Ponturi despre Croația

Prima pagină » Articole » Ponturi despre Croația

O țară ticsită cu monumente care mai de care mai impresionante și peisaje ale naturii care îți taie răsuflarea. Ca sa nu mai vrobim despre cascadele incredibile din Parcul Național Plitvice, o adevărată oază de liniște. Croația are și câteva secrete interesante pe care nu mulți le cunosc. Citește câteva ponturi interesante despre această țară.

 Foto: fitforeurope.com

  1. Croația și-a câștigat independența de Austro-Ungaria în octombrie 1918 și s-a desprins de Iugoslavia pe 25 iunie 1991, devenind o țară independentă.

  2. Câinii dalmațieni, îndrăgita rasă de patrupezi, provin din Coasta Dalmațiană.

  3. Cui nu îi place un bărbat la cravată? Aceesoriul elegant a fost inventat în Croația, originea cuvântului fiind derivată de la „croat”. Acum, peste 600 de milioane de bărbați din jurul lumii poartă cravată.

  4. Croații pot vota de la vârsta de 16 ani dacă au un job stabil, însă trebuie să aștepte până la 18 în caz contrar.

  5. Cu toate că are numai 23 de locuitori, localitatea Hum din Istria a fost denumită oficial oraș și deține recordul Guiness Book pentru cel mai mic oraș din lume.

  6. Tot în Croația, în Nin, vei întâlni și cea mai mică catedrală din lume, în apropiere de Zadar.

  7. Croația este țara nativă a celebrului explorator Marco Polo, cunoscut pentru cășătoria sa de 24 de ani prin Drumul Mătăsii pentru a vizita China și Imperiul Mongol. În cei 24 de ani, Polo a călătorit aproximativ 25 000 de kilometri.

  8. Jucătorul de tenis croat Goran Ivanisevic a câștigat celebrul turnament Wimbledin în 2001.

  9. În Hvar din Croația poți găsi cel mai vechi teatru comunal din Europa, construit în 1612.

  10. În muzeul de arheologie din Zagreb, turiștii pot admira o adevărată raritate: mumia din Zagreb. Nesi-hensu, nevasta „croitorului divin” din Teba, este o femeia mumifiată care a fost înfășurată în panglici tăiate dintr-un manuscris Etrusc din pânză, singura mostră a cărților din pânză și cel mai vext text în limba etruscă.

Oferta Christian Tour

Pleacă într-un circuit și sejur Serbia – Croația – Italia, de zile, la prețuri începând de la 409 euro de persoană. Beneficiezi de transport cu autocarul, 9 cazări cu mic dejun în hoteluri de două, trei și patru stele, vizitele incluse în program și ghid însoțitor din partea agenției pe traseu. Detalii aici.