5 motive să rezervi un sejur în Mallorca

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Spania » 5 motive să rezervi un sejur în Mallorca
Reîndrăgostește-te pe Insula Iubirii! Fă-ți jumătatea fericită și fugi într-o escapadă romantică în #Mallorca, mult iubita insula a Spaniei. În doar 3 ore poți ajunge în această destinație perfectă pentru un sejur romantic în doi.  Insula îți promite peisaje incredibile, 300 de zile de soare, cu tot atâtea apusuri spectaculoase.  În plus, întreaga coastă este plină de plaje unice, restaurante impecabile și hoteluri confortabile.
Pe zi te vei putea plimba în cele mai instagramabile locuri, poți face turul insulei cu barca sau îți poți delecta papilele cu o degustare din vinul local. Serile sunt promise porturilor pline de bărcuțe, plimbărilor spre belvedere și cinelor romantice fără sfârșit.
  1. Cu 300 de zile însorite ai 99,99% șanse să prinzi un sejur cu soare

Clima mediteraneană de pe insulă îți garantează temperaturi minime de 21 de grade pe tot timpul anului. Natura luxuriantă este și ea o dovadă a superbei clime. În numai 3 ore poți ajunge din București pe una din cele mai însorite și superbe insule ale Europei. Supranumită și perla Spaniei, Mallorca este destinația potrivita pentru orice tip de călător/turist.

Tocmai datorită vremii, Mallorca este o insulă în care sporturile sunt la mare căutare. De la cele de apă, la ciclism, la unele dintre cele mai frumoase hiking-uri. În plus, Mallorca e un paradis pentru iubitorii de tenis, căci doar pe această insula s-a născut faimosul Rafael Nadal, iar sportul alb este pe aici la mare căutare.

2. Vei descoperi mereu ceva nou

Parte din patrimoniul UNESCO, munții prezenți aici dau viață unui peisaj montan cu terase de măslini, mori de apă, ferme și sătuce pitorești precum Valldemossa. Vizitează orașele și satele cu influențe medievale, cum este Alcudia: zidurile vechi ale cetății, cu biserica în stil gotic, dar și mândrul turn în centru care veghează deasupra clădirilor vechi, cu discrete accente maure, te va fascina!

Mallorca este, de asemenea, un hub al distracției, vieții de noapte, dar și al artiștilor! Nu e de mirare, capitala insulei este un loc care te inspira și te energizează, cu ale sale pub-uri și terase pline de forfotă și voie bună. Să nu îți fie de mirare că în toată agitația vei avea timp să-ți surprinzi și papilele gustative. Fructele de mare abia scoase din ocean îți vor permite să încerci cea mai bună paella din Spania.

Dacă tot vorbim de lucruri surprinzătoare trebuie să afli că pe această insulă spectaculoasă există și două fabrici de perle artificiale, anume Majorica și Orchideea, din Manacor. Încă nu te-ai săturat de lucruri noi? Încearcă să explorezi punctele de belvedere ale insulei sau cele peste 200 de plaje!

3. Ai o diversitate de activități foarte mare

Printre atâtea frumuseți distracția nu poate fi decât una pe măsură. Avizii de selfiuri și ședințe foto se vor pierde la nesfârșit pe lângă palmieri, flori, plaje și belvederi inedite. Dacă ești mai sportiv de fel poți încerca să explorezi insula pe bicicleta sau te poți aventura chiar într-un traseu pe munte.

În Mallorca este loc și pentru degustătorii de vin, insula având câteva crame ce oferă degustări absolut delicioase. În schimb, dacă îți place să pierzi vremea pe plajă te provocăm să încerci un sport de apă sau chiar o plimbare cu barca. Orice activitate ai alege un lucru este garantat: distracția fără limite!

4. Poți vizita prima fabrică de perle artificiale din viața ta, în Manacor. 

Ai mai auzit vreodată de vreo fabrică de perle? Ei bine, iată că Mallorca te surprinde din nou! În Manacor, al doilea oraș ca marime din Mallorca, există două asemenea fabrici de perle: Majorica și Orchideea. Aventurează-te încrezător și cu siguranță vei avea parte de o experiență unică în viață!

5. Vei mânca cea mai bună paella din toata Spania. 

Gastronomia de pe insula este incredibilă: fructe de mare proaspete, pește gătit în cele mai neașteptate moduri, legume și fructe exotice, măsline, vinuri delicioase și deserturi tradiționale. Îți recomandăm să încerci cea mai bună paella, ce poate fi gustată doar aici, un arros brut (orez cu șofran, pui, porc și legume), dar și un desert delicios numit ensaïmada (un produs de patiserie foarte dulce).

Spune #HollaMallorca și rezervă-ți un sejur AICI.