O vizită la Castelul de bumbac Pamukkale

Prima pagină » Articole » O vizită la Castelul de bumbac Pamukkale

La 25 de kilometri de Denzli, pe valea râului Menderes, vei descoperi izvoarele termale de la Pamukkale, o adevărată minune naturală. Surpanumit „palatul de bumbac”, Pamukkale arată ca un palat de gheță, în ciuda apei fierbinți care umple tersasele sale. Aspectul feeric și proprietățile de vindecare ale izvoarelor reprezintă una dintre principalele atracții din Turcia.

Castelul se inalță la 160 de metri și este format din mese calcaroase care, de-a lungul anilor, au fost modelate de cutremure. În timp au luat forma unor trepte pe care s-au scurs apele termale din zonă, devenind apoi băi de calcar, iar apa fierbinte care alunecă elegant peste ele le oferă luciul specific din cauza cantităților mari de calciu pe care le conține.

În terasele castelului de bumbac se reflectă pitoresc cerul și pereții albi, iar proprietățile vindecătoare ale izvoarelor-minune au o importanță desăvârșită încă dinaintea erei noastre. Aplele fierbinți, stalactiele, zidurile vechi transformă Pamukkale într-o oază de liniște.

Lângă Pamukkale poți admira și ruinele orașului vechi Hierapolis, de care te poți bucura și astăzi. Vizitează Amfiteatrul, Templul lui Apollo sau Teatrul Roman, portițele spre imperiul puternic care domnea peste aceste meleaguri.

 

Oferta Christian Tour

Christian Tour îți pune la dispoziție circuitul Turcia – Fascinatia Cappadokiei! În 12 zile poți vizita peisaje pitorești și atracții turistice fascinante, la prețuri începând de la 375 de euro de persoană. Pachetul include transport cu autocarul, 11 cazări cu mic dejun în hoteluri de două, trei și patru stele și cinci cine la restaurantele hotelurilor, plus ghid turistic pe traseu, din partea agenției. Detalii aici.