Zece lucruri interesante despre Germania

Prima pagină » Articole » Zece lucruri interesante despre Germania

Germania este o țară încărcată de o istorie necruțătoare impregnată în cultura, obiceiurile, dar și atracțiile spectaculoase de aici, oferind un mister și stârnește curiozitatea turiștilor. Când ne gândim la poporul german, gândul ne zboară instant la ordine, organizare și strictețe, însă Germani ascunde și cîteva lucruri amuzante pe care s-ar putea să nu le cunoști.

  1. Aproximativ 70% dintre autostrăzile din Germania nu au limită de viteză, așa că vitezomanii se pot plimba de voie aici.

  2. Există aproximativ 300 de tipuri de pâine.

  3. Aici vei întâlni cele mai multe cluburi înființate de fanii fotbalului. Nicio altă țară nu poate egala Germania la acest capitol.

  4. Dacă suni un neamț, nu te aștepta să ți se răspundă cu tradiționalul „alo” (hallo). Germanii răspund la telefon cu prenumele propriu.

  5. În cel de-al doilea război mondial, un submarin german a fost scufundat din pricina… unei toalete stricate.

  6. Nemții sunt pe locul doi în clasamentul celor mai mari consumatori de bere din lume.

  7. Și dacă tot a venit vorba despre bere, am auzit cu toții de celebrul festival Oktoberfest, cel mai mare festival de aici. Partea ciudată este că acesta se desfășoară în Septembrie, nicidecum octombrie.

  8. Imprimanta mobilă își are rădăcinile în invenția lui Johannes Gutenberg din jurul anului 1450.

  9. Când vine vorba despre economie, Germania este una dintre țările cu cele mai puține probleme chiar și în plină criză economică, clasându-se pe locul 5 în lume din punct de vedere economic.

  10. Tot nemții au făcut toți copiii din întreaga lume fericiți când Hans Riegel le-a oferit jeleurile gustoase în formă de ursuleți.

Oferta Christian Tour

Descoperă Germania prin intermediul circuitului cultural Polonia – Germania – Cehia din 2013, la prețuri începând de la 359 € de persoană. Beneficiezi de transport cu autocar modern cu climatizare, clasificat 2- 4*, 9 cazări cu mic dejun în hoteluri 2 – 4*, ghid însoțitor din partea agenției pe traseu. Detalii aici.