O vacanță în Lisabona și împrejurimi

Prima pagină » Articole » O vacanță în Lisabona și împrejurimi

E drept că parcurgerea celor 7.500 de km (dus-întors) este destul de dificilă, dar avionul te poate scoate din impas. Un lucru este sigur, cu cât afi mai multe informații despre aceste ținuturi cu atât îți dorești mai asiduu să concretizezi această călătorie.

Obiective turistice importante din Lisabona
.mănăstiri și biserici : Mănăstirea Jeronimo (ridicată la începutul secolului 16 într-un stil maur ), Se Catedral (ridicată în anul 1147 pe locul unei vechi moschee în stil romantic) , Basilica da Estrela, Biserica Santa Engrasia sau Panteonul Naional care a fost construită în 284 ani
poduri impresionante: Podul Vasco de Gama (17 Km) și Podul 25 Aprilie
monumente emblematice vechi și noi : Turnul Balem , Monumentul descoperirilor, Turnul Vasco de Gama
parcuri: Parcul Națiunilor, Parcul Estrela, Parcul Eduard VII
castelul Sao Jorge
tranvaiul 28, elevador de Santa Justa, Elevador de Bica, Elevador de Gloria


În Sintra: Palatul Național Pena, Palatul National Sintra (inclus pe lista Celor 7 minuni ale Portugaliei și în patrimoniul Unesco), Castelul maurilor (din sec al VIII-lea), Quinta de Regaleira. Toate aceste obiective sunt într-o zonă deosebită, înconjurate de gradini și păduri minunate, oferă panorame de neimaginat (de la Castelul maurilor am văzut oceanul) și transmite o mireasmă de poveste.
În Cabo de Roca: monumentul care indică că ești în cel mai vestic punct al Europei; stâncile în diferite forme, culoarea și valurile oceanului, vegetația.
În Cascais: Boca de Inferno, valuri,  plajă superbă, palmieri.

Impresii și ponturi despre Lisabona

Oricine ajunge să viziteze Lisabona nu trebuie să ocolească minunatele clădiri vechi încadrate cu numeroase covoare din pavaj cubic cu divesre modele colorate. Tramvaiele, elevatoarele, plăcile de mozaic și păunii din parcuri sunt cele mai frumoase amintiri dintr-o Lisabonă interesantă pentru orice turist.
În  Sintra cadrul natural și castele extravagante conferă o atmosferă de poveste.
În Cabo de Roca cele mai fascinante sunt  valurile, stâncile sculptate și oceanul cu ape limpezi, turcoaz te fac să crezi că esti cu adevărat la capătul lumii.
Oferta de vacanță în Lisabona

Hotel Vila Gale Cascais de 4*, de la 325 de euro de persoană, transport cu avionul București- Lisabona, cu mic dejun inclus,   taxe de aeroport 95 de euro. Mai multe detalii pe www.christiantour.ro, tel. 021.270.00.99

Mădălina Răcorean