Castelul Windsor din Marea Britanie

Prima pagină » Articole » Castelul Windsor din Marea Britanie

Situat în regiunea engleză Berkshire, castelul Windsor este atât cel mai mare castel din lume, cât și unul dintre cele mai bine prezervate. Arhitectura sa este o imbinare a stilurilor gerogian și victorian, afișând o eleganță demnă de curtea regală, iar tradiționalii paznici neclintiți oferă o notă suplimentară de stil. Nu degeaba este una dintre reședințele oficiale ale Reginei.

Castelul a fost construit de împăratul William I al Angliei, cunoscut și drept William Cuceritorul, în secolul XI. De-a lungul anilor suferit numeroase restaurări și fortificări impuse de monarhii britanici.

Vizitează apartamentele de stat, care încântă iubitorii de artă cu unele dintre cele mai bune opere ale unor pictori de renume precum Rembrandt, Canaletto sau Gainsborough.

 Foto: Royal-Windsor

Vei îndrăgi și Capela Sfântul George, un exemplu ideal al arhitecturii gotice, înăuntrul căreia vei întâlni mormintele a zece suverani, printre care al celebrului Henry al VIII – lea.

Părinții vor dori să le arate celor mici casa de păpuși a Reginei Maria, cea mai mare casă de păpuși din lume.

Oferta Christian Tour

Fă o mini-vacanță în Marea Britanie și vizitează castelele impresionante de aici! Christian Tour îți oferă ocazia de a petrece un weekend break de 3 nopți în Londra, la hotelul Holiday Inn Express Royal London , de trei stele, la prețuri începând de la 255 €/persoană. Pachetul include transportul cu avionul, taxele de aeroport și cazarea. Detalii aici.

De Teodora Lozan