Antalya oferă o experiență culinară de neuitat, care prezintă bogăția bucătăriei turcești, una dintre cele mai diverse bucătării din lume. Alimentația acestei regiuni, în principal cultura Yurok, se bazează pe agricultură și producția de cereale și legume proaspete de pe coastă.
Dacă ești iubitor de preparate făcute din carne, în Antalya vei avea parte de feluri principale delicioase precum: fripturi, cotlete, kagit kebab (miel preparat în folie). De asemenea, în cazul băuturilor nu poate lipsi ceaiul fierbinte din Antalya.
Restaurantele autentice din Antalya îți pun la dispoziție o varietate de specialități turcești care îți pot îmbunătăți experiența în acest oraș. Iată câteva restaurante pe care le recomandăm să le încerci.
Nu știi ce preparate turcești din Antalya să încerci? Te sfătuim să pui pe lista ta cele mai cunoscute gustări. Vei putea savura preparate din bucătăria internațională la hoteluri și restaurante, precum și mâncăruri locale, cum ar fi:
Este o tocană din carne de oaie cu legume și mirodenii care se servește fierbinte, iar în comunitățile turcești se servește cu orez specific turcesc (orez cu bob lung, călit în unt), alături de pide și iaurt ayran.
Este o specialitate festivă preparată din miel copt la cuptor și uns cu mirodenii și iaurt pe care trebuie să o încerci. O experiență culinară autentică în Antalya prin prepararea cărnii de miel la un cuptor special numit tandir. Te vei putea bucura de aromele condimentelor delicioase și speciale ale acestui preparat precum cuminul, coriandrul și nucșoara, adăugând un plus de savoare și legumele folosite.
Este o plăcintă specifică turcească din aluat subțire umplută cu diverse ingrediente care îți vor îndulci cu siguranță vacanța. Baklavaua este preparată din foietaj, nucă, miere, umplută cu sortimente de nuci, dar și fistic. Încearcă cel mai popular desert turcesc!
Este o salată tradițională din fasole, un preparat care se prepară de aproape un secol. Piyaz-ul din Antalya se distinge prin sosul său unic, în care fasolea joacă un rol esențial în gustul proaspăt. Acesta se prepară din multe ingrediente pentru a ajunge la aroma perfectă: tahini, usturoi, sare, suc de lămâie, oțet, roșii, ceapă și multe altele.
Este un preparat delicios turcesc care se prepară din yufka, un aluat subțire și fraged, care este folosit pentru a înveli diverse umpluturi, cum ar fi carne, brânză, legume sau cartofi. Rezultatul te va convinge să nu te oprești la una singură.
Este un preparat culinar specific regiunii Antalya, apreciat pentru aroma bogată și textura sa pufoasă. Acest pilaf este special prin prepararea cu orez basmati, legume de sezon, condimente tradiționale, si, adesea, cu carne. Trebuie să încerci mândria bucătăriei turcești, Kabune Pilavi, este o alegere perfectă dacă vrei să experimentezi în călătoria ta ceva autentic.
Ce este mai frumos decât timpul petrecut cu prietenii la o cafea sau o gustare? De aceea, ți-am pregătit o listă cu zonele unde îți poți savura cafeaua sau masa:
Dacă ești în căutarea unor preparate rapide la prețuri accesibile, Antalya oferă o varietate de produse locale care nu te vor dezamăgi. Află care sunt mâncărurile ieftine din Antalya mai jos:
Numită și „pizza turcească”, lahmacun este o crustă subțire acoperită cu un amestec de carne, roșii, ceapă și condimente. Este foarte ieftin și poate fi găsit aproape peste tot în oraș.
Este o plăcintă subțire coaptă pe un cuptor mare și umplută cu diverse ingrediente precum brânză, spanac, cartofi sau carne. Cu acest preparat vei avea o masă simplă, dar satisfăcătoare și la un preț mic.
Este un covrig turcesc stropit cu semințe de susan, o gustare ieftină și populară, care este perfectă pentru micul dejun în Antalya.
Supa este o parte importantă a bucătăriei turcești, în Antalya vei găsi multe locuri care servesc diferite tipuri de ciorbă la prețuri mici. Cele mai populare sunt Mercimek Corbasi (ciorbă de linte) și Ezogelin Corbasi (ciorbă de linte și bulgur).
Este un preparat similar cu pizza, o pâine plată dreptunghiulară acoperită cu o varietate de ingrediente, cum ar fi carne tocată, brânză, ouă și legume.
Este un preparat recunoscut pentru simplitatea și gustul său delicios. Este un fel de pastă realizată în principal din tahini (pastă de susan), suc de lămâie, usturoi și diverse condimente. Textura sa este cremoasă, iar datorită amestecului de tahini cu aciditatea lămâii și aroma puternică a usturoiului.
din 56 evaluari
7.2
din 23 evaluari
4.7
din 935 evaluari
6.3
din 553 evaluari
9.5