Ciudățenii ale Mării Britanii

Prima pagină » Articole » Ciudățenii ale Mării Britanii

Când spui Marea Britanie, gândul îți zboară instant la cultură la cel mai înalt nivel. Regatul Unit este una dintre cele mai vechi țări, cu o istorie îndelungată și tradiții cel puțin neobișnuite, dar ticsită nu monumente, muzee și obiective turistice care mai de care mai interesante. Când vorbim despre Anglia, totuși, nu putem să evităm ciudățeniile acestui tărâm vechi și particularitățile mai puțin obișnuite. Iată câteva dintre ele…

După cum spuneam, atracțiile turistice din Mare Britanie roiesc la fiecare colțt de stradă, iar printre cele mai importante se numără Teatrul Royal Bistro unde, încă din 1766, poți să urmărești celebrul spectacol „Cats”!

Unul dintre cele mai importante muzee ale lumii este Muzeul Britanic, ce conține amprentele a două milioane de ani de civilizație.

Castelul Windsor este cea mai veche reședință regală care încă este folosită de familia regală!

Palatul Buckingham, una dintre cele mai uluitoare construcții britanice, a fost pus pe picioare în 1702, în locul unui bordel. De asemenea, legenda spune că este bântuit de fantomele unor împărați necruțători ai lumii printre care Henry al VIII-lea, Regina Elisabeta, Regele George și Charles I.

După ce petreci o perioadă mai îndelungată aici, nu ai cum să nu întâlnești cel puțin un John Smith. Fiind cel mai comun nume, în Marea Britanie există peste 30 000 de persoane cu acest nume!

Din punct de vedere istoric, Portugalia se află în strânsă legătură cu Anglia, fiind cel mai vechi aliat al său. Cele două țări colaborează armonios din 1373, când a fost semnat tratatul anglo-portughez.

Londra găzduiește o mare diversitate culturală. Acest lucru se datorează faptului că aproximativ un sfert din locuitorii capitalei au fost născuți în afara granițelor țării.

În Anglia medievală, până și animalele erau supuse judecății în tribunalele regale și pedepsite pentru daunele provocate.
Viața de noapte din Anglia este puțin atipică. Cu toate că ai la dispoziție un număr extraordinar de puburi și baruri în care poți consuma alcool, nu ai voie să te îmbeți în public.

Oferta Christian Tour
Pleaca in cirucuitul cultural Anglia – Belgia din 2013, la preturi incepand de la 445 €/persoana. Beneficiezi de transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 2- 4*, exceptand ziua a 6-a (contra cost cu transportul public), 9 cazari cu mic dejun in hoteluri de 2 si 3*, ghid insotitor din partea agentiei pe traseu. Detalii aici.