Atracții de neratat în Viena

Prima pagină » Articole » Atracții de neratat în Viena

Vienna este cu siguranță una dintre cele mai interesant destinații când vine vorba despre atracții turistice, calitatea vieții și istorie, îmbinând specificul perioadei barocului cu atracții în stil art noveau și mărci ale modernismului. Ajuns aici, nu rata câteva atracții care oferă o valoare remarcabilă acestui oraș.

Belvedere

Dacă tot vorbeam despre baroc, Belvedere este construcția ideală prin care se exemplifică acest stil. Clădirea a fost construită în secolul XVII pentru Prințul Eugen de Savoy, un mare cunoscător al artei. Pentru a face față exigențelor sale, Belvedere conține toate detaliile ornamentale necesare unul palat impozant. Holuri mari, cu un specific dramatic, opere de artă, un muzeu interesant sau grădini uriașe sunt doar câteva dintre lucrurile care te vor captiva aici.

Catedrala Sfântul Ștefan

Probabil una dintre cele mai interesante catedrale din lume, Catedrala Sf. Ștefan este un exemplu superb al arhitecturii gotice. Construcția se înalță pe urmele unei biserici construite la începutul secolului XII și, pe lângă aspectul impresionant, acesta este și locul care a fost martor la numeroase evenimente istorice, transformând catedrala într-un simbol al orașului. Înăuntru poți vizita mormântul din marmură roșie al lui Frederic al III-lea, mormântul lui Eugen de Savoy, altarul „Wiener Neustädter” sau coloanele ticsite cu ornamente.

Primăria Vienei

Cunoscută și drept Rathaus, clădirea în stil neo-gotic este mult mai multe decât o simplă primărie, fiind o adevărată capodoperă arhitecturală. Aici întâlnești și Biblioteca Municipală și de Stat și Arhivele, unde se află documentele ce rememorează trecutul istoric al capitalei austrieci.

Oferta Christian Tour
Vizitează aceste atracții spectaculoase și petrece un Crăciun memorabil înconjurat de cultura și istoria Vienei, la preturi incepand de la 195 €. Oferta contine transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 2- 4*, 2 cazari cu mic dejun in Budapesta in hotel 3*, 2 cazari cu mic dejun in Viena in hotel Artis Am Rennweg 4* (sau similar), ghid insotitor din partea agentiei pe traseu. Detalii aici.