021 9247

Numar cu tarif normal

Bodrum atractii

Atractii principale

Orasul Bodrum este alegerea perfecta pentru o vacanta relaxanta, dar si pentru serile memorabile. Acesta este cunoscut drept capitala distractiei de pe coasta Marii Egee din Turcia.

Peisajele pitoresti si stilul modern de viata se imbina perfect in orasul de vis, Bodrum. Acesta se afla in mijlocul statiunilor turcesti de mici dimensiuni, renumite pentru aspectul incomparabil.

01 Poarta Myndos din Bodrum

Aceasta este o constructie situata la Vest de Bodrum, mai exact, la capatul strazii Turgutreis. Portile faceau parte dintr-un zid lung de 7 km si a fost construit in secolul al IV-lea i.Hr. Acum vei putea vizita doar unele parti din marele zid, pentru ca partea centrala a portii este total distrusa.

Ruinele Portii din Myndos ofera vizitatorilor o experienta unica, permitandu-le sa exploreze fragmente impresionante de ziduri antice si ramasitele unei cisterne subterane care odata colecta apa de ploaie. Exista si o parte dintr-o strada veche langa poarta, unde vizitatorii pot vedea urmele lasate de vechii locuitori ai orasului.

Acest loc este mai mult decat unul arheologic, este si un loc pentru a privi inapoi la trecut si la rezistenta oamenilor. Pentru turisti, Poarta din Myndos nu este doar o destinatie istorica, ci si un loc unde pot obtine o intelegere mai profunda a complexitatii si maretiei civilizatiilor antice.

Daca esti pasionat de istorie, poarta Myndos iti va oferi o imagine istorica a anilor 300 i.Hr. Privelistea de aici va fi unica datorita zidului si santului construit alaturi de poarta, pentru a proteja zona impotriva fortelor lui Alexandru cel Mare. Odata ce te-ai hotarat sa vizitezi aceasta atractie, in apropierea acestei porti cunoscute vei gasi anumite ruine ramase din civilizatia precedenta, dar si o vegetatie bogata.

Vizitarea portii este gratuita, deci se poate spune ca este o atractie turistica accesibila pentru cei care doresc sa imbine relaxarea pe litoral cu descoperirea istoriei antice.

02 Mausoleul din Halicarnas

Una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, ruinele mausoleului sunt o atractie de neratat pentru pasionatii de istorie. Mausoleul din Halicarnas isi are originile in perioada Imperiului Persan, fiind construit in timpul domniei regelui Mausolus din provincia Caria (377-353 i.Hr.).

Mausoleul a fost finalizat la trei ani dupa moartea lui Mausol, in anul 350 i.Hr. Fiecare fatada a cladirii a fost decorata separat de renumiti artisti ai vremii, precum Timotheos, Scopas, Leunchares si Bryaxis.

Cu o structura neobisnuita si dimensiuni impresionante, Mausoleul din Halicarnas era inconjurat la ultimul nivel de 36 de coloane care sustineau un acoperis piramidal. In varful acestuia, pe o piramida cu 24 de trepte, se afla o adevarata opera de arta, mai exact, un car de razboi sculptat in marmura, tras de patru cai si condus de regele si regina. Expozitiile exterioare, cat si descoperirile arheologice din zona, le poti vizita prin achizitionarea unui bilet de aproximativ 14 lire turcesti.

Mausoleul din Halicarnas este considerat una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, cu siguranta nu trebuie ratat in calatoria ta, chiar daca esti pasionat de istorie sau arheologie. Acesta a fost ridicat in cinstea lui Mausolus, regele carian, si o fuzionare eroica a stilurilor grecesc si egiptean in arhitectura istorica.

Potrivit arhitectului roman Vitruvius, Mausoleul din Halicarnas a fost proiectat de arhitectul Pythus din Priene si sculptorul Satyr in secolul al IV-lea i.Hr. Cladirea a reprezentat o combinatie armonioasa de elemente arhitecturale grecesti si egiptene, realizate din marmura, si a constat din colonade ionice cu acoperisuri piramidale in trepte. Pentru a nu-ti face griji de costurile acestei atractii, biletul de intrare la Mausoleul lui Halicarnas din Bodrum are un pret de aproximativ 14 lire turcesti.

03 Muzeul de Arheologie Subacvatica

Este cunoscut pentru importanta sa culturala care ofera o aventura unica in istoria maritima a Mediteranei. Este gazduit in castelul Bodrum, muzeul adaposteste o colectie de artefacte recuperate din epavele antice, unele fiind acolo din epoca bronzului. Aici vei decoperi printre cele mai renumite expozitii, anume „Epava Uluburun”, o nava comerciala antica care a fost gasita in largul coastelor turcesti. Printre artefacte vei gasi si bijuterii, monede, amfore, instrumente de navigatie pentru a-ti completa experienta cu privire la vietile maritime

Muzeul de Arheologie Subacvatica a fost infiintat in 1962, fiind primul muzeu de acest gen din lume si dedicat in intregime arheologiei subacvatice. Muzeul este situat in interiorul Castelului Bodrum, care a fost construit de cavalerii din Rodos in secolul al XV-lea. Castelul insusi este un monument istoric, iar muzeul combina perfect arhitectura medievala cu descoperirile arheologice marine. In timp, muzeul si-a extins colectiile, devenind un punct de referinta pentru cercetatorii din intreaga lume si pentru cei pasionati de istorie.

Muzeul de Arheologie Subacvatica din Bodrum este unic si de neratat, iti ofera o calatorie fascinanta in istoria maritima a Marii Mediterane. Gazduit in interiorul castelului, muzeul prezinta artefacte descoperite in epavele antice, cum ar fi amfore, bijuterii, monede si chiar nave scufundate. Este o destinatie esentiala pentru pasionatii de istorie si arheologie si exploratori ai lumii subacvatice. Aici vei gasi un muzeu plin de viata care merita cu siguranta sa-ti petreci timpul din calatorie. Pretul biletului de intrare la Muzeul de Arheologie Subacvatica este de aproximativ 65 de lire turcesti.

04 Castelul Sfantul Petru

Castelul Sfantul Petru este o adevarata bijuterie patrimoniala a Bodrumului. Arhitectura sa impunatoare medievala, cu ziduri groase acoperite cu pietre, turnuri inalte predominante- toate aceste elemente transpunandu-te intr-o era glorioasa, de mult apusa.

Aici, nu numai ca vei avea oportunitatea de a vedea fortareata in toata splendoara ei, ci si muzeul din icinta sa. Aici este expusa o paleta intreaga de artefacte, ascunse pe fundul marii involburate, care iti vor impartasi tainele unor evenimente istorice solemne. De pe urma unei vizite la Castelul Sfantul Petru, garantat vei pleca cu cunostinte nepretuite despre istoria fascinanta a Turciei si o experienta unica, pe care cu siguranta vei fi nerabdator sa le impartasesti cu cei dragi.

Castelul Sfantul Petru este un obiectiv turistic de neratat daca treci prin orasul turcesc Bodrum. In acest loc vei avea sansa de a explora de la exponate antice, precum ancore, parti din nave sau comori scufundate, pana la faimoasele turnuri principale ale constructiei - Turnul Englezesc, Turnul Frantuzesc, Turnul German si Turnul Italian. In plus, localizarea sa pe malul Marii Egee, iti ofera o imagine de ansambu desprinsa din povestile cu printese si cavaleri.

Denumit si Castelul Bodrum, este un monument istoric de mare importanta, cu multe batalii in spate. Castelul isi are numele de la o figura istorica de valoare, si anume Eliberatorul Ordinului Cavalerilor Ospitalieri ai Sfantului Ioan din Rodos. Aceasta fortareata dateaza de peste sase secole, fiind una dintre cele mai notabile garnizoane militare. Pretul unui bilet este unul mic, accesibil pentru orice buzunar: 20 de Lire Turcesti echivalentul a 2,62 Ron.

05 Plajele din Bodrum

Plajele din Bodrum sunt recunoscute pentru nisipul fin, auriu si apa marii calda, potrivita pentru o sesiune de inot, snorkeling, sau alte activitati acvatice sau subacvatice. Fie ca vrei sa te relaxezi sub razele soarelui si sa te bucuri de cantecul pescarusilor, fie ca vrei sa te distrezi la beach bar-uri, plajele iti stau la indemana.

Dintre toate plajele, Gumusluk se remarca prin importanta sa istorica, care imbogateste cultura Bodrumului. Plaja este situata pe vechile ruine a orasului-port antic Myndos. Orasul avea o importanta strategica, fiind martor a multor conflicte istorice, acum 1000 de ani I.H. Cu trecerea anilor, din pacate zidurile impunatoare a orasului-port nu au rezistat, astfel incat in prezent acestea nu mai exista. In ciuda celor intamplate, atmosfera antica, plina de istorie, inca mai poate fi resimtita pe plaja uimitoare Gumusluk.

In functie de ce plaja alegi, drumul poate varia. In principiu plajele sunt proximitatea orasului asa ca nu vei intampina impedimente. De exemplu, Plaja Gumbet este in Vestul orasului, la aproximativ 3km distanta sau Plaja Bitez la 7km distanta.

Daca optezi pentru plajele publice, intrarea este gratuita, dar sezlongurile si umbrelele pot avea o taxa de aproximativ 8 Euro pe zi. Pentru plajele private trebuie sa platesti o taxa de aproximativ 20 de Euro pe zi, taxa in care intra si alte facilitati, precum prosoape sau acces la piscine. O bautura la barurile de pe plaja poate incepe de la 2 sau 5 Euro. Daca vrei sa te aventurezi si sa incerci activitatile acvatice si subacvatice, le poti practica pentru o suma de 100 Euro.

06 Morile de Vant

Morile de Vant din Bodrum sunt cele mai cautate si fotografiate atractii turistice. Situate intr-o zona retrasa, la inaltime, vei avea sansa de a vedea o panorama de efect asupra orasului. O zi petrecuta aici este ideala pentru a te delecta cu frumusetile pe care natura turceasca le pune la dispozitie.

Incepand cu secolul al XVIII-lea, pe un deal care desparte Bodrum de Gumbet, s-au construit celebrele mori de vant. Acestea sunt construite din piatra si lemn, pentru a macina graul turcilor. De asemenea, in aceasta zona vei putea observa rezervoare de apa din piatra, cu scopul de a colecta ploaia si de a adapa animalele din ograda. In ciuda lipsei a unei istorii cu povesti intrigante, acest loc continua sa captiveze mii de turisti si localnici, prin prisma tabloului natural spectacular.

Morile de vant trebuie vizitate daca ajungi in orasul Bodrum. Aceasta zona merita explorata daca vrei sa descoperi o latura autentica a Turciei, unde localnicii de odinioara isi indeplineau sarcinile gospodaresti, cu ajutorul morilor si a rezervoarelor de apa. Acesta este taramul fermecat din Bodrum, cu mori de vant care dainuie neatinse de ani, de multe secole.

Nu rata nicio ofertă! Abonează-te pentru a primi reduceri și promoții directe în inbox-ul tău!

Conecteaza-te cu

Sau folosete adresa de email

Ai uitat parola?

Nu ai cont inca?

Creare cont

Sau folosete adresa de email

Ai deja un cont?