invitam sa descoperi si lista de parcuri de aventuri din Romania, unde poti avea parte de numeroase activitati distractive, precum trasee, tiroliana, echitatie si multe altele!