021 9247

Numar cu tarif normal

București informatii

Artă și cultură

Municipiul București nu este doar capitala României, ci și nucleul al artelor și culturii naționale.

„Micul Paris” are un patrimoniu cultural amplu, pe care îl poți explora cu ajutorul gamei numeroase de puncte turistice, cum ar fi muzeele, palatele și clădirile cu o importanță mare pentru țară.

Muzee

Muzeele din capitala României sunt infinite la număr și foarte interesante de explorat prin prisma exponatelor lor unice, unde nu le vei putea altundeva. Uite mai jos lista de neratat a muzeelor bucureștene:

Muzeul „Grigore Antipa”
Muzeul „Grigore Antipa”
În sufletul renumitei zone, Piața Victoriei, este Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, denumit după cel mai renumit zoolog și naturalist român care a ajutat la dezvoltarea științelor naturale din România. Aici vei găsi o expoziție permanentă cu colecții de aproximativ 2 milioane de exemplare de nevertebrate și vertebrate, dintre care și fosile, din România și diverse zone geografice ale globului pământesc. Expoziția cuprinde diverse domenii ale științelor naturale, cum ar fi geologia, zoologia și botanica.
Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”
Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”
Dacă ești pasionat de istoria militară a României, este de neratat Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” de pe Strada Mircea Vulcănescu, în apropierea Gării de Nord. Deschis în anul 1923, aici se găsește o paletă întreagă de exponate legate de istoria militară a României. Vei putea admira uniformele și echipamentele vitejilori soldați români, purtate pe câmpul de luptă, o colecție de arme de foc, artilerie și muniție folosite odinioară pentru a apăra țara.
Muzeul Național de Artă al României
Muzeul Național de Artă al României
În fostul Palat Regal de pe Calea Victoriei, Muzeul Național de Artă al României are o colecție impresionantă de artă românească și europeană, cu lucrări ale unor artiști români renumiți, cum ar fi Nicolae Grigorescu, Theodor Aman și Ion Andreescu.Muzeul are frecvent expoziții temporare și evenimente culturale pe lângă colecțiile sale permanente, și reprezintă un punct de referință pentru explorarea patrimoniului artistic al României.

Istorie și ruine

Majoritatea poveștilor istorice naționale sunt ascunse pe străzile din București. Muzeul Aviației, Palatul Mogoșoaia și Muzeul Comunității Evreiești sunt unele dintre nenumăratele atracții turistice care au câte o taină istorică de împărtășit lumii largi.

Muzeul Aviației
Muzeul Aviației
Muzeul Aviației din București, cartierul Băneasa, oferă o oportunitate mare pentru cei pasionați de aviație și istorie, oferind informații valoroase despre istoria aviației române. Aici poți vedea de la avioane de luptă folosite în cele două războaie mondiale, până la avioane noi, moderne.
Palatul Mogoșoaia
Palatul Mogoșoaia
La Palatul Mogoșoaia îți poți răspunde la întrebările legate despre arhitectura, arta și mobilierul românesc, vechi de secole bune. De asemenea, poți găsi obiectele pe care le foloseau odinioară familia mare boierească, Brâncoveanu.
Muzeul Comunității Evreiești
Muzeul Comunității Evreiești
În fosta Sinagogă Mare din București, se află Muzeul de Istorie și Cultură a Evreilor din România „Dr. Nicolae Cajal”. Muzeul este specilizat pe istoria evreilor din România. Muzeul are expuse artefactele religioase, documentele și fotografiile comunității evreiești de-a lungul secolelor.

Arhitectura

Arhitectura bucureșteană este formată dintr-o combinație incredibilă dintre stilul sofisticat parizian și procesul de modernizare. Îți prezentăm mai jos cele mai spectaculoase clădiri ale căror arhitectură fascinează atât turiștii cât și localnicii.

Casa Mița Biciclista
Casa Mița Biciclista
Casa Mița Biciclista din Piața Romană atrage mii și mii de oameni în pragul sărbătorilor de iarnă. În acest sezon este frumos decorată, cu ghirlande, brazi și diferite ornamente specifice Crăciunului. Casa a fost construită la începutul secolului XX și este una dintre cea mai boemă clădire din țară.
Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”
Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”
Biblioteca Centrală „Carol I” bucură localnicii cu prezența sa și colecțiile de cărți începând cu anul 1895. Arhitectura sa a fost concepută de renumitul francez Paul Gottereau, în stil neoclasic.
Palatul Șuțu
Palatul Șuțu
În sectorul 3, zona Universitate, se află Palatul Șuțu a cărei incintă găzduiește un muzeu despre istoria orașului București.Arhitectura exterioară a Palatului este neogotică, cu influențe occidentale și elemente decorative impunătoare. În interior se află mobilier de epocă și oglinzi venețiene care reflectă stilul și luxul aristocratic din interior.

Contul meu

Ai uitat parola?

Sau conecteaza-te cu

Nu ai cont inca?

Creare cont

Sau conecteaza-te cu

Ai deja un cont?