Napoli, o explozie a gusturilor

Prima pagină » Articole » Napoli, o explozie a gusturilor

Napoli îți rezervă multe surprize atunci când vine vorba despre bucatele pe care nu trebuie să le ratezi. Aici vei întâlni câte ceva pentru toate gusturile, iar gurmanzii vor avea parte de cele mai gustoase experiențe culinare. De la pești savuroși și fructe de mare, la ingrediente suculente crescute sub razele soarelui, de la arome dulci la prăjeli bine condimentate, nu vei știi ce să încerci mai întâi.

Crocchè di Patate

 Foto: ricettagiornaliera.com

Imaginează-ți o porție de piure de cartofi cu mirodenii, brânză și uneori salam, acoperiți într-un strat subțire de pesmet și puși la prăjit. Gustul unei porții de cartofi prăjiți este o nimica toată pe lângă acest preparat. Poți savura o porție de crocche di patate peste tot în oraș, dar mail ales în centrul istoric.

Parmigiana di Melenzane

 Foto:casabella.it

Când vei gusta parmigiana di melenzane, adică vinete cu parmezan, vei descoperi cum toate aromele acestei regiuni se contopesc într-una singură. Vinete prăjite, îmbibate în sos de roșii, cu mozzarella, parmezan și busuioc. Cu toate că acest preparat s-a răspândit în întreaga Italie, iar apoi în lume, trebuie să-l încercați aici, unde rețeta a apărut pentru întâia oară.

Cozze

 Foto: Food Lover’s Odyssey

Nu poți să ajungi în Napoli și să nu mănânci o porție de midii. Încearcă-le alla marinara, gătite într-un sos de roșii, condimentat cu ardei iuți și pătrunjel. Se servesc pe pâine prăjită pentru a absorbi sucurile gustoase, sau impepata di cozze, adică preparate în suc propriu și condimentate cu piper negru.

Oferta Christian Tour

Nu ratați programele Senior Voyage. Poți ajunge la Napoli – Sorrento, la prețuri începand de la 295€/pers. Preţul include transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi de cazare la hotel de 4 stele, o excursie opţională de jumătate de zi (Napoli), o excursie opţională pentru posesorii de Senior Voyage Club Card (Sorrento), asistenţă turistică pentru întreaga perioadă. Detalii aici.