Sardinia, perla italiană de la Marea Mediterană

Prima pagină » Articole » Sardinia, perla italiană de la Marea Mediterană

Sardinia, cea de-a doua insulă italiană ca mărime de pe coasta Mării Meditarane uluiește prin plajele întinse, cu nisip fin, apele limpezi și istoria fascinantă a meleagurilor. Peisajele și istoria se împletesc în satele și orașele dotate cu fortărețe antice, pereți de apărare și alte structuri vechi bine conservate. Află care sunt cele mai interesante locuri pe care să le vizitezi.

Olbia

Orașul este primul loc în care popopsești cu avionul și are o deschidere foarte mare către toate celelalte orașe din Sardinia. De aici se ajunge foarte ușor în Costa Smeralda, cu ferry boat-ul. Nu te grăbi totuși să pleci de aici! Centrul vechi al orașului adăpostește băi romane, o biserică impresionantă din granit și numeroase mărci istorice. Ca sa nu mai vorbim de barurile și restaurantele încântătoare în care merită să îți petreci câteva ore!

Costa Smeralda

Cea mai populară destinație din Sardinia, superba coastă este preferată de turiști pentru peisajele naturale însorite. Situată în nord-estul regiunii și cu Olbia în centrul său, Costa Smeralda își desprinde numele din apa limpede, ca de smarald. Diminețile ți le petreci ocrotit sub razele blânde ale soarelui, întins pe plaja aurie. După ce te-ai săturat de mare, vizitează magazinele numeroase și fă o tură de shopping sau gustă câteva bucate italienești în restaurantele din zonă. Tot aici vei descoperi și Porto Cervo, portul în care vei găsi cele mai luxoase yahturi private.

Cagliari

Capitala Sardiniei și cel mai mare oraș din insulă ascunde o istorie impresionantă. Acest oraș datează încă din perioada romană și are una dintre cele mai dramatice și spectaculoase priveliști dintre toate orașele mediteraneene, fiind cocoțat pe o stâncă abruptă deasupra apei. Te poți plimba în neștire pe străzile înguste și șerpuite, care își vor dezzvălui o colecție de atrcții turistice importante, printre care și Bastione San Remy.

Oferta Christian Tour

Profită de noul program Senior Voyage și fă o călătorie în Sardinia! Ai parte de prețuri începând de la 395 euro, iat plecările se fac din București. Pachetul include transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare la hotel de patru stele, mic dejun și cină, o excursie opțională de jumătate de zi (Olbia), asistență turistică pentru întreaga perioadă. Detalii aici.