021 9247

Numar cu tarif normal

Bucuresti atractii

Biserici și Mănăstiri din Bucuresti

Pe străzile aglomerate ale Bucureștiului, lăcașurile de cult denotă o atmosferă calmă.

Biserica Kretzulescu, Biserica Radu Vodă și Biserica Mănăstirii Stavropoleos sunt unele dintre cele mai fascinante, pline de istorie, care îmbogățesc capitala României. Arhitectura lor și obiectele religioase ascund în spate povești misterioase știute de puține persoane.

01 Biserica Kretzulescu

Biserica Kretzulescu este situată pe Calea Victoriei și oricine poate veni aici pentru a o vizita sau de ce nu, pentru a experimenta o călătorie spirituală inedită, între orele 08:00 și 18:00. În prezent Biserica Kretzulescu, cu arhitectura în stil brâncovenesc, reprezintă una dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din orașul București, martoră a multor evenimente importante din istoria românească.

Acest lăcaș de cult ortodox a fost ridicată în anii 1720 și 1722 de logofătul Iordache Kretzulescu și soția sa Safta, una dintre moștenitoarele domnitorului Brâncoveanu. La începuturile sale, biserica a fost considerată „Biserica de familie” a familiei Kretzulescu, unde membrii acesteia se rugau în liniște, singuri, departe de ochii oamenilor.

02 Mănăstirea Radu Vodă

În inima Bucureștiului, în Piața Unirii, este situată Mănăstirea Radu Vodă, catalogată ca un monument istoric valoros. Pe lângă că este un lăcaș de cult ideal pentru tihnă și regăsire spirituală, povestea sa este una fascinantă, cu mii și mii de ani în spate.

Între anii 1568 și 1577, Mănăstirea Radu Vodă, în geneza sa, a fost ctitorită de domnitorul Alexandru II Mircea și soția sa Ecaterina. Din păcate a fost victima invaziei turcești și a suferit multe restaurări și modificări sub domnitorul Radu Mihai, de unde îi provine și numele actual.

03 Biserica Mănăstirii Stavropoleos

Dacă te afli pe străduțele Centrului Vechi al capitalei, pe strada Stavropoleos, trebuie să vizitezi Biserica Mănăstirii Stavropoleos. Al său nume este varianta românească al cuvântului de origine grecească Stauropolis, care înseamnă „Orașul Crucii”.

Construită în 1724 de Ioanichie Stratonikeas, este un lăcaș de cult ortodox considerat în prezent un monument istoric. Aici vei putea admira arhitectura sa antică, atât exterioară cât și interioară în stil brâncovenesc, icoanele sfinte neclintite de vreme din începutul secolului XVIII-lea și o bibliotecă cu cărți valoroase.

Contul meu

Ai uitat parola?

Sau conecteaza-te cu

Nu ai cont inca?

Creare cont

Sau conecteaza-te cu

Ai deja un cont?