Muntii Bucegi, Romania

Paștele în natură: Lucruri pe care le poți face în Predeal

Prima pagină » Vacante in Romania » Paștele în natură: Lucruri pe care le poți face în Predeal
Muntii Bucegi, Romania

Muntii Bucegi, Romania

Fiecărui român îi place să își petreacă timpul în natură, de aceea, caută orice motiv să mai dea o fugă într-un loc liniștit, unde pare că timpul ar putea sta în loc dacă cineva ar ști ce buton magic trebuie apăsat.  S-ar putea crede că românii își adună forțele tocmai din verdele pajiștilor senine și din aerul curat al munților care se întind semeți în fața lor.

Sărbătorile de Paște sunt despre lumină, despre liniște și despre relația noastră cu natura și cu cei dragi. Pentru a te bucura de toate aceste lucruri însă, trebuie să alegi locul potrivit, iar sugestia pe care ți-o oferim este stațiunea Predeal.

Această stațiune situată pe Valea Prahovei, în județul Brașov, a încântat privirile tuturor turiștilor care au trecut de-a lungul timpului pe aici. Extrem de apreciată mai ales pe timpul sezonului de iarnă, aceasta se transformă într-un loc chiar mai spectaculos odată cu venirea primăverii.

O călătorie în trecutul Predealului

Poveștile în legătură cu numele stațiunii sunt nenumărate, iar fiecare dintre acestea aduce detalii interesante. Cea mai acceptată și ușor de crezut este însă aceea că Predeal și-a luat numele de la denumirea latinească ”pre deal”, care se traduce ca ”mai sus decât dealul”, ”în fața dealului” sau ”moșie dependentă”.

Zona văii superioare a râului Prahova a fost populată încă din secolul al XVII-lea, atunci când au început să se stabilească aici scutelnicii de pe lângă Mănăstirea Sinaia. Comuna Predeal a fost înființată în 1864, iar în anul 1930 număra 596 de locuitori.

Mai târziu, în anul 1968, a fost înființat oficial orașul Predeal, în cadrul Județului Brașov, acesta primind și satele Pârâul Rece, Timișul de Jos și Timișul de Sus.

Turism și drumeții

Predeal, Romania

Predeal, Romania

În timpul iernii, cele mai importante puncte de atracție sunt cele opt pârtii de schi alpin cu grade diferite de dificultate. Primăvara însă, frumusețea stațiunii constă în traseele montane care oferă o experiență de neuitat și peisajele care par desprinse dintr-un fragment din jurnalul vechi al bunicii.

Dacă ești tentat să pornești într-o drumeție în împrejurimile Predealului, poți alege Canionul Șapte Scări. Accesul către acesta se face prin satul Timișul de Jos, situat la mai puțin de 10 km de Brașov. Pe durata traseului de aproximativ o oră, te vei bucura de popasuri drăguț amenajate, poduri și chiar o tiroliană în care îți poți testa curajul.

Unul dintre cele mai cunoscute obiective turitice din Predeal este Mănăstirea Sfântul Nicolae, situată la poalele Muntelui Clăbucet. Aceasta are o importanță deosebită pentru istoria regiunii, deoarece reprezintă prima așezare omenească. În interior, veți găsi un manuscris din anul 1774, cu detalii interesante despre momentul ridicării sale.

Biserica a fost construită inițial din lemn de brad, însă, din cauza degradării, s-a hotărât zidirea sa, rămânând în forma de astăzi.

Nu rata, de asemenea, Monumentul Eroilor de pe Valea Râșnoavei, Capela Romano-Catolică Timișul de Jos, Monumentul Eroilor din fața Gării Predeal sau Monumentul poetului Mihail Săulescu.

Delicii culinare și tradiții

Înainte de a-ți petrece sărbătorile de Paște în Predeal, trebuie să știi că această stațiune este extrem de cunoscută și apreciată pentru faptul că satisface gusturile și simțurile oricărui gurmand. Aici se organizează adesea concursuri culinare, unde maeștrii bucătari din țară sau din străinătate își folosesc tot talentul pentru a oferi preparate nemaipomenite turiștilor.

Pe lângă aceste delicii de nerefuzat, te vei bucura de gustul aromat al cozonacului pufos, de savoarea drobului de miel răsfățat cu tot felul de verdețuri și de friptura bine stropită cu vin vechi de zeci de ani.

Încondeierea ouălelor este un adevărat ritual în Predeal, așa că te vei bucura să ții în mână ouă cu modele tradiționale deosebite, care sunt parcă mesagere ale vremurilor de altădată.

De asemenea, pasca tradițională facută aici îți va încânta toate simțurile, așa că ia-o la pachet și savureaz-o în liniște, pe o pajiște înverzită.

Cozonac, oua incondeiate. Traditii de Paste in Romania

Cozonac, oua incondeiate. Traditii de Paste in Romania

Înainte de a-ți planifica vacanța, nu uita să intri pe helloromania.eu, pentru a alege cel mai potrivit loc de cazare pentru tine.

Pentru a trimite cele mai frumoase flori și cadouri pentru Paște apelează cu încredere la florăria FlorideLux.ro. Sunt disponibile online peste 5000 produse: buchete de flori, aranjamente florale, cutii cu flori și coșuri cadou, special create pentru Paște. Beneficiezi de livrare gratuită în 12500 localități din România, de luni până duminică, chiar și în Predeal!