Ce să nu faci în Germania

Prima pagină » Articole » Ce să nu faci în Germania

Germania este o țară plină de istorie și dramă, cu monumente și peisaje impresionante care o transformă într-una din destinațiile europene de neratat. În țară domnește strictețea și ordinea, așa că trebuie să ții cont de câteva reguli simple atunci când ajungi aici. Iată câteva lucruri pe care nu trebui să le faci în țară.

Germanii sunt extrem de punctuali, așa că nu întârzia niciodată la întâlnirile cu un neamț, fie ele întâlniri de afaceri sau invitații la cină. Fii mereu punctual și te vei înțelege de minune cu oamenii.

Nu fi nerespectuos când saluți un neamț. Când te întâlnești cu cineva, salută-i printr-o strângere a mâinii, în timp ce îi privești în ochi. Și o scurtă plecăciune este tot o marcă a bunelor maniere.

Nu trata cu indiferență cultura, civilizația și limba germană. Arată-le că ești interesat de trecutul și tradițiile lor. Ba mai mult, este de apreciat dacă acumulezi câteva cunoștințe minime de limba germană înainte să ajungi aici.

Nu îți neglija actele. Fiind un popor strict și extrem de organizat, vor verifica la sânge toate actele tale de călătorie. Nu uita nici de asigurarea medicală! În cazul unor situații mai puțin fericite care te vor îndruma spre porțile spitalului, vei avea nevoie de și de asigurare.

Când ajungi într-un restaurant, nu aștepta să fii condus la o masă. Găsește un loc liber și așează-te cu încredere, cu toate că este posibil să mai existe alte persoane la masă. În Germania este destul de comun să-ți împarți masă cu altcineva, însă acesta nu este un prilej de a porni o discuție cu necunoscuți.

Dacă dorești să îți petreci seara într-un bar, nu exagera cu băutura! Persoanele aflate în stări de ebrietate în public sunt privite cu ochi răi mai ales în Bavaria.

Nu arunca gunoiul pe stradă! Spre deosebire de alte țări, aici vei întâlni coșuri de gunoi din loc în loc, fiind la îndemâna oricui.

Nu mesteca gumă și nu ține coatele pe masă! Dacă încerci să porți o conversație cu cineva în timp ce mesteci gumă vei fi consiferat lipsit de maniere. Același lucru se întâmplă și dacă îți pui coatele pe masă când iei cina cu cineva.

Nu neglija titlurile și profesiile! În Germania este foarte importantă funcția și educația, acestea fiind specificate în formulele de adresare. Dacă vorbești cu cineva care a obținut doctoratul sau lucrează ca prefesor, va trebui să-i specifici tilul înaintea numelui când i te adresezi.

Oferta Christian Tour

Vizitează Germania în septembrie, iar Christian Tour îți oferă și ocazia de a-i asculta pe cei de la Coldplay! Agenția îți asigură 2 nopți cazare cu mic dejun la hotelul Azimut City Ost din Munchen, de patru stele, în perioada 11-13 septembrie, bilet la concert, taxa de livrare a biletelor de concert în România, la prețuri începând de la 274 €/ pers. Detalii aici.