Kefalonia mancare si bautura

Mancare si bautura

Bucataria mediteraneana din care face parte si cea greceasca este una dintre cele mai bune din lume.

Kefalonia are o scenă culinară fantastică, oferind totul, de la taverne tradiționale grecești până la restaurante de lux.

Restautrante

Tavernele, caci asa se numesc restaurantele in Grecia, sunt nenumarate, cu terase spre mare sau spre un punct de atractie deosebit. Nenumarate taverne gasim in statiunea Argostoli, dar si in Fiskardo, Lassis sau Sami.

Apagio restaurant
Apagio restaurant
Specific, mediteranean, grecesc si international
Situat inmicul port Fiscardo din Kefalonia, port unde trag foarte multe yahturi si vapoare ce fac excursii din Lefkada, restaurantul Apagio este unul in principal cu specifig grecesc, dar este restaurantul unde gasiti un preparat local din insula Kefalonia si anume, meatpay. Acesta este si un restaurant prietenos cu vegetarienii si are si preparate vegane. Cu o terasa pe malul marii si cu una la etaj, poate oferii clipe de neuitat sau chiar seri romantice la lumina lumanarilor.
Captain Nicolas
Captain Nicolas
Specific, international, mediterranean, european
Captain Nikolas se află la câțiva metri de plaja Vatsa, la 41 km de Agia Efimia și la 5 km de plaja Xi. Este o tavernă administrată de o familie care servește mâncăruri artizanale gătite cu dragoste și grijă. Unele dintre ingrediente sunt din grădina proprie, pe care o puteți si vizita.
Citește mai mult
Olive Lounge Restaurant and Bar
Olive Lounge Restaurant and Bar
Specific, international, mediterranean, european
Olive Lounge Restaurant & Bar a fost înființat în 2007 la Lourdata, mutându-se în 2019 într-o locație uimitor de frumoasă la Castelul Saint Georges. Restaurantul vă ofera o aventură gastronomică folosind ingrediente proaspete, provenite din surse locale ori de câte ori este posibil, și să experimentam o bucătărie diversă grecească și mediteraneană. În timp ce experimentați creațiile bucătarilo, barmanii și somelierii vă vor trata cu cocktailuri, aperitive și vinuri din întreaga lume.
Citește mai mult

Preparate traditionale

Preparatele specifice greciei sunt Bougatsa, Kolokitkoftedes, Dolmadakia, Moussaka, Souvlaki, Horiatiki Salata, Soutzoukakia, brânză Saganaki, Fava si tsatsiki.

Bougatsa
Bougatsa

Bougatsa este o plăcintă tradițională cu cremă de griș, originile sale regăsindu-se, conform specialiștilor, în zona Bizanțului. Este un desert cu o aromă subtilă orientală care este servit de către localnici, cel mai des, la micul dejun. Se servește caldă și poate fi „condimentată” cu scorțișoară, alune sau coajă de lămâie – depinde de localul pe care l-ai ales.

Kolokitkoftedes
Kolokitkoftedes

Kolokithokeftedes se numără printre cele mai populare mâncăruri grecești tradiționale. Aceste aperitive specifice sunt insulei Creta, iar termenul se traduce, în mod direct, drept „chifteluțe din zucchini”. După cum probabil ți-ai dat seama deja, acestea se prepară în mod similar chiftelelor românești, dar carnea tocată este înlocuită de zucchini ras. În general, sunt servite de către localnici alături de tradiționalul sos tsatsiki.

Dolmadakia
Dolmadakia

Cunoscute în Grecia și sub numele de Dolma, acestea nu sunt altceva decât frunze de viță de vie umplute cu diverse ingrediente, rețeta clasică fiind cu orez și carne tocată. În funcție de localul pe care îl vei alege pentru a le degusta, acestea pot fi servite reci sau la temperatura camerei și pot conține și alte ingrediente tradiționale, precum sos tzatziki, măsline sau brânză feta.

Moussaka
Moussaka

În bucătăria grecească, este realizată din vinete, cartofi și carne tocată. Este în general servită rece, de aici provenindu-i și numele. În general, în Grecia este folosit ca topping sosul bechamel. Dacă îndrăgești lasagnia, cu siguranță nu vei vrea să îți închei vacanța pe tărâmurile grecești fără să deguști și „ruda” sa orientală. Atena și Fira, capitala insulei Santorini, sunt două dintre orașele cunoscute pentru acest preparat.

Souvlaki
Souvlaki

Souvlaki este un fel de mâncare tradițională din Grecia tip „street food” înrudită cu gyros-ul, foarte populară în toate orașele din Grecia. Rețeta tradițională este bazată pe carnea marinată de pui, vită sau porc, prăjită la grătar și servită pe frigărui alături de legume și sos.

Horiatiki Salata
Horiatiki Salata

Horiatiki Salata sau Salata Greceasca este un preparat racoritor si sanatos, ideal de consumat în zilele toride de vară. În general este realizată din roșii, castraveți, ceapă roșie, măsline kalamata și brânză feta, însă în funcție de locul unde o vei servi, rețeta poate să fie ușor diferită. Dressing-ul clasic este compus din oregano, suc de lămâie și ulei de măsline. Conform tradiției grecești este consumată, în general, la prânz și cină, însă mulți localnici aleg acest preparat și la micul dejun.

Soutzoukakia
Soutzoukakia

Soutzoukakia sunt niște chifteluțe tradiționale preparate din carne de vită tocată, ouă, ceapă, usturoi și condimentate în stil mediteranean. Sunt, de regulă, în formă ovală și coapte în sos cremos de roșii. În Grecia, sunt în general servite ca aperitiv sau ca fel principal, alături de salata horiatiki, de obicei la cină.

Brânză Saganaki
Brânză Saganaki

Brânza Saganaki este un preparat realizat din lapte de oaie și de vacă, prăjit într-o tigaie specifică. În Grecia, este în general servită ca aperitiv sau ca parte dintr-un platou de tip meze (mici platouri ce conțin o gamă diversă de preparate în cantități mici, degustate de regulă alături de băuturi alcoolice).

Cafenele

Foarte multe cafenele gasim in Thassos, practic la fiecare colt de strada gasim cate o cafenea, fiecare oferindu-ti o gama variata de cafele, capuccino, ciocolata calda si traditionala cafea cu gheata capuccino fredo sau fredo frape

Cafe Platanos
Cafe Platanos
Cafenea, bar
Cafe Platanos un favorit atât printre localnici, cât și printre turiștii care caută o experiență culinară autentică grecească. Cunoscut pentru atmosfera sa caldă și primitoare, acest restaurant oferă o gamă încântătoare de mâncăruri tradiționale grecești, preparate cu ingrediente proaspete, din surse locale. Oaspeții se pot bucura de vederi uimitoare la Marea Ionică în timp ce savurează specialități precum musaca, souvlaki și fructe de mare proaspăt pescuite.
Fior D'amore
Fior D'amore
Cafenea, bar, mic dejun
Dacă doriți un punct de observație bun pentru a sta și a privi oamenii, nu există loc mai bun decât aici. Puteti petrece seara sau prânzul făcând exact asta în timp ce va bucurati de o bere rece sau un ouzo cu unul dintre delicioasele meze ale Athinei, trebuie să încercați soiul de bere care este pe bază de carne sau soiul ouzo care este pe bază de fructe de mare, în orice caz, nu veți fi dezamăgiți, ambele sunt într-adevăr foarte gustoase.

Mancaruri ieftine

Chiar daca in grecia gasim o gama larga de preparate pe baza de fructe de mare sau o bucatarie gtreceasaca cu diverse preparate. putem gasi si mancare de street food ieftina pe care o putem cumpara in drum spre un obiectiv spre care mergem sa il vizitam.

Giros
Giros

De pui sau de porc, giros-ul este un fel de kebab dar servit cu sos tsatsiki si cartofi prajiti, intr-o lipie mai groasa decat cea obisnuita de kebab