Tips & Trips: Tot ce trebuie să știi înainte să călătorești în Iordania

Prima pagină » Circuite culturale » Tips & Trips: Tot ce trebuie să știi înainte să călătorești în Iordania

Este Iordania o țară sigură pentru turiști?

Iordania este și a fost mereu destul de pacifistă. Aici au fugit creștinii în trecut pentru a se feri de persecuții, dovadă sunt numeroasele situri arheologice creștine. Ca strain, simti si primesti un sentiment de comunitate care te face sa te simti ca acasa imediat. Iordanienii iubesc oamenii. Discută cu cât mai multe persoane când vizitezi Iordania. Ei te vor invita și te vor trata cu mare dragoste și respect, indiferent de unde vii sau cine ești.

Care este perioada potrivită pentru a vizita aceasta țară?

Vara iordaniană este foarte călduroasă, tocmai de aceea programele noastre se vor desfășura în toamnă și primăvară, când temperaturile sunt suportabile pentru publicul românesc.

Sunt impuse restricții  anti-Covid în această perioadă?

Conform MAE, începând cu data de 1 martie 2022, autoritățile iordaniene au elimitat obligativitatea testării tip PCR pentru COVID-19. Persoanele care călătoresc în Iordania, vaccinate sau nevaccinate, au următoarele obligații:

  • să obțină codul QR prin înregistrarea pe platforma online: https://www.gateway2jordan.gov.jo/form/.

Prezentarea codului QR este obligatorie pentru permiterea îmbarcării.

Copiii cu vârsta de până la 5 ani și pasagerii aflați în tranzit sunt exceptați de la această măsură.

  • să dețină o asigurare medicală de călătorie valabilă, cu excepția pasagerilor care călătoresc în scopuri medicale. De asemenea, sunt exceptați de la obligativitatea prezentării unei asigurări medicale de călătorie deținătorii de QR diplomatic și membrii de familie ai acestora.

Îmi trebuie viză pentru a merge în Iordania?

Viza pentru Iordania este gratuită pentru cetățenii români și se obține pe aeroport la sosirea în Iordania, în baza pașaportului simplu electronic (emis pe o perioadă de 5 ani), care trebuie să fie valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară.

Care este moneda de schimb în Iordania?

Moneda de schimb în această destinație este dinarul iordanian. 1 dinar iordanian = 6,87 RON. 

Care este limba oficială?

Limba oficială în Iordania este limba arabă, dar și limba engleză este cunoscută în general. Vei vedea semne de circulație, meniuri ale restaurantelor și bonuri care au și varianta în engleză, deci nu trebuie să îți faci griji că nu vei înțelege nimic.

Ce aleg: cash sau card?

În Iordania este recomandată folosirea banilor cash. Vei avea ATM-uri la orice pas, dar e bine să te asiguri că ai deja ceva bani în portofel dacă dorești să-ți cumperi suveniruri.

De ce băuturi mă pot bucura în această destinație?

Deși 90% din populație este de religie musulmană, alcoolul nu este interzis. Vei putea găsi ușor băuturi alcoolice în Amman și Aqaba, dar și în resorturile de 5* din destinație. De asemenea, vă recomandăm să alegeți apă la sticlă pentru a vă potoli setea.

Îmi trebuie un anumit tip de îmbrăcăminte pentru vacanța mea în Iordania?

În general bărbații poartă tricouri și pantaloni scurți, iar la plajă vor avea ținuta normală de plajă. Femeile în schimb nu sunt văzute în maiouri sau pantaloni scurți. De obicei localnicele poartă tricouri sau bluze cu mâneci lungi și pantaloni lungi pe tot timpul anului.

Iordania este o destinație doar pentru tineri?

Aceasta destinatie este interesanta si ofertanta pentru orice tip de turist. Christian Tour a pregatiti programe speciale pentru familii cu copii, vezi sejurul combo de 5 zile la Marea Rosie, in Aqaba si 2 zile la Marea Moarta. Poti alege un pelerinaj in Israel – Iordania pentru a vizita locurile sfinte sau poti incerca un circuit plin de aventura cum este Iordania, Once in a lifetime.