Trei restaurante de top din Paris

Prima pagină » Articole » Trei restaurante de top din Paris

Bucătăria franceză a ajuns renumită în întreaga lume pentru aromele fine și gusturile rafinate specifice francezilor, un popor extrem de exigent și perfecționist. Eleganță până la cel mai mic detaliu, într-un mediu de cea mai înaltă clasă! Asta definește cele mai bune restaurante parisiene, a căror bucătării sunt conduse de cei mai aclamați artiști culinari. Iată trei dintre restaurantele de top din Paris, potrivit The Guardian.

L’Astrance

 foto: A Life Worth Eating

În ciuda prețurilor piperate, o cină la acest restaurant de trei stele trebuie privită ca o investiție ce merită tot efortul. Preparatele bucătarului șef Pascal Barbot ar mulțumi și cel mai exigent critic, iar stăruința de a ocupa o masă la acest local de pe una din străduțele împietrite mai retrase, tipic parizienă, va fi răsplătită cu vârf și îndesat. Aspectul restaurantului se ridică la exigențele impuse de renumele său. Pereții înalți, acoperiți de oglinzi, mesele bine spațiate pentru a oferi intimitate, personalul amabil, toate acestea aduc arta culinară franceză în secolul XXI.
Barbot iubește legumele, fructele și ierburile proaspete, iar stilul lui este extrem de creativ, uimind constant prin preparatele proprii. Restaurantul este deschis pentru prânz și cină de marți până vineri, iar un meniu costă aproximativ 80 de euro pentru prânz și 200 de euro pentru cină.

Yam’Tcha

          foto: European Trip

După ce s-a antrenat cu bucătarul Pascal Barbot, tânăra Adeline Grattard, unul dintre puținii bucătari șefi de sex feminin din Paris, a făcut un stagiu în Hong Kong, unde s-a îndrăgostit de produsele și tehnicile de preparare asiatice. Pe soțul său, Chiwah, îl vei întâlni când îți va aduce un ceai, servit cu zâmbetul pe buze. Spre deosebire de alte restaurante, vinul este înlocuit aici cu câte un tip diferit de ceai ce se asortează cu fiecare fel de mâncare.
Micul lor restaurant cochet din apropiere de Les Halles, te va încânta prin ambianța vintage indusă de pereții din piatră veche și prin meniurile gustoase ale lui Grattard, care diferă pe fiece zi, însă poți comanda oricând preparate precum scoicile la grătar cu germeni de fasole verde și sos de usturoi, sau un desert delicios de înghețată de ghimbir de casă, cu felii de avocado și fructul pasiunii. Aceste preparate inovatoare i-au oferit lui Grattard o stea Michelin. Restaurantul e deschis pentru prânz și cină de miercuri până sâmbătă, iar duminica numai pentru cină. Meniurile costă aproximtiv 50 de euro și 85 de euro.

Ze Kitchen Galerie

          foto: European Trip

La fel de plin de stil precum galeriile vecine înșirate de pe strada Sain Germain des Pres, acest restaurant cu aspect de mansardă, podele parchetate, pereți albi și mese din oțel este de o simplitate debordantă, dispersată însă de obiectele impresionante de artă contemporană. Restaurantul popular condus de bucătarul șef William Ledeuil oferă o experiență interesantă a bucătăriei contemporante franțuzești. Maestrul folosește cu imaginație plante și ingrediente orientale în mâncăruri tradiționale. Spre exemplu, pastele malloreddus, specifice Sardiniei, sun însoțite de un pesto din ierburi thailandeze, cremă de parmezan și condimente din măsline verzi.
Restaurantul este deschis pentru prânzi și cină de luni până sâmbătă, iar prețurile sunt în medie 55 de euro.

Oferta Christian Tour

Vizitează cel mai romantic oraș european prin prisma circuitului cultural Paris din 2013, la prețuri începând de la 385 €/pers. Pachetul include transport cu autocar cu climatizare, clasificat 2- 4 stele exceptând ziua 5 (contra cost cu transport public),7 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2- 3 stele, ghid însoțitor din partea agenției pe traseu. Detalii aici.