Crăciun în pas de dans la Viena

Prima pagină » Articole » Crăciun în pas de dans la Viena

De sărbători, capitala Austriei devine un oraș magic, împodobit cu brazi și luminițe. În piețele de Crăciun deschise în oraș turiștii și vizitatorii găsesc decorații pentru casă și preparate tradiționale vieneze. Oricine își va petrece vacanța de Crăciun la Viena nu va fi dezamăgit, pentru că există foarte multă distracție și relaxare.

Muzică, mâncare și multă artă
In sezonul sarbatorilor de iarna, Viena găzduiește numeroase concerte, spectacole de operă și de dans, precum și expoziții în galeriile de artă și palatele orașului.
Astfel, odată cu ultimele zile din luna noiembrie și până în primele zile de după sărbătoarea Nașterii Domnului, în Viena se deschid piețele de Crăciun cunoscute sub numele de“Christkindlmarkt”. Tradiția acestora este foarte veche, mai precis din secolul al XIII lea , când locuitorii orașului au fost privilegiați cu deschiderea pieții din decembrie, numită de vienezi  (Dezembermarkt).

Inima Craciunului la Palatul Schoenbrunn
Principala zonă unde se desfășoară cele mai importante  evenimente este Palatul Schoenbrunn. Piața de Crăciun se deschide aici pe 21 noiembrie și funcționează până pe data de 26 decembrie. La târg vin circa 60 de expozanți tradiționali și firme din străinătate. Dacă vrei să cumperi decorații de Crăciun, oferta este diversificată: lemn, piatră, sticlă etc. Cei mai mulți turiști sunt interesați de cadouri pentru copii, așadar jucăriile sunt foarte căutate, la fel și produsele de olărit. Tot lângă palat au loc foarte multe evenimente dedicate copiilor și adulților deopotrivă, de la concerte nenumărate, live, la locuri superb amenajate cu ieslea Mântuitorului.

Mai gasești jucarii, produse de olarit, produse de manufactură. Tot lângă palat se desfașoară evenimente dedicate copiilor și adulților, de la concerte la locuri amenajate cu ieslea Mântuitorului.

 Te poți aventura într-o piață de Crăciun istorică

În unul dintre cele mai frumoase cartiere din Viena, mai precis în Spittelberg se deschide Piața de Crăciun unde vizitatorii găsesc produse tradiționale și produse de manufactură. Este unul dintre cele mai autentice Târguri de Crăciun și e apreciat de toți turiștii care poposesc pe aceste meleaguri de vis. Acest târg poate fi vizitat între 14 noiembrie și 21 decembrie, în orice zi din săptămână.

Trebuie să profiți de ofertele de vacanță pentru Crăciunul în Viena

Operatorii de turism au pachete atractive pentru vacanța de Crăciun din Viena. Majoritatea ofertelor includ, pe lângă cazare și transport masa, diverse servcii și facilități printre care un tur de oraș în Viena, o vizită la Palatul Schoenbrunn, vizita la Piața de Crăciun, bilet pentru concertul de Crăciun de la Palatul Imperial Hofburg. Turiștii care preferă să parcurgă această excursie cu autocarul, pot beneficia de un tur de oarș și vizitarea Pieței de Crăciun de la Budapesta. Pentru alte cumpărături se fac opriri în Pandorf și în City Shopping Sud.

M.R.