Un weekend în Veneția

Prima pagină » Articole » Un weekend în Veneția

Romantismul plimbărilor cu gondola printre clădirile venețiene, măreția catedralelor si a bisericilor, monumentele impunătoare și priveliștele parca desprinse din povești te ademeneasc spre orașul în care simți că plutești. Pentru a înțelege mai bine istoria acestor meleaguri fă un tur al orașului, iar pentru o notă suplimentară de emoție, alege în tur pe apă.

Lasă vacarmul în urmă și pășește pe aleile înguste și labirintice sau pe podurile boeme arcuite deasupra canalelor. Vei întâlni Campo Santa Maria Formosa, una dintre cele mai mari și mai vechi piețe din Veneția, pe minunatele canale, casa celebrului explorator Marco Poli sau Podul Rialto, singurul mijloc de traversare a Marelui Canal până în 1854.

Vei dori să vizitezi și Basilica Sfantului Marc, una din cele mai bune exemple ale arhitecturii bizantine din întreaga lume și rezultatul muncii asidue a unor artiști italieni și europeni. Situată în apropierea Marelui Canal, biserica păzește atent Piața Sfântul Marc și se învecinează cu Palatul Dogilor.

La Palatul Dogilor vei putea admira arhitectura gotică, iar înăuntrul său se găsesc închisorile înspăimântătoare. Specifice palatului sunt cele 36 de capitele ce găzduiesc sculpturi ale unor animale, flori, ori scene ale judecății ale lui Solomon sau Noe.

Oferta Christian Tour

Admiră Veneția și descoperă toate aceste locuri impresionante care merită vizitate, într-un weekend prelungit! Chritstian Tour îți oferă un city break de trei nopți, în Veneția, la hotelul Ambra, de trei stele. Beneficiezi de transport cu avionul, taxe de aeroport și trei nopți cazare, la prețuri începând de la 186 euro de persoană. Detalii aici.

De Teodora Lozan