Corfu mancare si bautura

Mancare si bautura

Bucataria mediteraneana din care face parte si cea greceasca este una dintre cele mai bune din lume.

Diferitele feluri de peste proaspat, fructe de mare, musaca, tsatsiki si portokalopita, combinate cu un vin bun, specialitatea casei, retsina, te fac sa revi an de an ca un magnet in aceasta tara minunata.

Restautrante

Tavernele, caci asa se numesc restaurantele in Grecia, sunt nenumarate, cu terase spre mare sau spre un punct de atractie deosebit. Nenumarate taverne gasim in statiunea Paleocastritsa din nord-vestul insulei dar si in Corfu Town, capitala insulei.

Tomata Corfiot Cuisine Restaurant
Tomata Corfiot Cuisine Restaurant
Specific, mediteranean, grecesc si international
La Tomata Corfiot Cuisine Restaurant savurați mâncăruri clasice precum Pastitsada, Sofrito, Bianco, preparate cu o notă modernă, mâncăruri realizate cu grijă și pasiune, folosind doar cele mai bune ingrediente din surse locale.
Roda Park Restaurant
Roda Park Restaurant
Specific, international, mediterranean, european
Roda Park este un restaurant relaxat cu mâncare de casă și o atmosferă de familie. Din 1987, restaurantul oferă vizitatorilor Roda, mâncare excelentă într-o atmosferă caldă și prietenoasă.
Citește mai mult
Trilogia Restaurant
Trilogia Restaurant
Specific grecesc si mediteranean
Un loc de distracție și relaxare în Kassiopi, unul dintre cele mai încântătoare locuri ale insulei Corfu. Bucurați-vă de bucătăria greacă modernă la cel mai înalt nivel și fler. Calitatea constă în compoziția celor mai bune produse și în pasiunea bucătarului nostru pentru creații unice.
Citește mai mult

Preparate traditionale

Preparatele specifice greciei sunt Bougatsa, Kolokitkoftedes, Dolmadakia, Moussaka, Souvlaki, Horiatiki Salata, Soutzoukakia, brânză Saganaki, Fava si tsatsiki.

Bougatsa
Bougatsa

Bougatsa este o plăcintă tradițională cu cremă de griș, originile sale regăsindu-se, conform specialiștilor, în zona Bizanțului. Este un desert cu o aromă subtilă orientală care este servit de către localnici, cel mai des, la micul dejun. Se servește caldă și poate fi „condimentată” cu scorțișoară, alune sau coajă de lămâie – depinde de localul pe care l-ai ales.

Kolokitkoftedes
Kolokitkoftedes

Kolokithokeftedes se numără printre cele mai populare mâncăruri grecești tradiționale. Aceste aperitive specifice sunt insulei Creta, iar termenul se traduce, în mod direct, drept „chifteluțe din zucchini”. După cum probabil ți-ai dat seama deja, acestea se prepară în mod similar chiftelelor românești, dar carnea tocată este înlocuită de zucchini ras. În general, sunt servite de către localnici alături de tradiționalul sos tsatsiki.

Dolmadakia
Dolmadakia

Cunoscute în Grecia și sub numele de Dolma, acestea nu sunt altceva decât frunze de viță de vie umplute cu diverse ingrediente, rețeta clasică fiind cu orez și carne tocată. În funcție de localul pe care îl vei alege pentru a le degusta, acestea pot fi servite reci sau la temperatura camerei și pot conține și alte ingrediente tradiționale, precum sos tzatziki, măsline sau brânză feta.

Moussaka
Moussaka

În bucătăria grecească, este realizată din vinete, cartofi și carne tocată. Este în general servită rece, de aici provenindu-i și numele. În general, în Grecia este folosit ca topping sosul bechamel. Dacă îndrăgești lasagnia, cu siguranță nu vei vrea să îți închei vacanța pe tărâmurile grecești fără să deguști și „ruda” sa orientală. Atena și Fira, capitala insulei Santorini, sunt două dintre orașele cunoscute pentru acest preparat.

Souvlaki
Souvlaki

Souvlaki este un fel de mâncare tradițională din Grecia tip „street food” înrudită cu gyros-ul, foarte populară în toate orașele din Grecia. Rețeta tradițională este bazată pe carnea marinată de pui, vită sau porc, prăjită la grătar și servită pe frigărui alături de legume și sos.

Horiatiki Salata
Horiatiki Salata

Horiatiki Salata sau Salata Greceasca este un preparat racoritor si sanatos, ideal de consumat în zilele toride de vară. În general este realizată din roșii, castraveți, ceapă roșie, măsline kalamata și brânză feta, însă în funcție de locul unde o vei servi, rețeta poate să fie ușor diferită. Dressing-ul clasic este compus din oregano, suc de lămâie și ulei de măsline. Conform tradiției grecești este consumată, în general, la prânz și cină, însă mulți localnici aleg acest preparat și la micul dejun.

Soutzoukakia
Soutzoukakia

Soutzoukakia sunt niște chifteluțe tradiționale preparate din carne de vită tocată, ouă, ceapă, usturoi și condimentate în stil mediteranean. Sunt, de regulă, în formă ovală și coapte în sos cremos de roșii. În Grecia, sunt în general servite ca aperitiv sau ca fel principal, alături de salata horiatiki, de obicei la cină.

Brânză Saganaki
Brânză Saganaki

Brânza Saganaki este un preparat realizat din lapte de oaie și de vacă, prăjit într-o tigaie specifică. În Grecia, este în general servită ca aperitiv sau ca parte dintr-un platou de tip meze (mici platouri ce conțin o gamă diversă de preparate în cantități mici, degustate de regulă alături de băuturi alcoolice).

Cafenele

Foarte multe cafenele gasim in Thassos, practic la fiecare colt de strada gasim cate o cafenea, fiecare oferindu-ti o gama variata de cafele, capuccino, ciocolata calda si traditionala cafea cu gheata capuccino fredo sau fredo frape

Favela 17
Favela 17
Cafenea, bar
Servește carne, opțiuni vegane disponibile. Cafenea care oferă câteva articole vegane marcate clar, cum ar fi clătite cu fulgi de ovăz, bol pentru smoothie, clătite dulci, lapte fără lapte și multe altele. Deschis luni-duminică 9:00-12:00.
Spiros Bond 007 RESTAURANT SNACK CAFE
Spiros Bond 007 RESTAURANT SNACK CAFE
Cafenea, bar, mic dejun
Cafeneaua unde s-au filmat cateva scene din Pelicula James Bond: For Your Eyes Only, este situata in micul sat Pagi, cu Roger Moore in rol principal. Puteti savura o cafea in micul sat linistit, puteti admira numeroasele fotografii stranse de catreproprietarul Spiros si pot sta chia pe scaunul unde a stat insusi Roger Moore.

Mancaruri ieftine

Chiar daca in grecia gasim o gama larga de preparate pe baza de fructe de mare sau o bucatarie gtreceasaca cu diverse preparate. putem gasi si mancare de street food ieftina pe care o putem cumpara in drum spre un obiectiv spre care mergem sa il vizitam.

Giros
Giros

De pui sau de porc, giros-ul este un fel de kebab dar servit cu sos tsatsiki si cartofi prajiti, intr-o lipie mai groasa decat cea obisnuita de kebab