Porto mancare si bautura

Mancare si bautura

Porto este un paradis culinar, celebru pentru preparatele sale tradiționale, influențele maritime și, desigur, faimosul vin de Porto. De la taverne locale la restaurante rafinate, orașul oferă o gamă variată de preparate delicioase.

Porto are o gastronomie bogată, cu preparate pe bază de pește, carne afumată și legume proaspete. Francesinha și vinul de Porto sunt must-try! Restaurantele locale și tavernele sunt cele mai bune pentru o experiență autentică.

Restautrante

Porto are o scenă culinară vibrantă, de la taverne tradiționale la restaurante fine dining. Mai jos găsești cele mai bune locuri unde să mănânci în funcție de preferințe.

Taberna dos Mercadores
Taberna dos Mercadores
Specific, fructe de mare
Mic restaurant ascuns în zona Ribeira
Atmosferă autentică, preparate portugheze rafinate
Recomandare: Bacalhau à Brás, caracatiță la grătar
O Gaveto
O Gaveto
Specific, fructe de mare, peste
Este considerat unul dintre cele mai bune restaurante de pește și fructe de mare din Porto și Matosinhos
Toate ingredientele sunt proaspete, direct din Oceanul Atlantic
Serviciu excelent și atmosferă autentic portugheză
Citește mai mult
O Buraco
O Buraco
Specific, traditional portughez
Taverna autentică portugheză din Porto. Mâncare tradițională portugheză, porții generoase, atmosferă autentică.
Loc autentic, frecventat de localnici.
Porții mari și prețuri corecte
Meniu tradițional portughez, cu rețete simple, dar delicioase
Atmosferă de tavernă clasică, fără pretenții
Citește mai mult

Preparate traditionale

Spania este renumită pentru bucătăria sa diversificată și plină de arome, fiecare regiune având preparate tradiționale unice. Bucătăria spaniolă este variată și bogată în arome, cu influențe regionale care fac fiecare preparat unic. De la tapas la paella, de la dulciuri la preparate principale, fiecare masă în Spania este o experiență culinară de neuitat. Dacă ai ocazia să vizitezi Spania, nu uita să încerci cât mai multe dintre aceste preparate tradiționale.

Bacalhau
Bacalhau

Portughezii spun că există 365 de rețete pentru bacalhau – câte una pentru fiecare zi a anului. Cele mai populare variante: Bacalhau à Brás – cod mărunțit cu cartofi prăjiți și ou Bacalhau com Natas – cod la cuptor cu smântână Bacalhau à Lagareiro – cod cu ulei de măsline și cartofi copți

Sardinhas Assadas
Sardinhas Assadas

Deliciu tradițional, mai ales vara, servit cu pâine, cartofi și salată. Cele mai bune sardine le găsești în Lisabona, Algarve și Porto.

Francesinha
Francesinha

Un fel de croque-monsieur portughez, dar mult mai consistent. Straturi de pâine, șuncă, cârnați, friptură, brânză topită și sos picant de roșii cu bere. Se servește cu cartofi prăjiți și ou prăjit deasupra.

Caldo Verde
Caldo Verde

Supă cremoasă din cartofi, varză kale și cârnați chouriço. Perfectă pentru serile mai răcoroase.

Arroz de Marisco
Arroz de Marisco

Un fel de paella portugheză, bogată în creveți, scoici, caracatiță și pește. Se mănâncă adesea în Algarve sau în Lisabona.

Leitão à Bairrada
Leitão à Bairrada

Purceluș de lapte la cuptor. Specialitate din zona Bairrada, gătită la foc mic, cu crustă crocantă.

Pastéis de Nata
Pastéis de Nata

Crocante la exterior, cremoase în interior, servite cu scorțișoară și zahăr pudră. Cele mai bune le găsești la Pastéis de Belém în Lisabona.

Bolo de Bolacha
Bolo de Bolacha

Făcut din straturi de biscuiți îmbibați în cafea și cremă de unt.

Queijadas și Travesseiros
Queijadas și Travesseiros

Queijadas: mini-tarte cu brânză dulce. Travesseiros: foitaj umplut cu cremă de migdale și zahăr.

Vin de Porto
Vin de Porto

Dulce și puternic, servit ca aperitiv sau desert. Cele mai bune vinuri de Porto se găsesc în Valea Douro.

Cafenele

Porto are o scenă excelentă de cafenele, de la locuri istorice până la coffee shops moderne specializate în cafea de specialitate.

Café Majestic
Café Majestic
Cafe, bar
Deschisă în 1921, cu un decor Art Nouveau spectaculos
Atmosferă elegantă, populară printre turiști
Recomandare: Expresso și un pastel de nata
Guarany Café
Guarany Café
Cafe, bar
Atmosferă rafinată, frecventată de scriitori și artiști
Recomandare: Cafezinho (espresso portughez) și un sandviș francesinha

Mancaruri ieftine

Portugalia este una dintre cele mai bune țări europene pentru mâncare bună și ieftină. Fie că vrei un prânz rapid, un snack autentic sau o cină delicioasă la preț accesibil, ai multe opțiuni.

Bifana
Bifana

Un sandviș simplu, dar delicios, cu felii subțiri de porc gătite în vin alb, usturoi și condimente. Cel mai bun se servește cu muștar și o bere rece.

Prego no Pão
Prego no Pão

Un sandviș cu carne de vită fragedă, servit cu muștar sau maioneză. Perfect pentru un prânz rapid și sățios.

Frango Assado
Frango Assado

Pui la grătar marinat cu peri-peri (ardei iute portughez), servit cu cartofi prăjiți sau orez.

Arroz de Pato
Arroz de Pato

Orez aromat gătit cu bucăți fragede de rață și chouriço, apoi gratinat la cuptor.

Bacalhau à Brás
Bacalhau à Brás

Un fel de mâncare iconic portughez cu bacalhau (cod sărat), cartofi pai și ouă.

Sardinhas Assadas
Sardinhas Assadas

Sardine gătite simplu la grătar, servite cu pâine și salată.

Pastel de Nata
Pastel de Nata

Cel mai faimos desert portughez – o tartă cu crustă crocantă și cremă de ou.

Bola de Berlim
Bola de Berlim

O gogoașă umplută cu cremă de vanilie, asemănătoare cu Berliner-ul german.