Gastronomia din Cluj-Napoca îmbină armonios influențele maghiare, germane, evreiești, turcești și balcanice cu cea românească, reflectând autentic istoria Transilvaniei.
Combinația aceasta de diverse influențe rezultă în preparate bogate, diversificate și unice, dar și moderne prin influențele internaționale. Astfel, Cluj-Napoca îți garantează o experiență culinară necomparabilă.
În Cluj-Napoca sunt multe restaurante cu specific divers, de la specificul românesc unde poți mânca preparate tradiționale, până la cele europene și internaționale.
Influențele culturale ale regiunii Transilvania îmbogățesc bucătăria din Cluj Napoca cu multe preparate tradiționale.
Varza a la Cluj este un preparat tradițional din Cluj, cu varză murată, carne de porc și orez, coaptă la cuptor. Pentru un gust și mai bun se servește cu smântână.
Zacusca din Cluj-Napoca, comparativ cu cea cunoscută din toate regiunile României, conține mult mai multe vinete, ardei și ceapă.
Această ciorbă o poți savura doar în regiunea transilvăneană a țării. Prin tarhon, o plantă aromatizată, îi adaugă ciorbei un gust spectacular.
Balmoșul este realizat din mălai fiert cu zer sau lapte. Este foarte cremos și consistent datorită amestecului de smântână, brânză și unt.
Tortul Doboș este specific influenței maghiare, cu multe straturi subțiri de blat și o cremă de ciocolată cu unt. În plus, acesta este acoperit cu un strat de caramel crocant.
Kurtos kalacs, recunoscut și ca Colac Secuiesc, este un adevărat deliciu. Îl poți personaliza cu nuci, scorțisoară sau fulgi de nucă de cocos.
Cafenelele sunt perfecte pentru a te bucura de soarele strălucitor și cerul senin, toate acestea admirând desăvârșit orașul Cluj-Napoca.
Există numeroase magazine alimentare, stand-uri cu mâncare, food truck-uri, patiserii și cofetării de unde poți mânca preparate ieftine dar gustoase.
Poți cumpăra croissant de la numeroasele patiserii din oraș. Poți mânca varianta simplă, doar uns cu unt, sau poți lua umplut cu diferite creme, fistic, ciocolată, etc.
Cel mai consistent preparat este Shaorma. În general este preparată cu carne suculentă, cartofi prăjiți, salată și sosuri.
Plăcinta ardelenească este foarte îndrăgită de clujeni. Poate fi umplută cu diferite ingrediente, cum ar fi brânză, varză sau cartofi.
Langoșul se remarcă prin textura sa crocant la exterior și moale în interior. Se servește simplă sau cu brânză.
Turta dulce, din miere și condimente cum ar fi scorțișoara și cuișoarele, este un desert la preț accesibil și foarte dulce. Poți mânca și înafară de sezonul rece.
Gogoșile din Cluj sunt pufoase și delicioase, prăjite în ulei și pudrate cu zahăr, care cu siguranță îți vor satisface nevoia de dulce.
din 475 evaluari
9.3
din 796 evaluari
8.2
din 944 evaluari
6.8
din 712 evaluari
8.7
din 543 evaluari
8.6