Cele mai frumoase muzee de artă de pe Coasta de Azur

Prima pagină » Articole » Cele mai frumoase muzee de artă de pe Coasta de Azur

Polinezia franceză a fost dintotdeauna un amalgam de cultură și artă, o casă spirituală a pictorilor și artiștilor franzeci. Mai mult, întreaga perioada impresionistă a înflorit sub imaginile de vis ale peisajelor din Coasta de Azur. Nu e de mirare că acest loc găzduiește unele dintre cele mai frumoase muzee de artă din lume.

Printre muzeele dedicate artiștilor care au conturat acest curent se numără Muzeul Picasso, cu o locație de vis în interiorul unei castel vechi, sau Muzeul Renoir din Cagnes-sur-Mer.

Satul Perché, cocoțat în vârful munților, a fost, de-a lungul secolelor, un refugiu pentru artiștii aflați în căutarea unei muze. În prezent, acest sat este alcătuit aprope în întregime din galerii mici deținute de artizani locali ce doresc să își expună munca.

 Foto: Pétanque & Pastis

Dacă tot ai ajuns în Perché, caută restaurantul Le Colombe d’Or, casa unor picturi ale celebrului Picasso, folosite de artist ca modalitate de a plăti pentru cină.

În Saint-Paul-de-Vence nu trebuie să ratezi Fundația Marguerite et Aimé Maeght, un muzeu ce conține o colecție permanentă ce include mozaicuri de Chagall, sculpturi de Giacometti și un labirint proiectat de Miro. Fundația își deschide adesea porțile pentru expoziții temporare.

 Foto: blog.estudiointerlinea.com

Pentru iubitorii de artă, Nisa este un doi de mină de aur, fiind casa unui muzeu dedicat lui Matisse, unul dedicat lui Marc Chagall, precum și a Muzeului de Artă Modernă și Artă Contemporană.

Oferta Christian Tour

Revelion in Pacificul de Sud – Polinezia Franceza, la preturi de la 8490 €. Beneficiezi de:
– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Paris – Tahiti, Tahiti – Paris – Bucuresti
– transport local cu avionul pe rutele: Tahiti-Bora Bora, Bora Bora-Moorea, Moorea-Tahiti, Tahiti-Hiva Oa, Hiva Oa-Tahiti
– 12 nopti cazare in hoteluri de de 3/4*
– mic dejun si 3 cine (conform program)
– transferurile, tururile, excursiile mentionate in program
– ghizi locali
– conducator roman de grup
– asigurare in caz de insolvabilitate /faliment al agentiei de turism
Detalii aici.