Piatra Craiului, Brasov, Transilvania, Romania

Traseu în natură: Principalele parcuri naturale din Brașov

Prima pagină » Vacante in Romania » Traseu în natură: Principalele parcuri naturale din Brașov

România a fost înzestrată cu numeroase calități și frumuseți naturale, însă nimic nu se compară cu plaiurile mioritice superbe. Dacă vrei să te bucuri de natură și să te încarci cu o stare de libertate și de liniște, atunci este timpul să pornești într-o excursie prin impresionantele parcuri naturale din județul Brașov.

Nu îți trebuie decât un ghiozdan în spate și un aparat de fotografiat, cu care să imortalizezi frumusețile răpitoare de aici.

Iată principalele parcuri naturale pe care trebuie să le vizitezi în zona Brașov:

Parcul Natural Piatra Craiului

Piatra Craiului, Brasov, Transilvania, Romania

Piatra Craiului, Brasov, Transilvania, Romania

Considerat unul dintre cele mai reprezentative puncte de atracție turistică din țara noastră, Parcul Natural Piatra Craiului este o oază de liniște și relaxare, care se întinde pe o suprafață de 1200 de hectare.

Această adevărată ”gură de rai” a Carpaților are o vegetație extrem de bogată și unică și vei găăsi numeroase specii de plante endemic care se află sub protecția legii. Dacă explorezi cu atenție împrejurimile, vei fi norocos să admiri ”garofița cu preafrumoase brâuri”, o specie care a fost descoperită în urmă cu peste 100 de ani în România.

Primele detalii cu privire la cei ce s-au încumetat să exploreze frumusețile Parcului Național Piatra Craiului au apărut în 1844. Se pare că primele excursii au fost făcute de ciobanii și vănătorii locali, în anul 1822. În prezent însă, sute de mii de turiști vizitează anual frumusețile locului și pleacă de aici cu imaginea unor peisaje pe care nu le vor uita niciodată.

Cele mai vizitate obiective turistice din Masivul Piatra Craiului rămân: Cheile Dâmbovicioarei, Cheile Brusturelui, Avenul Vlădușca, Creasta Dințată sau Prăpăstiile Zărneștiului.

Parcul Natural Bucegi

Floare de colt, muntii Bucegi

Floare de colt, Muntii Bucegi

Dacă ești pregătit să fii martor la spectacolul superb pe care îl poate oferi natura, atunci Parcul Natural Bucegi este locul potrivit! Situat în partea estică a Carpaților Meridionali, acesta oferă peisaje parcă desprinse dintr-o altă lume.

Denumirea Munților Bucegi provine de la ”buciac” sau ”buceci”, având semnificația de ”fag”, vegetația care acoperă o mare parte dintre versanții situați la peste 1.000 de metri altitudine. Aici vei găsi speci de plante unice în România, precum floarea de colț, iedera albă și ghințura galbenă.

Parcul Național Bucegi reprezintă un habitat complex, cu peste 3.500 de specii de animale, printre care și unele rare, precum tritonul carpatic, cerbul, cocoșul de munte sau zimbrul.

Posibilitățile de recreere aici sunt numeroase, așa că poți apela la drumeții cu ghid turistic autorizat, alpinism, mountain bike sau diverse sporturi de iarnă.

Nu rata Babele și Sfinxul, Cascada Urlătoarea, Cheile Tătarului sau Poiana Crucii.

Rezervația Naturală Tâmpa

Cladiri istorice si Dealul Tampa, Brasov

Cladiri istorice si Dealul Tampa, Brasov


Tâmpa este singura rezervație perisagistică din România ce se întinde pe o suprafață de peste 150 hectare, aflându-se la 400 de metri altitudine deasupra Brașovului. Pe versanul nordic, se întinde o pădure superbă, unde se găsesc numeroase specii de arbori. Te vei pierde în frumusețea locului și te vei trezi hoinărind printre stejari, tei, ulmi de munte, frasini sau pini.

Magia pluteste în aer pretutindeni, un plus fiind adus de speciile numeroase de fluturi care se găsesc aici. Vei fi încântat să afli că Rezervația Naturală Tâmpa este casă pentru peste 35% din speciile de fluturi din România.

Accesul către acest loc mirific se face cu telecabina, iar din vârf vei avea parte de o panoramă superbă asupra Centrului Istoric al Brașovului.

După ce vei explora frumusețea acestor meleaguri, vei avea nevoie de un loc intim și comod, unde să îți aduni forțele pentru noi expediții, așa că intră pe www.helloromania.eu și alege oferta de cazare care ți se potrivește cel mai bine!

Când ești în vacanță și ai nevoie de flori pentru orice ocazie ne gasesti online! Intra pe www.floridelux.ro pentru livrare flori la domiciliu de luni pana duminica in orice localitate din Romania. Flori proaspete si unice pentru aniversari, ocazii speciale sau sarbatori! Adevaratii profesionisti ai florilor si cadourilor servesc de peste 14 ani de zile mii de clienti multumiti! Incearca si tu serviciile premium FlorideLux si fa o surpriza cuiva drag chiar astazi. Ai numeroase beneficii: livrare gratuita, felicitare cadou, SMS confirmare livrare in timp real si poza martor pe email inainte de livrare.