Polonia și particularitățile sale

Prima pagină » Articole » Polonia și particularitățile sale

Polonia are multe de oferit, de la clădirile realist-socialiste, la expozițiile din sticlă și oțel răspândite pretutindeni, clădirile medievale sau zonele istorice interesante, multe dintre care au fost incluse în patrimoniul UNESCO. Totuși, țara are și anumite particularități mai puțin cunoscute, pe care le veți descoperi după o viztiă aici.

Țara își trage numele de la tribul „Polanie”, tribul ce locuia în vestul actualei țări.
Vei întâlni o bogăție a resurselor naturale printre care numărăm cărbune, cupru de sulf, gaze naturale, argint, plumb, sare, chihlimbar, teren arabil.
Polonia este a noua cea mai mare țară din Europa.
Polonia a fost formată în 966, de către prințul Mieszko I.
Când ieși la un restaurant în Polonia, cu poftă de o pizza fierbinte, vei observa că aceasta nu conține ketchup, iar sosul de roșii va fi servit separat, urmând ca tu să adaugi după gust.

Una dintre cele mai populare atracții din Polonia este mina de sare de la Wieliczca, de unde este exploatată sare de mai bine de 700 de ani. Aici poți observa câteva statuete uluitoare, realizate integral din sare, evident.

Polonezii au avut o contribuție considerabilă în astronautică. Astronautul Nicolaus Copernicus a fost prima persoană care a lansat ideea că Pământul nu este centrul universului, iar Johannes Hevelius a publicat cele mai timpurii hărți exacte ale Lunii.
Nu te speria de Marzenna, o tradiție specific poloneză în care oamenii confecționează păpuși din paie împletite și le decorează cu panglici, pentru a simboliza sfârșitul iernii și începutul primăverii. Când zăpada începe să se topească, polonezii aruncă aceste păpuși într-un râu, „ucigând” iarna.
Un lucru total neobișnuit în Polonia este faptul că aici ziua de nume este mult mai importantă decât ziua de naștere. Acest mic detaliu îți va fi de mare folos dacă ai în plan petreceri aniversare în perioada sejurului tău.

Oferta Christian Tour

Fa o vacanta in perioada revelionului in Polonia, Germania si Cehia, la preturi de 379 € . Beneficiezi de transport cu autocar climatizat, clasificat 2-4*, 8 cazări cu mic dejun în hoteluri 3*, ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu. Detalii aici.