În „Micul Paris”, gastronomia locală este o enciclopedie culinară care îmbină specificul tradițional cu cel internațional- de la italienesc, asiatic, până la mediteranean.
Bucătăria „bucureșteană” cuprinde o paletă întreagă de preparate cu gust care reflectă tradiția românească cu ale sale mâncăruri populare precum sarmalele acompaniate de mămăligă, micii cu muștar, și nenumăratele feluri de ciorbă, și cea mondială unde vei putea degusta din paste delicioase, sushi sau kebab.
Restaurantele din Municipiul București sunt într-o gamă numeroasă, astfel că vei avea de unde alege. Fie că vrei să ai parte de o aventură culinară sau vrei doar preparate tradiționale, localurile de luat masa din oraș îți stau la dispoziție.
Preparatele tradiționale pe care le poți degusta în București sunt aceleași ca în toate regiunile țării, însă, există câteva care se diferențiază prin gustul unic „bucureștean”.
Micii sau mititeii sunt pregătiți cu carne tocată (porc, vită, oaie) amestecată sau simplă. Pentru o experiență culinară minunată servește micii cu muștar și cartofi prăjiți.
Ciorbele de burtă, vită, porc sau pui sunt adevărate mâncăruri sănătoase și sațioase. Adesea acestea sunt servite cu ardei iute, oțet sau smântână.
Șnițelul din capitală este cu totul special și diferit față de șnițelul clasic vienez. Pasta de usturoi sau de muștar îi adaugă o adevărată notă bucureșteană delicioasă.
Salata de Boeuf este un preparat care se servește în principal în perioada sărbătorilor de iarnă, cu legume proaspete tocate, murături și maioneză.
Sarmalele sunt un preparat tradițional în România. Ori din carne de porc sau pasăre, servite cu smântână sau mămăligă, acestea nu îți vor dezamăgii papilele gustative.
Plăcinta este din aluat fin și umplută cu brânză dulce de vacă și stafide. Plăcinta este foarte delicioasă și iubită.
Se știe că bucureștenii sunt mari iubitori de cafea, așa că la fiecare pas te va aștepta cu o atmosferă prietenoasă câte o cafenea de specialitate, cu rețete inedite, care trebuie degustate cât timp ești în București.
Există numeroase magazine alimentare, stand-uri cu mâncare, patiserii și cofetării de unde îți poți lua o mică gustare, pe loc.
În București sunt multe patiserii de unde poți gusta covrigi. Aceștia vin în multe variante, de la covrigi cu mac și susan, până la cei acoperiți cu un strat generos de brânză sau umpluți cu măsline.
Dacă vrei să mânânci ceva consistent și gustos care să îți alunge starea de foame, ei bine shaorma este răspunsul. O poți personaliza cum dorești tu și poți achiziționa din restaurante de tip fast-food și standuri.
Poți mânca diverse sandvișuri, cu piept de pui, curcan, vită sau porc, sau de ce nu, vegane. Poți cumpăra din supermarketuri, chioșcuri sau patiserii.
Cartofii prăjiți sunt foarte populari în București, de aceea acum îți poți comanda o porție pentru drum. Poți să-i servești cu ketchup sau brânză gratinată cu diverse condimente.
Vei putea mânca gogoși din numeroasele patiserii și chioșcuri stradale din București. Fie umplute cu gem sau ciocolată, fie glazurate sau pudrate, gogoșile sunt cele mai ieftine și rapide deserturi.
Eclerele sunt un desert clasic, umplute cu cremă de vanilie, ciocolată, fistic sau alte arome și glazurate. Poți mânca la un preț accesibil din patesării, cofetării și chiar supermarleturi.
din 309 evaluari
7.8
din 3712 evaluari
8.3
din 1361 evaluari
9.4
din 2580 evaluari
9.0
din 1506 evaluari
8.3
din 338 evaluari
9.1