Castelul Chillon, o capodoperă elvețiană

Prima pagină » Articole » Castelul Chillon, o capodoperă elvețiană

Cea mai populară atracție turistică elvețiană este cu siguranță castelul Chillon, situat la ieșirea din Montreux. Castelul impunător este o remarcabilă capodoperă a secolului XIII, fiind un adevărat monument istoric.

Înconjurat de crestele masivilor, castelul se oglindește liniștit în lacul Geneva, în miezul  naturii relaxante și orcotit de Alpii elvețieni.  Castelul din apropierea orașului Laussane reflectă o arhitectură incredibilă, cu o îmbinare armonioasă între stilul gotic și cel roman.

Acest monument ascunde peste 1000 de ani de istorie și a fost o inspirație pentru artiștii și scriitorii de pretutindeni, de la Jean – Jacques Rousseau la Victor Hugo, de la Delacroix la Courbet. Fă un tur al camerelor regale și își vei încărca sufletul cu istorie. Fiecare încăpere are o unicitate aparte, o poveste proprie.

 Foto: greatrail.com

Subsolul amintește de catedralele impunătoare ale secolului XIII și îți stimulează fiecare segment al imaginației., grădinile uriașe par nesfârșite erau perfecte pentru plimbările agale ale conților, iar cele patru săli mărețe erau locul celor mai sofisticate bancheturi regale.

 Foto: Flickr

Dacă ajungi aici, trebuie neapărat să faci o vizită fostei închisori de la subsolul castelului sau să urci până la cel mai înalt turn, de unde te vei bucura de o priveliște spectaculoasă.

Oferta Christian Tour

Vizitează castelul Chillon împreună cu multe alte monumente incredibile într-un circuit Elveția – Bavaria – Lombardia, de 9 zile, la prețuri începând de la 469 €/pers. Beneficiezi de transport cu avionul, transport cu autocarul, 8 cazări cu mic dejun în hoteluri de 3 și 2 stele și ghid însoțitor. Detalii aici.