Unde descoperi cele mai fascinante comori acvatice

Prima pagină » Articole » Unde descoperi cele mai fascinante comori acvatice

Apele turcoaz sunt o adevărată atracție pentru turiștii din întreaga lume, iar ele ascund adevărate minuni acvatice. Cine nu și-ar dori să descopere adâncimile misterioase ale mărilor, să înoate cu peștii prietenoși sau sa descopere comori pline de povești? Scufundările sunt din ce în ce mai populare iar viața subacvatică va fascina orice curios. Iată câteva dintre cele mai frumoase locuri în care poți să te scufunzi în apa cristalină. Fie că ești deja expert ori simplu amator, nu te vei plictisi!

Santorini, Grecia

Apele turcoaz străvezii, te mângâie cu valurile line, călduțe, iar adâncimile sale ascund câteva formațiuni stâncoase superbe, cum rar întâlnești. Totuși, există un dezavantaj aici. Nu e un secret faptul că Marea Mediterană este extrem de exploatată în ceea ce privește peștii, însă există viață subacvatică dacă știi unde să o cauți. Cel mai bun loc este Adiaviad, unde ai vizibilitate până la 25-30 de metri și nu vei întâmpina nicio problemă încercând să zărești caracatițe, pești barracuda, peștii roșii sau contrastul superb al coralilor în culori vii.

Gaura albastră a lui Dean, Bahamas

Acest loc este o adevărată minune, cu atât mai mult cu cât are cea mai mare adâncime. Situat lângă Long Island din Bahamas, apele de aici îți oferă oportunități incredibile pentru scufundări. Pe lângă nisipurile albe și apele cristaline, vei avea ocazia să admiri o peșteră scufundată, pentru că o gaură albastră se formează atunci când acoperișul unei peșteri foarte vechi se prăbușește în mare. Nici ecosistemele acvatice nu sunt mai puțin impresionante. Aici vei fi uluit de varientatea mare de pești și poți spiona alte vietăți precum țestoasele sau delfinii bruni. Nu ai cum să nu cedezi tentației.

Scapa Flow din Scoția

Pe coasta răcoroasă din nordul Mării Britanii ai ocazia de a descoperi ceva cu totul aparte. În timpul Primului Război Mondial, navele germane au fost abandonate după ce nemții s-au predat, pentru a preveni un atac. Acum, acestea formează recife adâncite în apele cristaline și sunt căminul homarilor, caracatițelor sau stelelor de mare.Vei avea ce urmări!

Oferta Christian Tour

Descopera frumusetile din Regatul Unit al Marii Britanii in circuitul cultural Anglia – Scotia – Irlanda din 2013, la preturi incepand de la 855 €/persoana. Pachetul include transport cu autocar climatizat, clasificare 2 – 4*, exceptie zilele 6 şi 13 (contra cost cu transport public), o cazare pe ferry Anglia – Olanda, cabine de 4 pers, 17 cazari cu mic dejun in hoteluri de 2 – 4* si ghid insotitor din partea agentiei pe traseu. Detalii aici.

De Teodora Lozan