Preparate tradiționale în Germania

Prima pagină » Articole » Preparate tradiționale în Germania

Istoria tumultoasă a Germaniei, cândva puternic divizată, se reflectă pregnant și în bucătăria țării, fiecare regiune (cea centrală, nordică și sudică) dezvoltându-și specificitate și tradiție în bucatele sale. Există totuși și un factor comun, dat de înclinația nemților către bere, produse de porc, cartofi și varză, însă tehnicile de preparare diferă.

Regiunea centrală
Aici te așteaptă mese copiase ce au la bază șunca tradițională Westfalia și pâine neagră integrală de secară. De asemenea, carnea de porc este foarte populară aici, de regulă bine condimentată cu piper negru proaspăt. Și pentru că o friptură este întotdeauna mai gustoasă cu sos, este interesant și faptul că sosurile sunt îngroșate cu bucăți uscate de pesmet și nu cu făină. Dacă te hotărăști să iei cina în oraș și decizi să comanzi un „Pannhas”, vei primi un soi de terci dens preparat din hrișcă, ce poate fi servit atât cald, cât și rece, feliat sau chiar prăjit.

Regiunea nordică
Când vine vorba despre preparatele din regiunea nordică a Germaniei, clima are o puternică influență. Supele dense, carnea afumată sau murată, fructele uscate sunt la ordinea zilei pentru nemțții din nord, dar și smântâna și preparatele ce au la bază gâscă și țipar. Printre cele mai interesante preparate specifice acestei regiuni se numără labskaus, pregătit din carne și pește, însoțite de legume. Fiindcă Berlinul este considerat parte a bucătăriei nordice, preparatele aclamate din Berlin pot fi, de asemena, integrate în această categorie. Printre mâncărurile populare se numără strammer max, o gustare rapidă ce consistă într-o felie de pâine de secară cu unt, o felie groasă de șuncă și două ouă prăjite.

 Foto: More Than Bratwurst

Regiunea sudică
Dacă în restul Germaniei consistă în general din mâncăruri grele, în regiunea sudică se pune accent mai mult pe preparatele ceva mai ușoare. Nici măcar berea nu mai e la fel de populată, nemții din sud preferând vinul datorită podgoriilor plantate de romani în urmă cu 2000 de ani. Comandă o porție de knodel (găluște) sau preparate neobișnuite din cartofi: budinci, clătite etc. Un preparat popular aici este „himmel und erde” (raiul și pământul), adică felii de mere și de cartofi, puse la prăjit, cu felii crocante de cârnați prăjiți, toate acestea servite într-un amestesc savuros.

 Foto: Quick German Recipes

Oferta Christian Tour
Pornește într-un circuit cultural Polonia – Germania – Cehia din 2013, la prețuri începând de la 359 €/pers. Beneficiezi de transport cu autocar modern cu climatizare, clasificat 2- 4*, 9 cazări cu mic dejun în hoteluri 2 – 4*, ghid însoțitor din partea agenției pe traseu. Detalii aici.