Cu întreaga familie în Halkidiki

Prima pagină » Articole » Cu întreaga familie în Halkidiki

Plajele gata pregatite pentru joaca, parcurile de distractii care amintesc de povesti si excursiile in satele pitoresti fac deliciul vacantei in familie!

 Foto: Sunset Hotel

Se spune ca in Halkidiki spune ca soarele rasare de la muntele Athos si apune la muntele Olimp pentru a da grandoare acestui taram mistic. Muntele Athos, care da numele celui de-al treilea brat al peninsulei, se ridica din apele limpezi de un albastru-verzui, varful sau fiind invaluit de misterele timpului si populat de peste 20 de manastiri de calugari. Cum numai barbatii au voie sa se apropie de locasurile sfinte, te poti bucura alaturi de cei mici de o croaziera in jurul Muntelui Sfant. Pentru cazare aveti de ales intre bratul Kassandra – mereu animat, datorita apropierii de Salonic, mandru de plajele cu nisip alb, marginite de pini si Sithonia – statiunea cu taramuri virgine, golfulete si sate pescaresti care isi pastreaza farmecul de odinioara.

Portia de energie

Veti gasi aici unele dintre cele mai prietenoase plaje din Europa, ideale pentru copii. 46 dintre ele sunt premiate cu Steagul Albastru pentru curatenie si servicii excelente. Apa e numai buna, deloc adanca si nici nu trebuie sa luati cu voi multe jucarii, pe malul marii sunt galetuse si lopetele pentru a construi castele de nisip impresionante. Cele mai populare plaje sunt Hanioti, Sani, Kalithea si Pefkohori, toate dotate cu sezlonguri si umbrelute de inchiriat, plus facilitati bune pentru sporturi nautice. Merita sa vizitati satul Arnea, cu strazile inguste captusite cu case traditonale, biserici, magazine de arta populara; sa va revigorati la fantana din piata cu apa care curge de la un trunchi de copac. Copiii vor fi incantati sa descopere fiecare coltisor din Pestera Petralon cu tuneluri captusite de formatiuni de stalactite si stalagmite si sa manance la Restaurantul Kritikos, unde au papa bun: supa de peste, lemonato (peste cu sos de lamaie), mousaka, spaghete si o delicioasa inghetata cu mastic.

La distractie, cu mic cu mare!

DJ-ul din turnul de lemn da startul la joaca in fiecare dimineata la ora 10 in Waterlandul din Tagarades, un parc acvatic de distractii aflat la aproximativ 20 km de orasul Salonic. In timp ce te bucuri de hidromasaj in piscina Knossos, cei mici sunt fascinati de Insula piratilor si de galeata imensa care se umple cu apa si se goleste in numai cateva minute peste ei. Alegeti plimbarea pe Raul Nebun, aventurile lui Tarzan sau coborarea pe toboganele buclucase.

Oferta Chritstian Tour – Last Minute Halkidiki

Nu rata ultimele camere desponibile pentru 8 zile in Halkidiki! Grăbește-te și achiziționează-ți un loc pentru plecarea de pe 25.08, preturi de la 99 euro/pers. Detalii aici: http://www.christiantour.ro/vacante/oferte-last-minute/halkidiki

De Steluta Nastase