Bucureștiul este un oraș care te fascinează prin arhitectura sa elegantă și prin atmosfera urbană de neegalat.
Pentru exploratorii care sunt mereu în căutarea unor locuri inedite, care au în spate o poveste unică și misterioasă, trebuie menționat că Bucureștiul este și un oraș plin de secrete. Chiar atunci când crezi că nu mai poți afla nimic nou despre Capitală, îți dai seama că, de fapt, călătoria ta este abia la început.
Îți vom prezenta trei atracții inedite, care oferă o experiență neobișnuită tuturor exploratorilor.
- Insula de pe Lacul Morii
Acest lac are 246 hectare și a fost construit pe locul Bisericii Sfântul Nicolae și al cimitirului aferent. În centrul lacului, comuniștii plănuiau să contruiască o insulă pentru promenade și magazine, însă lucrările au fost oprite în 1989.
După Revoluție, locul a servit pentru organizarea mai multor concerte și manifestări artistice.
În prezent, Lacul Morii este un teren neexploatat, care s-a transformat într-o atracție turistică inedită, oferind peisaje de invidiat. Tocmai de aceea, este extrem de apreciată de fotografii care se află în căutare de locuri unice și neobișnuite.
Sursa: YouTube, i Media Productions
- Cimitirul Bellu
Lucrările pentru acesta au pornit în anul 1852, sub îndrumarea arhitectului Alexandru Orescu. Capela și obiectele de cult pe care le putem admira aici au fost finisate de pictorul Lecca, cunoscut datorită picturilor sale excepționale, cu tematică istorică sau religioasă.
La Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor, sunt îngropați unii dintre cei mai importanți oameni din istoria culturală a României, precum George Bacovia, Marin Preda, I.L. Caragiale, Nichita Stănescu sau Toma Caragiu.
Excepționalul acestui loc este oferit, mai ales, de enigma din spatele mai multor morminte și monumente. Povestea frumoasei statui cu ochii de smarald, realizată de Rafaelo Romaneli, este în continuare un mister care stârnește curiozitatea oamenilor. Aceasta o reprezintă pe Katalina Boschott, iar inscipția de pe mormânt: ”Acest doctor m-a ucis”, a creat numeroase ipoteze cu privire la moartea sa.
Nu ezita să te lași învăluit și de misterul creat în jurul mormântului soților Poroineanu, al artei funerare a lui Karl Storck sau al capelei gotice Alexandru Costescu.
- Mănăstirea Chiajna
Acest loc este cunoscută pentru misterul din spatele poveștii sale. Aflată între două cimitire, Mănăstirea Chiajna nu a fost niciodată sfințită sau slujită de un preot. Din cauza faptului că a fost distrusă de ciumă, aceasta este considerată un loc blestemat și este evitată de localnici.
Pe pereții vechi ai clădirii, sunt inscripționate diverse mesaje enigmatice iar poveștile spun că aici au dispărut în mod inexplicabil mai multe persoane.
Construcția este o adevărată bijuterie, fiind un loc extrem de interesant și neobișnuit. Dacă ești un explorator aflat mereu în căutare de povești al căror mister nu a fost dezlegat încă, atunci nu rata acest loc.
Orice călătorie în căutarea răspunsurilor la enigmele nedezlegate necesită însă un loc comod de cazare, de unde să poți pleca mereu plin de energie pentru a doua zi. Te invităm așadar pe www.helloromania.eu, pentru a alege una din ofertele pe care le ai la dispoziție.