Ce nu știai despre China

Prima pagină » Articole » Ce nu știai despre China

China este cu siguranță una dintre cele mai înfloritoare țări, ticsită cu istorie și tradiții. Monumentele cu o mare importanță mondială, peisajele spectaculoase și arhitectura atipică te atrage și te ademenește pe tărâmurile superbe de aici. Pentru a cunoaște mai bine poporul chinez, iată câteve lucruri pe care nu le știai despre China.

China este a patra cea mai mare țară din lume, iar populația sa este una incredibil de numeroasă. Aproximativ o cincime din populația întregii lumi locuiește pe teritoriul Chinei.

Este considerat un semn aducător de noroc dacă poartea casei in care locuiești este îndreptată spre sud.

Culoarea roșie este una norocoasă pentru chinezi. La un moment dat, până și rochiile de mireasă ale chinezoaicelor erau roșii.

Cel mai bătrân arbore din lume este gingko.

În China se află cele mai multe specii de păsări.

Codița împletită de la baza capului este tradițională pentru bărbații din China. Prinderea unei bucăți din păr în acea coadă a fost impusă de manciurieni în timpul dinastei Qing (1644 – 1912), care a făcut obligatorie această coafură pentru bărbăți. Refuzul nu era o opțiune, pentru că oricine se împotriviea era pedepsit cu moartea.

În China au fost făcute numeroase descoperiri și invenții. Praful de pușcă, hârtia și înghețata sunt doar câteva dintre lucrurile pentru care trebuie să le mulțumim chinezilor.

Contrar așteptărilor, prăjiturile cu răvașe nu sunt un obicei tradițional chinezesc. Ele au fost inventate în 1920 de un angajat la fabrica de tăieței Key Heong din San Francisco.

Primul ceas mecanic a fost construit tot de un chinez pe nume Song Su, între anii 1088 și 1092. Ceasul putea determina atât ora, cât și constelațiile.

Oferta Christian Tour

Pleacă în China – marele circuit de toamnă! Petrece 16 zile de răsfăț și adulmecă tradițiile și cultura chinezilor la prețuri începând de la 2150 €/ persoană. Vei beneficia de transport cu avionul, transport intern cu autocarul, trenul, în vagonul de dormit și vaporul, transferuri, 13 nopti de cazare în hoteluri de 3 și 4 stele, mic dejun bufet cu mâncare internațională, prânz sau cină cu mâncare tradițională chinezească, tururile. În ceea ce privește vizitele, sunt incluse în preț croaziera și excursiile menționate în program, taxele de intrare la obiective, ghizi locali și conducătorul de grup român . Detalii aici. http://www.christiantour.ro/vacante/nou-circuite-exotice-2012/china-marele-circuit-de-toamna

De Teodora Lozan