Top 10 cele mai frumoase plaje din Mallorca

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Spania » Top 10 cele mai frumoase plaje din Mallorca

Aterizează si tu pe plajele din Mallorca si bucură-te de o atmosferă unei insule fermecătoare. Descoperă topul celor mai frumoase plaje de pe insula Spaniei și spune ¡𝐇𝐨𝐥𝐚, 𝐌𝐚𝐥𝐥𝐨𝐫𝐜𝐚!

  • Cap Formentor

Este situată într-unul dintre cele mai nealterate și spectaculoase colțuri ale insulei, cu păduri dese de pini și vedere la munții Tramuntana. Plaja are aproape un kilometru lungime, însă este destul de îngustă. Este înconjurată de păduri de pini unde te poți odihni la umbră în cele mai călduroase zile.
Plaja este foarte populară în rândul turiștilor care vizitează nordul insulei Mallorca pentru a se bucura de priveliștile panoramice spre Cap de Formentor, cel mai nordic punct al insulei, unde se află un far. Într-o zi senină puteți vedea de aici insula vecina, Menorca.

plaja Mallorca - Cap Formentor

  • Calo des Moro

Calo des Moro este o plajă incredibil de frumoasă situată în interiorul unui golf cu stânci abrupte, la 6 kilometri de Santanyi. Este de mici dimensiuni, dar cei 40 de metri de plajă sunt acoperiți cu nisip fin și strălucitor. Apa este cristalină cu cele mai frumoase nuanțe de turcoaz, locul perfect pentru o baie între stâncile înalte. Este un loc recomandat copiilor, deoarece apa nu este adâncă și este aproape întotdeauna calmă.

Plaja Mallorca - Calo des Moro

  • Portitxol

Cunoscută și sub numele de Cala de la Barraca, este unul dintre acele plaje care uimește pe oricine o vizitează. Nu este o plajă mare, clasică, de nisip fin, dar când puneți piciorul pe acest mic colț de paradis cu ape limpezi, nu veți dori să o mai părăsiți.
Portitxol este o plajă de nisip și pietriș, cu o lățime medie de doar aproximativ opt metri și o lungime de câteva sute de metri. Situată între Cap Prim și Cap Negre, în provincia Alicante, aparține de Xàbia și este înconjurată de o pădure mediteraneană luxuriantă, tipică zonei.

Plaja Mallorca Portitxol

  • Cala Mesquida

Golf pitoresc înconjurat de dealuri pe coasta de nord-est a insulei Mallorca. Plaja lungă de 300 m este are cel mai fin nisip alb, iar marea strălucește în nuanțe de turcoaz, verde sau albastru intens, în funcție de momentul zilei. Cala Mesquida este situată într-o rezervație naturală. Frumusețea naturală a golfului, care este lipsit de complexe hoteliere și de apartamente, fac din acesta un loc într-adevăr foarte plăcut.

Plaja Mallorca Cala Mesquida

  • Cala Agulla

Cala Agulla – golf idilic cu plajă cu nisip fin. În mijlocul parcului natural Peninsula Llevant veți găsi golful idilic Cala Agulla de pe coasta de nord-est a insulei Mallorca. Peisajul din spatele plajei de nisip este format din munți, dune, stânci plate și păduri de pini. Apa strălucitoare variază de la turcoaz la azur în lumina strălucitoare a soarelui. Atmosfera aproape caraibiană a plajei Cala Algulla este o atracție majoră atât pentru turiști, cât și pentru localnici.

Plaja Mallorca Cala Agulla 

  • Cala s’Amarador

Cala s’Amarador este una dintre plajele virgine care se găsesc în Parcul Natural Mondragó, în sudul insulei Mallorca. Este cel mai mare golf din parcul natural cu 150 m lungime și până la 45 m lățime. Este o plajă de nisip fin alb și ape turcoaz. Apa nu este adâncă, intrarea este lină, așa că este perfectă pentru familiile cu copii mici. Golful este flancat de zone stâncoase joase acoperite, de asemenea, cu pini, mastic și măslini sălbatici și este protejat de vânt, astfel că apele sale sunt de obicei foarte calme.

Plaja Mallorca Cala s’Amarador 

  • Porto Cristo

Plaja Porto Cristo este o plajă urbană situată în estul insulei Mallorca. Plaja are o pantă ușoară așa că, este perfectă pentru a merge cu copiii. De fapt, este o destinație foarte populară în rândul familiilor. Pe partea din spate a plajei se desfășoară o promenadă. Partea cea mai interioară a golfului este formată de gura pârâului Llebrona, cunoscut aici sub numele de Riuet, dar se află în zona portului de agrement, care constituie malul drept al plajei. În stânga găsim stânci înalte acoperite cu pini și cabane.

Plaja Mallorca Porto Cristo

  • Sa Calobra

Oficial, Sa Calobra are o plajă, dar vei găsi două plaje. Plaja neoficială se află chiar în fața micului sat din golful La Calobra.
Plaja oficială este situată între stânci unde canionul Torrent de Pareis se întâlnește cu marea. Este la doar o scurtă plimbare de Sa Calobra, parțial prin tuneluri spectaculoase de stânca. Nu există servicii pe această plajă așa că vei avea parte de mai puțin confort decât de obicei.
Cu toate acestea, cadrul absolut uimitor îți va tăia respirația. Plajele au un amestec de nisip și pietriș. Apa este foarte limpede și are diferite nuanțe de turcoaz.

Plaja Mallorca Sa Calobra 

  • Portals Vells

Plaja Portals Vells este o plajă liniștită și calmă, populară în rândul localnicilor, deoarece aici sunt în general mai puțini turiști din cauza dimensiunilor sale mici. Apele sale calme și condițiile excelente de snorkeling și scufundări sunt punctele forte ale acesteia. Plaja, care se află la marginea golfului mare din Palma, are doar 30 de metri lungime și aproximativ 20 de metri lățime.

Plaja Mallorca Portals Vells

  • Sant Elm

Plaja Sant Elm este situatp pe coasta de vest a insulei, lângă Andratx și are vedere la insulele Sa Dragonera și Es Pantaleu. Plaja este împărțită în două zone cu o lungime totală de aproximativ 130 de metri. Cea mai mare zonă are nisip fin alb, oferă șezlonguri de închiriat și este mai populară în rândul turiștilor. Cealaltă zonă este mai mică si are atât nisip, cât și pietriș și este mai liniștită.
Plaja este potrivită pentru familii, cu apă de mică adâncime și foarte limpede, iar pentru copiii care doresc să se joace există un loc de joacă în spatele plajei mari, cu leagane și un tobogan.

Plaja Mallorca Sant Elm 

Pentru a fi la curent cu ofertele noastre nu uita sa te abonezi la Newsletter AICI.