Zakynthos, „Venetia Sudului” sau „Floarea Levantului” (Georgeta Popovici)

Prima pagină » Articole » Zakynthos, „Venetia Sudului” sau „Floarea Levantului” (Georgeta Popovici)

Georgeta Popovici a participat la concursul TV Travel si a castigat o vacanta in Grecia, insula Zakynthos, vacanță oferita de TV Travel si Christian Tour. Dupa un sejur la Marea Ionica, iata impresiile sale de vacanta…

Am locuit la hotelul Jupiter de 3 *** + din statiunea Tsilivi, situata la doar 5 Km de orasul capitala Zante si de aeroport. Hotel este cochet, curat in stil mediteranean, vopsit in alb, pe 2 nivele. Camera care ne-a fost data pe durata celor 7 nopti de cazare avea vederea catre mare, pini si livezi de maslini. O camera curata, in care se facea curat zilnic, iar pe durata celor 8 zile ni s-au schimbat asternuturile si prosoapele. Era dotata cu frigider si aer conditionat contra cost, feon, telefon, etc. Am fost intampinati cordial de bun venit cu o sticla de vin local, renumit ca fiind foarte bun!

Masa tip bufet suedez o serveam la hotel intr-o sala unde se auzeau in surdina acorduri de muzica atat clasica, dar nu numai, dotata cu aer conditionat, dozator cu diverse sucuri acidulate sau de fructe, dozator de cafea, bere, apa. Vinul era din belsug atat alb, roze sau rosu, foarte gustos! Zilnic ni se servea feluri de mancare variata, gustoasa si bine pregatita pe care de multe ori am servit-o pe terasa restaurantului cu vedere la piscina, stand chair la umbra palmierilor unde aerul mirosea suav a rasini de pini si parfum de trandafiri.
Pe oamenii locului si cei care lucrau la hotel Jupiter din Zakinthos eu i-am perceput ca fiind foarte atenti si ospitalieri cu mine si ceilalti oaspeti! Am putut accesa si internetul, platind 1 euro pentru 1 ora sau 5 Euro/zi ,ori 15 Euro/sapt iar cei care aveau laptop aveau wireless gratuit in hotel.

Hotelul era amplasat foarte bine, la o distanta scurta de doar 150 m de una dintre cele mai curate plaje de pe insula Zakinthos cu nisip fin auriu, apa curata si cristalina. Plaja avea steagul albastru pentru aceste caracterstici. Am fost impresionata de frumusetea locurilor, de vegetatia luxurianta si specifica insulelor grecesti, de apa calda, limpede, foarte curata, de un turcoaz care trecea prin diverse nuante.

Excursia mea in Zakhinthos a fost organizata de catre Christian Tour! Atat transportul cat si sederea mea pe insula, plus asistenta si transportul de la aeroport la hotel si invers, dar si organizarea excursiilor a fost sub atentia lor directa. Amintesc aici pe Alice si Marius, cei care ne-au stat aproape si ne-au fost ghizi si asistenti pe durata sejurului pe insula! Am achizitionat 2 excursii organizate de Christian Tour. La celebra plaja Navagio unde parca este Raiul pe pamant, nu se poate ajunge decat cu vaporul de croaziera sau alte ambarcatiuni.

Noi am platit 29 euro de persoana plecand de dimineata si intorcandu-ne la orele 16:30 la hotel. Am luat vaporul de croaziera din portul orasului capitala, Zante, catre Navagio unde am poposit aproximativ 1 ora si jumatate. Am trait clipe superbe de neuitat pe celebra plaja unde am facut baie si am admirat epava de acum mai mult decat celebra, dar mai ales am admirat felul in care care lumina soarelui cadea in apa iar rezultatul era unul spectaculos , astfel ca apa avea peste 10 nuante de bleu, plecand din alb si ajungand la turcoaz doarece si roca acolo este calcaroasa si de aceea totul pare ireal de frumos si deosebit!!!!
La plaja Gerakas am mers in alta zi. Este o plaja impresionanta, fiind locul unde isi depun ouale broastele testoase, renumite dar si protejate: Caretta-Caretta. Aici se pot observa usor plasele de sarma impletita sub forma de cosuri intoarse invers, amplasate pe o potiune a plajei, astfel ca se protejeaza ouale acestor frumoase creaturi pe cale de disparitie. Cum sa nu-mi fi placut si aici? Atat plaja dar si intrarea lina in apa cristalina a marii Ionice, unde am fost deseori inconjurata si acompaniata la inot de pestisori albi mici si simpatici si jucausi au creat un cadru magic si unic!

Seara dupa cina, in general faceam plimbari pe malul marii, admiram apusul de soare, luna plina care ne-a tinut companie 5 nopti la rand. De-asemenea, am participat impreuna cu multi turisti romani, francezi, englezi, nordici, rusi, italieni, cehi, etc. la petrecerea de pe plaja organizata in fiecare vineri la Alexandra Beach, un party de pomina care a tinuit pana in zori cand soarele a rasarit din nou!
La hotel miercurea se organizaza seara greceasca in jurul piscinei luminate unde am putut admira dansatorii si asculta muzica deosebita populara greceasca si dansa pe ritmurile de sirtaki si alte stiluri de dans traditional! A fost o seara magica!

Pe insula Zakinthos, bineinteles ca am profitat de soare si mai ales de apa fara egal a marii Ionice, cristalina, calda si turcoaz, inotand zilnic si bucurandu-ma de privelistea mirifica care ma inconjura, reusind in final sa revin in tara relaxata, tonica si plina de amintiri unice de neuitat!
Insula Zakithos, Raiul pe pamant cu coastele sale dantelate scaldate de ape limpezi stralucitoare turcoaz, cu munti acoperiti de paduri de pini, livezi de maslini, plantatii de vita-de-vie, lendri multicolori si parfumati, campii fertile, sate traditionale, palmieri!!