Vacanță de toamnă târzie la Munchen

Prima pagină » Articole » Vacanță de toamnă târzie la Munchen

Frumusețea și liniștea pe care ți le oferă acest oraș sunt atracția principală a turiștilor care iubesc Germania. Cineva îmi spunea o dată că ori de câte ori merge acolo, trăirile sunt dintre cele mai bune, tocmai de aceea întoarcerea pentru petrecerea unui sejur aici este în fiecare an. De ce? Pentru că Munchen este teritoriul plin de statui minunate , este orașul cu oameni zâmbitori, cu restaurante elegante și cu foarte multă culoare.

Poți admira statuia Scufiței Roșii, înconjurată mieros de zâmbetul ipocrtit al lupului. Apoi, de la poarta intrării la congresul din Munchen, îți întorci privirea spre celelalte obiective turistice ale urbei, care așterne la picioarele fiecărui turist lacuri curate, fântâni cu pescăruși, rațe, gâște și lebede grațioase. E multă liniște. Uneori se aud vocile vesle ale copiilor care le dau de mâncare păsărilor dornice de o cină copioasă. La Munchen cutreieri străzile și admiri peisajele din centrul orașului, extrem de frumoase, extrem de pline de viață. Berăriile sunt cele care oferă turiștilor relaxarea și distracția de care aceștia au nevoie…

Unele dintre ele sunt atât de mari, că se întind pe un spațiu mare cât un parc. Sunt animate, populate de oameni mulți și foarte veseli. Într-o astfel de berărie există foarte multe scaune și la fel de multe mese… Aici sunt locurile unde nemții trăiesc cele mai calde momente ale lor. Tot aici turiștii învață să se bucure de o bere de calitate și de atmosfera plină de bucurie.

Nu trebuie ratat Parcul Olympia din Munchen. Aici a fost construit marele stadion pentru jocurile sportive din anul 1972, o minune a ingineriei moderne. Principalul stadion este ca un cort masiv, care poate găzdui aproape 70.000 de spectatori , cu cel mai mare acoperiș din lume, extins pe 66.800 metri pătrați și realizat din sticlă pictată acrilic.

Tavernele sunt o altă atracție, iar turiștii vin să le viziteze la Munchen foarte des. Una dintre cele mai cunoscute este taverna Hofbrauhaus, unde se savurează renumita bere cu același nume, încă de când era berărie regală din 1605. Aici găsești veselia și armonia bavareză, locul unde berea curge în halbe de un litru, servită de tinere robuste si îmbujorate, îmbrăcate în rochii bavareze… Cam bine, nu?

 

Oferta Christian Tour pentr Revelion
Revelion Polonia-Germania, transport cu autocarul, 8 nopți de cazare în hoteluri de 3*, cu mic dejun inclus, ghid însoțitor din partea agenției pe traseu, data plecării 28.12.2012. Mai multe detalii pe www.christiantour.ro, tel :021.270.00.99

De Mădălina Răcorean