Castelul Praga, cel mai mare castel medieval din lume

Prima pagină » Articole » Castelul Praga, cel mai mare castel medieval din lume

Castelul este o operă arhitecturală impresionantă care nu numai că este cea mai uluitoare capodoperă arhitecturală din Praga, dar are și o istorie pe măsură. Cel mai mare castel medieval din lume a fost tronul celor mai mari regi cehi.

Ansamblul eclectic de stiluri arhitecturale, produsul mai multor generații de arhitecți talentați, se îmbină elegant, chiar și în urma războaielor și incendiilor care au avut loc aici. Castelul a fost ridicat în secolul 9, dar  în secolul 12 a fost înlocuit cu unul în stil romanic. Mai apoi a fost reconstruit în stil gotic, în secolul 14 , iar după incendiul din 1541 au fost făcute alte restaurări.

Cu timpul, acesta a devenit un complx care își întinde palatele, grădinile, bisericile și fortificațiile pe 7 hectare. Printre structurile complexului se numără și catedrala Sfântul Vitus, trei grădini superbe cu vedere spre orașul vechi, turnuri masive, muzee și galerii de artă, cafenele și Strada de aur. Cea mai veche construcție din complex este însă biserica Sfântul George, care datează încă din anul 921.

Astăzi, la Castelul Praga se află biroul Președintelui Republicii Cehe, iar palatul servește ca centru istoric și politic, atât pentru oraș, cât și pentru stat.

Oferta Christian Tour

Evadează câteva zile în Cehia și vizitează Castelul Praga! Christian Tour îți pune la dispoziție un weekend break la Hotelul Christie din Praga, de patru stele, la prețuri începând de la 297 €/pers. Pachetul include transport cu avionul, taxele de aeroport, 3 nopți de cazare cu mic dejun și un tur pietonal de 3 ore cu ghid vorbitor de limba română.

De Teodora Lozan