Riviera Opatija, luxul și eleganța unor peisaje de vis

Prima pagină » Articole » Riviera Opatija, luxul și eleganța unor peisaje de vis

De-a lungul golfului Kvarner, pe coasta de est a pensinsulei Istria, se întinde frumoasa rivieră pe o distanță de 25 de kilometri, de la Volosko, la Moscenicka Draga, la poalele Muntelui Ucka, elemente ce îi oferă stațiunii Opatija peisaje superbe, parcă desprinde de realitate. Zona este ticsită cu restaurante cochete, hoteluri moderne, vile de secole de ani vechime, cu o arhitectura superbă, și parcuri spațioase. Timp de 160 de ani, Opatija și-a deschis porțile oaspeților din întreaga lume.

Luxul și eleganța se datorează și trecutul stațiunii, aceasta fiind destinația de vacanță a clasei înalte din Europa de acum câteva secole. Împărați sau regi, dar și artiști în vogă obișnuiau să-și petreacă vacantele în răsfățul oferit la Opatija.

Pe timpul verii te poți bucura de plaje cu nisip fin, mângâiate de ape cristaline, pe când iarna te poți relaxa cu plimbări agale de-a lungul promenadei de 12 kilometri, poți descoperi potecile șerpuite ale pădurilor stufoase, sau poți profita de numeroasele programe de wellness, care să îți vor răsfăța trupul și sufletul.

Vizitează parcul și vila Angiolina, unele dintre principalele atracții aici. Mulți consideră că turismul din zonă a luat naștere în acest loc. Parcul central se întinde pe 3.64 de hectare și îți va dezvălui 159 de specii de plante, unele aduse din colțuri îndepărtate ale lumii precum America de Sud sau Australia.

Tot în parc vei găsi și cea mai veche clădire din stațiune, Biserica Sf. Iacob, construită, cel mai probail, în 1420, ca o colonie de refugiați benedictini. Spre sfârșitul secolului XVIII, biserica a fost complet renovată și a avut parte de extinderi considerabile. Printre punctele de interes ale bisericii se numără și o reproducere a uneia dintre sculpturile lui Mestrovic.

 Foto: Flickr

Desigur, stațiunea cuprinde un număr mult mai mare de atracții turistice, incluzând parcuri, statuete și monumente interesante, care te așteaptă să le cunoști.

Oferta Christian Tour
Descoperă Opatija și pentrece o noapte dintre ani memorabilă! Petrece cumpăna dintre ani în Croația, la prețuri începând de la 409 €. Pachetul include transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 2- 4 stele, 6 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2- 4 stele, 2 cine + cină specială cu muzica live + cină de Revelion la Hotel Opatija (sau similar), ghid însoțitor din partea agenției pe traseu. Detalii aici.

De Teodora Lozan