Distracție la noi acasă: De ce să alegi litoralul românesc

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Romania » Distracție la noi acasă: De ce să alegi litoralul românesc

Vacanțele exotice în care te poți bucura de distracție și relaxare sunt cu adevărat tentante. Ce ai spune însă dacă ai afla că poți avea parte de aceste lucruri chiar la tine acasă și că nu mai este nevoie să cauți destinația perfectă?

Beautiful red sunrise at Black 597

Dacă te vei uita cu atenție, vei observa că România este o țară bogată, care ne încântă nu numai cu parcuri naturale și cetăți medievale desprinse parcă din vis, dar și cu plaje moderne și atractive.

 

Litoralul românesc oferă locuri speciale și are în spate o poveste cu adevărat interesantă.

Mituri și istorie

Litoralul românesc a fost locuit din cele mai vechi timpuri, iar prin această zonă a țării au trecut de-a lungul timpului numeroase flote și armate. Printre acestea se numără cele ale grecilor, care au întemeiat coloniile Histria, Callatis și Tomis, în secolele VI –IV î. Chr. și cele ale perșilor.

Invaziile popoarelor migratoare au fost urmate de stăpânirea otomană, iar litoralul a fost un teren de luptă între Turcia și Rusia, în secolele XVIII-XIX.

Deși datele spun că litoralul a fost colonizat cu români abia în anul 1878, se pare că au existat stâne românești de ciobani transhumanți încă din Evul mediu. Această afirmație este susținută de cartografia veche, care arată și denumiri românești, precum limanurile Iancina (azi Razim sau Razelm), Fidilimanu (azi Zmeica), Albastru (azi Sinoie), Nuntași sau Petroasa (Tașaul).

Cultură

Deși litoralul românesc este cunoscut îndeosebi pentru distracția de care pot avea parte turiștii aici, cultura din această zonă este și ea una extrem de interesantă. Dacă ești interesat să explorezi împrejurimile și să descoperi mai mult decât stațiunile cu plaje superbe și moderne, atunci te invităm să faci acest lucru.

În Constanța, poți vizita numeroase muzee, precum Muzeul de Sculptură Ion Jalea, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Muzeul de Artă Populară și Muzeul de Artă.

Printre principalele atracții istorice se numără Cazinoul Constanța, de care este imposibil să nu fi auzit. Acesta este practic o emblemă a orașului și veghează țărmul Mării Negre de peste 130 de ani.

romania constanta cazinou faleza coasta simbol pariu miza marea neagra 597

Istoria sa este una impresionantă, fiind prima clădire ridicată aici după încheierea dominației otomane. Piatra de temelie a Cazinoului a fosu pusă în anul 1880, iar ulterior, în interior, erau amenajate o sală de dans, două săli de jocuri și două săli de lectură. Descoperă singur mai multe despre istoria acestui loc și nu uita să îți faci câteva fotografii lângă impresionanta clădire.

Pe litoral, poți găsi și un număr impresionant de biserici și catedrale vechi, precum Biserica Grecească Metamorphosis, Biserica Româno-Catolică Sfântul Anton, Biserica Sfântul Mina sau Catedrala Ortodoxă Sfinții Petru și Pavel. Fiecare dintre ele are o poveste captivantă, așa că nu ezita să le explorezi.

Cumpărături

Pregătește-te să te întorci cu bagajele pline din vacanța petrecută pe litoralul românesc. Indiferent de ce stațiune alegi, vei avea la dispoziție o multitudine de magazine de haine, accesorii pentru plajă și suveniruri.

Distracție

Pe litoral, distracția este pretutindeni, așa că nu te poți ascunde de ea. Ai la dispoziție numeroase piscine, plaje private, parcuri acvatice unde adrenalina poate atinge niveluri înalte, terase, cluburi și baruri unde poți savura cocktail-uri exotice și răcoritoare.

În plus, nu îți face griji, distracția este garantată tuturor, indiferent de buget. Poți alege să frecventezi fie localuri luxoase și elegante, fie localuri boeme și prietenoase.

Sursa Youtube : Mangalia News Romania

Cluburile cu ritmuri alerte din Mamaia, Constanța, Neptun sau Vama Veche atrag un număr mare de turiști.

Pe plajă, poți practica sporturi acvatice precum parasailing, skijet, stand up paddle surfing, flyboard, wakeboarding, kitesurfing, windsurfing sau yachting.

De asemenea, printre cele mai căutate atracții se numără Satul de Vacanță din Mamaia, unde vei avea parte de o experiență inedită. Acest loc este potrivit atât pentru adulții curioși, cât și pentru copiii energici și dornici de aventură. Nu rata nici Acvariul, Delfinariul sau Parcul Acvatic.

Aqua Magic is an outdoor water park in Mamaia shutterstock_252785314

Mâncare

Dacă ești un gurmand și îți place să explorezi diverse mâncăruri, pregătește-te să savurezi adevărate delicii culinare pe litoralul românesc. Aici vei găsi de la fast food-uri și gelaterii situate la marginea străzilor, până la restaurante elegante și pretențioase.

Poți alege să servești masa la unul dintre restaurantele de la marginea mării, profitând de o vedere excelentă. Fiecare dintre stațiunile de pe litoral oferă o varietate largă de opțiuni și poate satisface chiar și cea mai pretențioasă cerință culinară.

Intră pe helloromania.eu și asigură-te că beneficiezi de cele mai bune oferte din zonă!

 

Autor: Nicoleta Ungureanu