Cele mai impresionante muzee și moschee din Istanbul

Prima pagină » Articole » Cele mai impresionante muzee și moschee din Istanbul

Istanbul este un loc al inovațiilor, cu o arhitectură impunătoare, o cultură bogată și tradiții neobișnuite, o țară în care modernismul se îmbină armonios cu notele tradiționale, într-un amestec eclectic formidabil. Toate acestea sunt bine conservate în special în muzeele și moscheele spectaculoase. Iată care sunt cele mai impresionante dintre ele.

Moscheea Albastră

Monumentul iconic al Istanbulului a fost creația ambițioasă a sultanului Ahmed I, un sultan tânăr care a fost determinat să construiască o moschee demnă de a rivaliza cu Hagia Sofia. Moscheaa din parcul Sultanahmet strălucește cu un albastru curat de unde si-a căpătat și numele. Totuși, construcția își schimbă culoarea în nuanțe de galben, portocaliu și roșu, în funcție de perioada zilei și intrarea la care te afli. În afara arhitecturii frumoase pe care o poți admira de la distanță, vei descoperi și un interior spațios și atent ornat. Pereții săi sunt pavați cu pături de gresie, iar sub cupolă vei fi încântat de sutele de vitralii care strălucesc mai puternic ca bijuteriile.

Muzeul de Arheologie din Istanbul

Acesta este cel mai mare muzeu din țară. Aici sunt înfățișate în piatră atât viața Istanbului cât și cea a împăraților Bizanțului. Artefactele recuperate datează din anul 6000 î.Hr. și fac un tur impresionant al secolelor. Poți afla mai multe lucruri și despre Orientul Antic, vizitând muzeul din clădirea alăturată.

Hagia Sophia (Ayasofya)

Una dintre cele mai cunoscute monumente din Istanbul, Hagia Sophia a suferit varioaase transformări de-a lungul timpului. Timp de o mie de ani aceasta a fost cea mai mare construcție din lume și, inițial, a fost consacrată ca o biserică ortodoxă. În 1453 însă, după ce Sultan Mehmed II a cucerit Constantinopolul, aceasta a fost transformată în moschee, transformându-se în muzeu în anul 1931. Astăzi, puteți vizita muzeul și puteți admira unul dintre cele mai spectaculoase modele ale arhitecturii bizantine.

Oferta Christian Tour

Admiră monumentele din Istanbul într-o evadare de weekend! Christian Tour îți propune un city break de 4 zile la prețuri începând de la 212 euro/persoană. Pachetul include transport cu avionul, taxe de aeroport și 3 nopți cazare la hotelul Orient Mintur, de trei stele. Detalii aici.

De Teodora Lozan