021 9247

Numar cu tarif normal

Romania regiuni

Montan

Muntii Carpati nu sunt doar simple formatiuni geografice, acestia sunt adevarate cufere pline cu povesti si legende nemuritoare.

O vacanta in zona montana a Romaniei este ideala pentru familii, cupluri sau cei singuri, care vor sa se relaxeze si sa inspire aerul curat, sau de ce nu, sa se distreze si sa exploreze tainele muntilor.

Istorie

Turismul montan din Romania a evoluat treptat, incepand cu sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX: a inceput sa se extinda si sa se diversifice in perioada interbelica, comunista si post-comunista. Una dintre primele statiuni montane este Sinana, care a inceput sa se dezvolte intr-un mod sistematic ca destinatie turistica din anul 1871 cand s-a construit prima casa de vacanta. In inima Carpatilor se afla locuri sacre, in care realitatea se imbina cu fantezia - incepand cu cea mai cunoscuta legenda a Babei Dochia, ale carei haine s-au transformat in celebrele formatiuni „Babele” din Muntii Bucegi, portaluri catre alte lumi, comori bine ascunse, tuneluri subterane ascunse, pana la celebrul „Sfinx”, considerat de daci un loc de cult sfant.

De ce sa vizitezi

Lantul Carpatic are privelisti impresionante, desprinse din realitate, cu munti impunatori, imbracati cu paduri care ascund rauri, lacuri glaciale si cascade marete, si o multitudine de specii de animale si plante. De asemenea, muntii adapostesc numeroase pesteri cu formatiuni inedite in lume. Mai pe scurt, in fiecare zi vei fi uimit de tabloul natural pitoresc si de biodiversitatea bogata. Activitatile din zona montana sunt intr-o gama larga, personalizate pentru fiecare turist: drumetii si alpinism cu trasee de o dificultate usoara sau experimentata, sporturi de iarna, cum ar fi schi-ul pe partiile special amenajate, si tratamente spa.

Cum ajungi

Avion

Aeroporturile din proximitatea stațiunilor montane sunt: • Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni • Aeroportul Internațional „Brașov-Ghimbav” • Aeroportul Internațional Sibiu • Aeroportul Internațional Transilvania • Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca • Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara • Aeroportul Internațional Arad • Aeroportul Internațional Oradea • Aeroportul Internațional Satu Mare • Aeroportul Internațional Maramureș • Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava • Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău

Autobuz

Transportul public si serviciile de autobuze sunt optiuni utile, cu un program si traseu bine-stabilit, fiabile cu prețuri avantajoase. De asemenea, majoritatea autocarelor au incorporate facilitati precum: WiFi gratis sau locuri special amenajate pentru persoanele cu dizabilitati.

Tren

Poti calatorii prin intermediul trenurilor InterRegio sau InterCity gestionate de compania statului CFR Călători, sau cele de la Softrans sau Regio Calatori, companii private. Oricum ar fi, ai ocazia sa admiri peisajul nuantat al muntilor Carpati. Gara de Nord din Bucuresti are legaturi directe cu garile din statiunile montane, iar durata calatoriei poate sa difere în functie de destinatie.

Masina

Transportul cu masina personala este o alta metoda convenabila, aleasa pentru a ajunge la destinatie. Un plus al acestei metode este personalizarea, astfel ca vei putea stabili si modifica traseul dupa bunul plac.

Activitati si experiente

In vacantele de pe litoralul romanesc ai posibilitatea de a incerca o multime de activitati si sa traiesti diferite experiente care mai de care fascinante: o plimbare pe plajele salbatice, Vadu si Corbu, explorarea atractiilor turistice (epava navei Evangelia) sau poti incerca activitati acvatice si subacvatice (celebra plimbare cu „banana”).

Trasee
Trasee

Cu ajutorul traseelor special amenajate, cum ar fi faimoasele Transalpina sau Transfagarasan, poti admira decorul natural al muntilor in toata splendoarea lor.

Pestera Ursilor
Pestera Ursilor

In Muntii Apuseni, judetul Bihor, se afla Pestera Ursilor. Aici vei putea vedea fosilele ursilor antici care au fost descoperite de cercetatori. Impreuna cu un ghid turistic, poti invata in detaliu istoria pesterii.

Manastirea Voronet
Manastirea Voronet

Manastirea Voronet imbogateste patrimoniul Bucovinei. Ctitorita de Stefan cel Mare, este o adevarata bijuterie arhitecturala prin prisma coloritului si constructia pe care o are fatada.

Restaurante

Mancarurile influentate de cultura si traditiile specifice regiunilor montane reflecta modul de trai al locuitorilor, cat si istoria acestor zone. Astfel, baza acestor preparate consta in: branzeturi, fructe si ciuperci de padure, ierburi salbatice si legume. Te vei bucura de o masa traditionala bogata, dintre care: mamaliguta cu branza, papanasi cu dulceata de afine sau balmos ardelenesc.

Imperfect
Imperfect
Sinaia
In Sinaia, poti incerca preparate italienesti sau frantuzesti, pe langa cele traditionale romanesti, la restaurantul Imperfect. Acesta se afla in proximitatea telegondolei, unde poti opta mai apoi pentru o plimbare cu acesta.
Canta Cuisine
Canta Cuisine
Busteni
In gradina castelului Cantacuzino din Busteni, poti lua pranzul la restaurantul Canta Cuisine. Preparatele sunt cu specific traditional romanesc si international.
Coliba Haiducilor
Coliba Haiducilor
Poiana Brasov
Cu o arhitectura impresionanta, care te face sa te simti ca un haiduc autentic, este restaurantul Coliba Haiducilor din Poiana Brasov. Aici, vei putea manca cel mai bun gratar de porc, miel, vita sau pui.

Imprejurimi

Vei fi fascinat de multitudinea de atracții turistice ce te așteaptă: de la trasee montane cu ajutorul cărora poți descoperi o lume neatinsă de oameni, plină de viață, până la atracții turistice adorate de copii.

Valea cu Povesti
Valea cu Povesti

Valea cu Povesti, in Bran, este un loc de basm ideal pentru cei mici, in care se vor intalni cu printi si printese si diferite personaje indragite ale copilariei.

Prima Scoala Romaneasca
Prima Scoala Romaneasca

In Brasov este Muzeul Prima Scoala Romaneasca, unde s-au tiparit pentru prima data carti in limba romana.

Contul meu

Ai uitat parola?

Sau conecteaza-te cu

Nu ai cont inca?

Creare cont

Sau conecteaza-te cu

Ai deja un cont?