Dubai, locul unde modernul întâlnește tradiția

Prima pagină » Articole » Dubai, locul unde modernul întâlnește tradiția

Dacă până nu demult Dubaiul era destinația celor bogați, în căutarea luxului absolut, acum Emiratele Arabe sunt accesibile oricărui buzunar. De la plajele cu nisip ca mătasea, la parcurile acvatice imense și până la moscheele impozante, Dubaiul este un tărâm al extremelor. Oricât de atrăgătoare ar fi hotelurile de lux și clădirile care îți taie respirație, precum Burj Khalifa și Burj al Arrabm trebuie să știți că Dubaiul este un oraș încărat de istorie.

Unul dintre punctele importante ale Dubaiului tradițional în reprezintă moscheea Jameirah, singurul loc de rugăciune destinat și celor care nu sunt de religie musulmană. Moscheea are o structură impozantă, dată, în special, de domul central. Nu ratați nici zona veche a orașului, Bastakiya și nici Muzeul de Istorie.

Aventură printre mirodenii și tradiție

Dacă vreți să descoperiți singuri magia lumii arabe sau pur și simplu vă doriți o zi de relaxare, puteți merge în Souk Madinat Jumeirah, o piață tradițională, ticsită cu numeroase baruri și restaurante. Veți fi automat învăluiți de mirodeniile expuse pe tarabe care vă vor țintui de tradiționala souk ore întregi.

Cu siguranță, odată ajunși în Dubai trebuie să faceți și un safari în deșert. De la o plimbare pe cămila, la o excursie printre dunele de nisip și până la dansatoare din buric, un astfel de safari vă va transpune într-o lume de vis. Cu toate acestea, dacă aveți rău de mișcare întrebați ghidul cât va dura safariul. Mersul cu mașina pe dunele de nisip poate fi amețitor.

De asmenea nu ratatați parcul acvativ Wild Wadi, unul dintre cele mai mari și mai interesante parcuri acvatice din lume. La fel de impresionant este și Acvariul. Aflat chiar în interiorul Mall Dubai, este unul dintre cele mai mari acvarii ale lumii, găzduind mai bine de 33.000 de specii de animale marine, printre care și 400 de rechini. Fascinant este și parcul Jumeriah, o zonă de plajă superbă, disponibilă pentru bugetul oricui, sau parcul Ski Dubai, ideal pentru cei care au schiurile pregătite.

Un lucru este sigur, Dubaiul vă va fascina indiferent ce alegeți să faceți. Numeni nu va pleca vreodată nemulțumit pentru că acest oraș are de toate, pentru toți. De la întinderi fascinante de apă turcoaz, la centre comerciale care să vă vor ține ocupați , pârtii de schi și parcuri acvatice care vă taie respirația o excurie în Dubai este un lucru de neratat.

Oferta Christian Tour

Fă un weekend prelungit în Dubai pentru a te lăsa învăluit de tot ceea ce are acest oraș de oferit! Christian Tour îți propune să petreci 3 nopți la hotelul Arabian Park, de trei stele. Pentru cazare și transport cu avionul vei plăti de la 585 €/persoană. Detalii aici.