Ce nu știai despre Portugalia

Prima pagină » Articole » Ce nu știai despre Portugalia

Cea mai vestică țară europeană te fascinează prin istoria mândră și impunătoare transpusă prin obiectivele turistice impresionante, tradițiile și obiceiurile interesante, dar și prin spiritul modern al vieții de aici. Află câteva lucruri despre această țară care te vor încânta.

1. Portugalia este cea mai veche țară din Europa. Ea a fost fondată în 1139 de Afonso Henriques, care a devenit primul rege al țării, iar timp de aproximativ 800 de ani țara a fost regat, până în 1910.

2. Peste 236 de milioane de oameni din întreaga lume sunt vorbitori nativi de limba portugheză, aceasta fiind limba oficială din 9 țări: Portugalia, Brazilia, Capul Verde, Angola, Principe, Mozambic, Sao Tome, Guineea-Bissau și Guineea Ecuatorială. Portugheza se mai vorbște și în Goa din India, Macao și Timorul de Est.

3. Țara găzduiește una dintre cele mai vechi universități din Europa, Universitatea din Coimbra, fondată în 1290.

4. În Lisabona vei întâlni cea mai veche librărie din lume, Betrand, deschisă în 1732.

5. Între Anglia și Portugalia a fost semnată cea mai veche alianță diplomatică din lume, instaurată în 1373 și încă activă.

6. Exploratorul Vasco da Gama, cel care a descoperit ruta pe mare către India, a fost de origine portugheză.

7. Portugalia a fost prima țară în care a avut loc abolirea sclavagismului, în anul 1761, cu aproximativ o jumătate de secol înainte ca Marea Britanie, Franța, Spania sau SUA să urmeze același model.

8. Podul Vasco da Gama din Lisabona este cel mai lung pod de pe continent, cu o lungime de 17 kilometri.

9. În perioada romană, țara purta numele de Lusitania.

10. Prințesa portugheză Catarina de Braganca a fost cea care a introdus obiceiul servirii ceaiului în Marea Britanie.

Oferta Christian Tour

Bucură-te de o vacanță în această țară fascinantă! Christian Tour îți pune la dispoziție o vacanță de 8 zile la hotelul Estoril Eden, de patru stele, la prețuri începând de la 661 €/pers. pentru transport cu avionul, cursa charter, 7 nopți cazare și asistență turistică.

De Teodora Lozan