Zece ponturi despre Creta

Prima pagină » Articole » Zece ponturi despre Creta

Cea mai mare insulă a Greciei te atrage cu peisajul spectaculoas din inima munților, dar și satele pustii pline de povești sau plajele întinse, încărcate cu palmieri. Creta, a cărei capitală este Heraklion, și-a păstrat istoria legendară, însă a și deschis porțile modernismului în același timp. Iată câteva ponturi interesante despre Creta.

1. Insula se întinde pe 8 336 kilometri pătrați și găzduiește masivii Lefka Ori, spre vest, Idi, în centru, și Dikti în partea de est a sa.
2. După ce te saturi de drumețiile pe creste, poți evada pe unele dintre cele mai frumoase plaje izolate, cu nisip fin și apă cristalină.
3. Între anii 2600 și 1400 î.Hr., Creta era centrul civilizației minoice, cea mai veche formă de civilizație din Europa.
4. Creta a devenit o provincie romană în anul 67 înaintea erei noastre, iar ocupația a continuat încă 400 de ani, după care a devenit parte a Imperiului Bizantin.
5. Când vine vorba despre legende mitologice, Creta are o importanță deosebită fiind locul de naștere al lui Zeus.
6. Locuitorii de aici se consideră cretani, nu greci.
7. Pentru că uleiul de măsline este esențial în preparatele tradiționale grecești, se pune foarte mult preț pe calitatea sa, iar Creta atinge orice cote existente, iar uleiul de măsline din Creta este cel mai gustos din întreaga Grecie.
8. Și dacă tot vorbeam despre mâncare, când ajungi aici trebuie să încerci tocana de melci (Stifado Salingariko) sau cotletul de porc (Chirino Kritiko), două specialități populare pe insulă.
9. La orice masă merge un vin bun. Cretanii au propriul lor vin tradițional numit Raki. Vinul este atât de popular încât fiecare familie de pe insulă are propria rețetă de preparare.
10. Creta este renumită pentru apele sale limpezi și extrem de curate, a căror transparență îți permite o vizibilitate de până la 40 de metri.

Oferta Christian Tour
Profită de programele Senior Voyage și vizitează această insulă plină de farmec! Programul include transportul cu avionul, transferuri, 7 nopți de cazare la hotel de 3 stele, masă de tip all inclusive și asistență turistică, la prețuri începând de la 285 / 305 de euro de persoană. Detalii aici.