Ce nu știai despre Mexic

Prima pagină » Articole » Ce nu știai despre Mexic

Spiritul latin vibrant, tradițiile captivante și spiritul petrecăreț plin de culoare sunt reprezentative pentru mexicani, un popor cu o puternică înclinație religioasă. Cu toate că acestea sunt cele mai cunoscute caracteristici, mexicanii au multe elemente aparte, pe care puțini au ajuns să le cunoască.

Capitala Mexic a fost ridicată pe ruinele orașului Tenochtitlán, al vechiului Aztec. Fiind construit pe un lac, Mexic se scufundă puțin câte puțin, între 15 și 20 de centimetri pe ani.

Steagul mexican este alcătuit din trei fâșii verticale. În stânga, fâșia verde simbolizează speranța, fâșia albă din centru inspiră puritatea, iar cea roșie din dreapta reprezină sângele poporului mexican. În centrul său este înfățișată imaginea unui vultur care înfulecă un șarpe, imagine ruptă dintr-o legendă străveche a Aztecului. Se spune că în secolul al XIV-lea, când poporul Aztecului s-a stabilit în Mexic, ar fi văzut un vultur (simbolul soarelui), așezat pe un cactus (simbolul inimii), ținând un șarpe (pământul) în cioc.

Mexicanii moderni sunt un amestec unic a mai multor civilizații printre care olmecii, zapotecii, toltecii, mayanii, aztecii, incașii, africanii, francezii și spaniolii.

Cele mai mari industrii ale Mexicului sunt cele ale mâncărurilor și băuturilor, tutunul, fierul și oțelul petrolier, mineritul și turismul. În ceea ce privește agricultura, produsele cele mai populare sunt orezul, fasolea, cafeaua, fructele și roșiile.

Sportul național al țării este reprezentat de luptele cu tauri, însă, în prezent, mult mai popular în această zonă este fotbalul.

Cu toate că ciocolata a devenit practic emblema Elveției, Mexicului trebuie să îi mulțumim pentru existența sa. De asemenea, poporul mexican a introdus lumii porumbul și ardeiul iute.

Biologii sunt fascinați de cele 50 de specii de privighetori de aici. În plus, Mexic este și casa unor specii interesante de pelicani.

Chihuahua, cea mai mică rasă de câine din lume, a fost numită după un stat mexican.

Celebra salată Ceasar a fost numită după Caesar Cardini, un bucătar aclamat care deținea restaurante în orașul Mexic.

Oferta Christian Tour
Fă o vacanță în perioada Revelionului în Mexic – Guatemala – Belize, la prețuri începând de la 2390$+1230 €. Beneficiezi de:
– transport intercontinental cu avionul: Bucuresti – Paris – Mexico City si Cancun – Paris – Bucuresti
– transport continental cu avionul: Mexico City – Guatemala City si Guatemala City – Flores
– 10 nopti cazare in hoteluri de 4* si 5*
– masa in regim de demipensiune si All Inclusive conform programului
– cina speciala de Anul Nou (fara bauturi)
– taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
– transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
– ghid local permanent, de la sosire pana in data de 3 ianuarie
– conducator roman de grup
Detalii aici.