Vezi super ofertele Caravana Vacantelor

021 9247

Numar cu tarif normal

Shanghai

City Break Shanghai, China

Metropola orientala a contrastelor si a extremelor

Hoteluri recomandate

Descriere generala Shanghai, China

Pentru a descoperi pe intregime acest magic oras nu sunt suficiente doar cateva zile. Shanghai este cel mai mare si mai aglomerat oras al Chinei, cu o populatie de 24 milioane de locuitori si o intindere de aproximativ 6000 km².

Putine orase din lume reusesc doar prin denumire sa te duca cu gandul la complexitate lor in ce priveste istoria, cultura, recordurile mondiale, stralucirea, misterul si exoticul.

Unele persoane considera ca Shanghai nu oglindeste cu adevarat China in mod traditional, insa din contra, aici se vor intalni mai multe elemente specifice Chinei decat oriunde altundeva, iar un atu important al orasului este ca ofera o gama larga de optiuni pentru toate buzunarele.

Bogat in cultura si traditii, dar in acelasi timp cu un puternic aer modern, cu elemente ce imbina vechiul si noul, orasul are un dinamism si o stralucire care ofera un cumul de senzatii, iar dupa o vacanta aici nu poti decat sa pleci mult mai bogat spiritual si sa iti doresti sa revii.

10 Activitati potrivite pentru un City Break Shanghai, China

Cel mai mare si prosper oras al Chinei, Shanghai emana o atmosfera aparte iar spre deosebire de alte orase antice si imperiale cu care se poate compara, are un mod unic de a imbina vechiul cu noul prin cladirile si zonele moderne si tehnologizate. Iata cateva motive pentru care acesta merita vizitat:

  1. 1

    Admira cladirile din Bund! Aceasta zona este poate cea mai renumita din Shanghai. De aici se pot admira principalele cladiri coloniale si turnurile inalte ce se aliniaza pe raul Huangpu. O croaziera pe rau este de asemenea o varianta foarte buna pentru vederi panoramice sau o optiune inedita este traversarea raului prin tunelul de observatie The Bund Sightseeing Tunnel.

  2. 2

    Descopera natura in Yuyuan Garden! Nu departe de Bund, Yuyuan este singura gradina din timpul dinastiei Ming care a supravrietuit in Shanghai. Peisajele spectaculoase de aici sunt caracterizate de poduri decorate traditional, pagode colorate si enclave ornate cu dragoni sculptati. Tururile ghidate sunt recomandate pentru a afla cat mai multe despre istoria acestui loc.

  3. 3

    Observa orasul de la inaltime din Oriental Pearl TV Tower! In aceasta cladire-turn cu 3 picioare, 11 capsule sferice si 15 puncte de observatie se afla un hotel rotitor dar si Muzeul de Istorie Municipala a Shanghaiului. Cel mai inalt punct de observatie se afla la 350 m ce ofera o panorama incantatoare a orasului vazut de sus.

  4. 4

    Urca-te in Shanghai Tower, cea mai inalta cladire din China! Alt loc de observatie de sus a orasului este Shanghai Tower, a doua cea mai inalta cladire din lume care te poarta pana la etajul 119 cu cel mai rapid lift din lume.

  5. 5

    Fa cumparaturi si plimba-te pe strada Nanjing! Comparabila cu celebra Fifth Avenue din New York, iti vei face o idee despre ce inseamna cumparaturile in cel mai dezvoltat centru comercial din lume. Strada este impresionanta si prin arhitectura cladirilor, precum si prin celebrele sculpturi istorice de la Golden Gate.

  6. 6

    Descopera orasul lacustru Zhujiajiao! Aflat la o ora de Shanghai, orasul cu cladiri traditionale si poduri impresionante poate fi descoperit la pas sau printr-o plimbare cu barca pe canale.

  7. 7

    Gusta cultura la Muzeul Shanghai! Aflat in Piata Poporului, are o colectie impresionanta de relicve culturale rare - peste 120.000 de exemplare. De exemplu, artefactele includ peste 400 de bronzuri frumos decorate, obiecte de ceramica, statuete de bronz si sculpturi antice. Centrul expozitional Shanghai Urban Planning este alternativa pentru a afla informatii despre orasul modern si planuri de dezvoltare viitoare.

  8. 8

    Relaxeaza-te in Tianzifang si Xintiandi! Amplasat in cartierul francez, Tianzifang este o zona de cafenele si magazine autentice de unde se pot cumpara suveniruri unice precum cele legate de arta ceaiului. Locuintele traditionale sunt amplasate deasupra magazinelor. Xiantiandi este o zona renovata cu multe magazine de lux si restaurante gourmet.

  9. 9

    Simte-te ca un copil la Disneyland Park! Atractiv pentru cei mici dar nu numai, primul parc tematic de acest gen din China te va introduce in magica lume Disney inca de la intrare, cele 6 parcuri tematice de aici avand si puternice elemente culturale specifice chineze.

  10. 10

    Plimba-te cu Maglev, cel mai rapid tren din lume! Poti ajunge de la aeroportul Pudong pana in centrul orasului cu acest modern tren cu levitatie magnetica la o viteza ametitoare de 431 km/h. Cei 30 km sunt strabatuti in doar 8 minute aproape fara sa simti ca te misti. Pentru a descoperi mai multe despre constructia acestuia, poti vizita Muzeul Maglev.

Cand sa calatoresti in City Break Shanghai, China

Shanghai are o clima subtropicala umeda cu 4 anotimpuri. Iernile sunt reci cu temperaturi ce scad adesea sub 0 °C insa foarte rar ninge. Verile sunt destul de calde si umiditatea este mare. Intrucat iernile in Shanghai sunt destul de racoroase cu vant puternic, cea mai buna perioada de vizita este din martie pana la final de noiembrie. Pentru a ocoli aglomeratia, canicula sau eventualele furtuni, este de evitat luna iulie, august si prima saptamana din octombrie si mai.

Cum te deplasezi in Shanghai, China

Shanghai beneficiaza de o retea de transport public foarte dezvoltata si bine organizata.

Este util de cumparat Shanghai Jiaotong Card prin intermediul caruia se pot achita biletele de autobuz, metrou sau taxi, ce se poate achizitiona din orice statie de metrou.

Big Bus Tour – aceste autobuze supraetajate fac tururi de oras cu ghid audio si opriri la toate obiectivele importante.

Trenul Maglev – in doar 8 minute, trenul de mare viteza traverseaza cei 30 km ce leaga aeroportul Pudong de statia Longyang (de unde se poate face legatura catre alte zone din oras prin linia de metrou 2).

Metrou – sunt disponibile 12 linii de metrou prin intermediul carora se poate ajunge in toate zonele orasului; intre 07:00-09:30 si 16:30-17:30 sunt orele de varf cand liniile devin mai aglomerate; la momentul actual sunt in constructie alte 7 lunii de metrou.

Autobuz – in Shanghai sunt mai mult de 1100 linii de autobuz, iar de la un an la altul, unele noi sunt introduse. Autobuzele acopera o arie mai extinsa fata de metrou si calatoria cu acestea este mai ieftina; exista mai multe categorii de impartire a acestora: autobuze de zi si de noapte, autobuze care circula doar in orele de varf, sau autobuze care circula doar intr-o anumita zona (vestul raului Pu, estul raului Pu, zona centrala a raului Pu sau suburbia.

Ferry – pentru a evita aglomeratia printr-o calatorie placuta, sunt disponibile si linii de ferry care fac legatura intre zona Pudong si Puxi (imbarcarea se face in general de la podurile Nanpu, Yangpu, Xupu sau Lupu).

Taxi – orasul beneficiaza de foarte multe taxiuri diferit colorate in functie de firma pe care o reprezinta (albastre, galbene, albe, verzi) si se gasesc multe masini raspandite in oras, fara a fi necesara comanda.

Transport de la aeroport

Shanghai este deservit de doua aeroporturi, fiecare cu cate doua terminale – aeroportul international Pudong si aeroportul international Hongqiao. De la ambele aeroporturi este linie directa de metrou pana in centrul orasului, cateva linii de autobus sau taxiuri si shuttle bus. De la aeroportul Pudong se poate lua si trenul de mare viteza Maglev.

Vizite in apropiere, Shanghai, China

Daca ar fi sa impartim orasul in doua mari zone, delimitate si de traversarea raului Huangpu, acestea ar fi Pudong si Puxi. Zona centrala urbana este marginita de Piata Poporului si Bund.

Bund

Este situat in districtul Huangpu, se afla pe malul vestic al raului. O importanta zona a orasului, aici se regasesc 52 cladiri simbol, construite in diferite stiluri arhitecturale. Oriental Pearl Tower, Jin Mao Tower si World Financial Center se oglindesc spectaculos in raul Huangpu atunci cand luminile lor se aprind noaptea. O croaziera pe rau este cea mai buna alegere pentru a admira stilul modern al cladirilor iar ca alternativa se poate merge prin tunelul de belvedere ce leaga Bund de Oriental Pearl Tower.

People’s Square (Piata Poporului) din districtul Huangpu

Este o jungla urbana, este de asemenea un reper de vizitat si este inconjurata de multe atractii precum Madame Tussauds Shanghai, Urban Planning Exhibition Hall, Shanghai Grand Theatre sau Shanghai Museum. In pasajul subteran din aceasta piata se afla Hong Kong Shopping Center.

Strazile Nanjing si Huaihai

Amplasate in districtul Huangpu sunt principalele strazi de cumparaturi din oras, un paradis al magazinelor importante locale si internationale, precum si o zona pietonala cu mancare stradala.

Zona financiara Pudong Lujiazui

Este una din cele mai cunoscute din oras, fiind si sediul multor banci internationale. Cea mai inalta cladire din China, Shanghai Tower (632 m) se afla aici, alaturi de Shanghai World Financial Center, cea mai inalta cladire cu acoperis plat din lume (492 m). De asemenea, aici se gasesc centre comerciale, precum si Oriental Pearl Tower (un bun punct de belvedere), Jin Mao Tower si Ocean Aquarium.

Shanghai Old Street din districtul Huangpu

Este o alta atractie din centrul orasului, locul unde sunt situate vechile banci, magazine de bijuterii, ceainarii si teatre. Strada este impartita in doua zone, cea estica pastreaza caracteristicile arhitecturale ale dinastiei Qing iar partea vestica are cladiri rezidentiale influentate de dinastiile Ming si Qing. Multe din cele mai vechi cladiri de importanta istorica inca functioneaza aici precum farmacia Tonghanchun, ceainariile Old Shanghai si Chunfeng Deyi, magazinul de sticla Wuliangcai si restaurantul Deshun. Templul Old City God este amplasat de asemenea in apropiere, iar zona este cunoscuta pentru mici suveniruri dar si pentru mancare stradala traditionala.

Disneyland Park

este situat in zona periferica Pudong, primul parc Diney deschis in China, cu cel mai mare castel, cea mai mare parada si primul parc cu tematica de pirati din lume. Din piata centrala se ajunge aici cu metroul in aproximativ o ora iar pentru familiile cu copii, cu siguranta este o atractie ce nu trebuie ratata.

Excursii in zona, Shanghai, China

Cu toate ca poti petrece chiar cateva saptamani in Shanghai fara sa-l descoperi in intregime, poti dedica una sau doua zile din vacanta pentru a explora si orase invecinate mai linistite, pentru o diversitate a peisajului sau pentru a asimila mai mult din cultura chineza, mai ales avand la indemana mijloace de transport bine organizate si rapide.

Hangzhou si Suzhou – un cunoscut proverb chinez spune “Deasupra este Raiul, iar mai jos de acesta sunt Hangzhou si Suzhou”. Hangzhou are ca principala atractie West Lake, ce este considerat ca are printre cele mai frumoase peisaje naturale din China. Se poate inchiria o barca pentru plimbarea pe lac sau se poate face un tur al acestuia cu bicicleta, pentru a admira podurile si constructiile tip pavilion traditionale, peisajul de aici fiind ca un tablou ce infatiseaza China traditionala. Suzhou este si el, asemena lui Hangzhou, celebru pentru prelucrarea matasii, iar ceea ce il deosebeste este asezarea de tip lacustru, centrul orasului fiind construit in jurul a mai multor canale, fiind denumit “Venetia Estului”. Aici se organizeaza plimbari cu barca pe canale sau se poate explora orasul pe jos, traversand podurile autentice pentru ca apoi sa descoperi gradinile traditionale chineze.

Moganshan – o zona rurala mai retrasa cu poteci inverzite, culturi intinse de ceai si paduri de bambus, acest loc a atras turisti inca din 1880, cand multi si-au construit aici case de vacanta. Astazi, aceste vile in stil colonial s-au transformat in pensiuni si hoteluri, fiind in continuare o atractie pentru turistii care cauta un peisaj natural deosebit si racoros pentru a scapa de aglomeratie sau de canicula din timpul verii.

Linhai – daca nu ai ajuns la Marele Zid Chinezesc, micul oras Linhai are un zid la fel de impresionant, chiar daca nu atat de grandios. Acesta a fost construit in timpul dinastiei Jin (anii 265-420 d.Hr). O alta atractie a orasului o reprezinta templul Longxing, la care se ajunge pe o straduta antica ce serpuieste din centrul orasului.

Nanjing – acum o metropola moderna, Nanjing este in continuare imprejmuit de ziduri de aparare ca pe vremuri, cand aici a fost stabilita capitala multor dinastii din istoria Chinei. Orasul are o puternica incarcatura istorica, se regasesc aici mai multe temple, Sala memoriala a masacrului din Nanjing, fostul Palat Prezidential, mormantul primului imparat al dinastiei Ming si mausoleul lui Sun Yat-Sen. Tot aici a fost construit un turn de portelan in sec. XV, astazi fiind o replica pe locul acestuia, ce simbolizeaza impletirea vechiului cu noul.

Changshu – desi nu este printre cele mai populare excursii in randul turistilor, orasul ofera atat de multe atractii fermecatoare laolalta: canale, case traditionale, munte, un mic lac, paduri de bambus si plantatii de ceai, un templu, o constructie similara Marelui Zid Chinezesc si chiar o pagoda.

Ningbo – acest oras ce pe vremuri era unul din cele mai aglomerate porturi ale lumii, atrage acum prin centrul vechi cu cladiri istorice impresionante, precum si o multitudine de temple, printre acestea cel mai notabil fiind templul budist Asoka vechi de 1700 ani ce pastreaza relicvele lui Sakyamuni, fondatorul budismului.

Lacul Dongqian – pe langa frumusetea naturala a lacului, pe malurile acestuia se pot descoperi mici sate traditionale, temple si un parc de sculptura dedicat dinastiei Song (960 – 1279 d.Hr).

Shaoxing – un alt oras situat pe canale, acesta este recunoscut pentru productia de vin de orez. Este considerat un muzeu in aer liber, datorita istoriei sale vechi si a conservarii culturii antice.

Yangzhou – orasul a fost construit de catre negustorii de sare din zona, acestia fiind pe vremuri foarte avuti. Gradina Ge Yuan este considerata una din cele mai frumoase din China. Strada Dongguan si cladirile acesteia din timpul dinastiilor Ming si Qind dateaza de 1200 ani. Interesant de vizitat este si Mormantul lui Puhaddin (considerat un descendent al profetului Mohamed), o constructie ce imbina arhitectura chineza cu cea islamica.

Wuzhen – acest oras antic dateaza de 1300 ani iar majoritatea cladirilor sunt din timpul dinastiei Ming. Aici se organizeaza adesea spectacole cu acrobatii deasupra apei iar orasul mai este recunoscut pentru vopsirea textilelor mov (culoare care pe vremuri era foarte greu de obtinut) dar si pentru productia vinului de orez, aceste produse fiind suveniruri interesante.

Xitang – orasul traversat de 9 rauri si impartit in 8 zone legate prin poduri de piatra are o istorie de mai bine de 2000 ani, fiind de asemenea si locul unde a fost filmata scena finala din Mission Impossible 3.

Wuxi – principala atractie de aici o reprezinta statuia Lingshan Grand Buddha, nu neaparat de importanta istorica (intrucat a fost construita in 1996) dar impresionanta prin marime – cu o inaltime de 88 m, aceasta e cea mai inalta statuie de bronz a lui Buddha. In apropiere se gasesc si templul Xiangfu, lacul Tai cu a sa roata panoramica sau un platou de filmare ce se poate vizita de turisti.

Songjiang – aflat la periferia orasului Shanghai, zona are multe atractii, parcul de aventura Happy Valley, gradina botanica Chenshan, un platou de filmare ce recreaza Shanghaiul din anul 1930 si orasul Tamisa – o replica a unui oras traditional britanic. De asemenea, unele din cele mai vechi lacasuri de cult se afla aici: Moscheea Zhenjiao, Pagoda Xilin, Catedrala Sheshan.

Activitati gratuite in Shanghai, China

In faimoasa metropola plina de energie nu vor lipsi activitatile din toate domeniile, si chiar daca la prima vedere poate parea un oras scump, cu multe magazine de designer sau restaurante de top, sunt de asemenea si activitati pe care le poti face gratuit sau aproape gratuit.

Aleile pline de viata din Tianzifang – zona situata la marginea cartierului francez este impanzita cu stradute animate cu multe magazine micute, cafenele si mancare stradala. Este locul ideal pentru o plimbare placuta sau pentru a face cumparaturi cu buget redus, aici fiind posibila si negocierea produselor.

Faleza Bund – este locul ideal de plimbare ce ofera cea mai ofertanta panorama asupra cladirilor simbol din Shanghai, vechile cladiri coloniale si zgarie-norii impozanti care seara sunt luminati si ofera un spectacol de culoare si lumina.

Muzeul Shanghai – dispus pe 4 etaje, intrarea in acest muzeu impresionant este gratuita si aici se regasesc numeroase marturii ale dezvoltatelor culturi antice, inclusiv dinastia Ming si Qing (bronzuri, obiecte de ceramica sau de jad, costume traditionale, inclusiv un costum de inmormantare de pe vremea dinastiei Han din anii 221-206 i.Hr)

Parcul Fuxing – acest parc situat in cartierul francez este recunoscut nu atat pentru o zona linistita de plimbare, cat pentru locul unde poti sa descoperi cultura stradala locala, aici se strang artistii locali si ofera reprezentantii de tai chi, dans, muzica traditionala cu instrumente locale, spectacole cu ridicarea zmeelor sau lectii de caligrafie.

French Concession (cartierul francez) – aflat in trecut sub ocupatie franceza, in aceasta zona sunt multe stradute si cladiri cu puternica influenta europeana si franceza in special, o plimbare in acest cartier fiind o experienta inedita. In zona sunt si multe restaurante si cafenele, pe strada Nanchang fiind si restaurante fast-food ce servesc taitei chinezesti de orez facuti manual la un pret foarte avantajos.

Templul Jing’an – desi nu este complet gratuit, o vizita la acest templu cu siguranta merita achitarea unei taxe de intrare modica. Ascuns printre zgarie-norii si marile malluri din centrul orasului, templul construit in mod traditional pe piloni in apa are 3 incaperi, in una se gaseste o statuie impresionanta a lui Buddha, unde se aprind mici pachetele cu tamaie pentru sanatate sau noroc sau se arunca cu cativa banuti pentru indeplinirea unui dorinte.

Gradina Yuyan – o descoperire neasteptata intr-un bazar aglomerat, gradina traditionala chineza este formata din cladiri tip pavilion din lemn, iazuri cu pesti koi, sculpturi elaborate ce infatiseaza dragoni si este traversata de poduri de piatra umbriti de salcii. O vizita dimineata este cea mai potrivita, fiind mai putin aglomerat.

M50 Contemporary Art Space – este un hub de cultura cu intrarea libera, ce gazduieste multe expozitii ale artistilor renumiti sau ale unor nume noi in domeniu. ShangART si Eastlink sunt doua din cele mai renumite galerii ce expun obiecte de ceramica si sculpturi moderne.

Plimbare cu ferry si faleza Binjiang Dadao – o plimbare cu ferry-ul nu este gratuita, insa suma de ¥2 (contravaloarea a 2 lei) cu siguranta nu este o suma mare avand in vedere posibilitatea de a te plimba de-a lungul raului Huangpu alaturi de localnici, cu o panorama incantatoare a peisajului din jur, cu oprire la faleza Binjiang Dadao, alt loc faimos de observatie pentru cladirile simbol ale orasului.

Piata petitorilor din Parcul Poporului – poate parea ceva iesit din comun pentru noi europenii, insa in weekend in Shanghai, parintii si bunicii candidatilor la casatorie se aduna pentru a le cauta acestora partenerii potriviti. Calitatile acestora sunt prezentate publicului, iar membrii familiei sau chiar agentii angajati in acest scop isi lasa datele de contact astfel incat tinerii intre 20-30 ani sa poata lua legatura pentru casatorie, institutie foarte respectata in China.

TOP atractii in Shanghai, China

Promenada Bund

Este unul din primele lucruri pe care le fac turistii cand ajung in Shanghai este o plimbare de-a lungul promenadei construite pe malul vestic al raului Huangpujiang. Pe timp de zi sau la lasarea intunericului, peisajul de aici va fi mereu spectaculos iar cladirile situate de o parte si de alta a apei imbina multe stiluri arhitecturale: gotic, provensal, baroc, neoclasic, renascentist, art deco dar si modern. La capatul nordic al promenadei se afla parcul Huangpu, cel mai vechi parc public din China, un alt loc placut de plimbare unde se gaseste si un muzeu dedicat istoriei promenadei Bund.

Adresa: Zhongshan East 1st Road, Huangpu District, Shanghai, China

Gradina Yu

A fost construita in 1559, denumita si “Gradina Fericirii”, aceasta ocupa un spatiu impresionant de 20 000 m² si este constituita din spatii exterioare si interioare. Constructiile traditionale tip pavilion cu ornamente si sculpturi minutioase se imbina cu un peisaj natural cu multa verdeata, iazuri si lanturi muntoase in miniatura.

Adresa: 218 Anren St, Huangpu District, Shanghai, China, 200010

Templul Buddha din Jad

Actualul templu a fost refacut in 1928 pentru a-l inlocui pe cel original din 1882 si este constituit din 3 sali si 2 curti interioare iar atractia principala sunt cele 2 statui Shakyamuni aduse de calugarul Huigen din Burma. Situate in Sala Regilor Raiului, aceste statui au fost sculptate din jad alb. In Sala Marelui Erou se afla 3 statui ale lui Buddha si 18 figurine Buddha Luohan.

Adresa: 170 Anyuan Rd, Jing'an District, Shanghai, China, 200060

Muzeul Shanghai

A fost fondat in 1952, acesta ramane si astazi cel mai important muzeu al artei clasice din China. Cladirea moderna se ridica pe 4 etaje si este construita cu baza patrata si partea superioara circulara, conform credintei chineze antice asupra formei pamantului. Exponatele dateaza din vremurile preistorice pana in sec. XIX si cuprind obiecte de bronz si ceramica, desene in cerneala, modele de caligrafie si sigilii, precum si colectii de jad, monede sau mobilier din timpul dinastiilor Ming si Qing (1368-1912).

Adresa: 201 Renmin Avenue, Huangpu District, Shanghai, China, 200003

Templul Longhua

Este amplasat intr-un parc din sud-vestul orasului, templul reprezinta una din cele mai vechi asezari religioase din China. Pagoda din lemn si caramida inalta de 40 m a fost ridicata prima data in anul 242 d.Hr. iar de-a lungul timpului a fost distrusa si reconstruita, cu structura actuala ce dateaza din sec. X. Templul este folosit si in prezent pentru ceremonii budiste iar la ocazii speciale se bate la un clopot de 5 tone, inalt de 2 m, ce dateaza din 1382. Aici se gasesc si vechi manuscrise si intrumente de ceremonie, dar si o colectie de 500 sculpturi suflate cu aur ale lui Buddha.

Adresa: 2853 Longhua Rd, Xuhui District, Shanghai, China, 200232

Oriental Pearl Tower

Este inalt de 468 m, turnul ofera vederi spectaculoase ale orasului nou dar si a promenadei Bund. A fost construit in 1991 si este format din 11 capsule de diferite dimensiuni, cea mai inalta din acestea (Modulul Spatial) avand un punct de observatie cu podeaua de sticla. In total sunt 15 puncte de observatie, precum si un restaurant rotitor.

Adresa: 1 Century Avenue, Pudong, Shanghai, China, 200120

Catedrala Xujiahui si Basilica Sheshan

Catedrala a fost construita in 1911 in stil neo-romanic si este o importanta marturie a mostenirii multiculturale. Reprezinta cea mai mare cladire catolica din oras si se remarca prin cele doua clopotnite de 50 m si prin interiorul ornat cu vitralii. Basilica Sheshan de origine catolica a fost deteriorata in timpul Revoltei Culturale Chineze dar a fost restaurata recent si reprezinta un important loc de pelerinaj. Drumul spre basilica urca pe un deal pe parcursul caruia se gasesc 14 monumente in forma de cruce, iar traseul dezvaluie o panorama incantatoare.

Adresa: 158 Puxi Rd, Xujiahui, Xuhui District, Shanghai, China, 200030

Jin Mao Tower

o alta cladire simbol din Shanghai, Jin Mao este un turn inalt de 420 m ce uimeste atat prin decorul interior (zona de lobby ce apartine de Gotelul Grand Hyatt Shanghai este o atractie in sine) cat si prin Skywalk, o punte imensa de observatie situata la etajul 88, unde pot incapea simultan 1000 persoane. Alaturi de invecinatele Shanghai Tower si Shanghai World Financial Center care pot fi de asemenea vizitate, cladirile formeaza un trio al celor mai inalte cladiri din lume.

Adresa: 88 Century Avenue, Pudong, Shanghai, China, 200121

TOP restaurante in Shanghai, China

Shanghai reuneste unele din cele mai faimoase restaurante la nivel mondial, lucru care nu este de mirare, intrucat in cultura chineza momentul mesei este un adevarat ritual, mancarea fiind considerata un liant ce aduce oamenii laolalta, atunci cand stai la masa fie sarbatoresti un eveniment important din viata ta, fie te reunesti cu familia la cina pentru a va povesti cum a decurs ziua. Optiunile sunt diverse la aceasta categorie, iar gurmanzii vor avea ocazia sa incerce mancare stradala in una din cele mai faimoase tari unde s-a dezvoltat aceasta, sau vor putea descoperi arta culinara la cel mai inalt nivel in restaurantele cu stele Michelin.

Ultraviolet

Acest restaurant este singurul din China cu 3 stele Michelin si este un restaurant cu un concept inedit, la care s-a lucrat ani intreg. Oaspetii sunt asteptati mai intai la bistro-ul Mr & Mrs Bund pentru un aperitiv, apoi sunt condusi intr-un loc secret, unde urmeaza o masa completa cu 22 feluri de mancare insotite de experiente senzoriale diferite (sunete, arome si imagini). Este necesara rezervarea online, in fiecare seara fiind primit doar un grup de 10 persoane.

Adresa: Este secreta pana la momentul rezervarii.

Yunnan Road Food Street

Strada este recunoscuta pentru mancare stradala, fiind locul ideal din oras pentru a incerca specialitatile locale: taitei de orez si coltunasi la No15, dim sum la Wu Fang Zhai, yan shui ya (rata) si coltunasi la Xiao Jin Ling.

Adresa: strada Yunnan

M on the Bund

Restaurantul mizeaza pe atemporalitate si rafinament clasic, ce eclipseaza multe restaurante de lux care incearca sa reinventeze bucataria. Aici se gatesc preparate simple si traditionale, insa la cel mai inalt nivel culinar. Locul este preferat si datorita pozitionarii ideale, la etajul 7 al unei cladiri cu priveliste spre Bund.

Adresa: 7th fl, 20 Guangdong Rd

Brut Eatery

Un mic local cu preturi foarte avantajoase, aici se gasesc preparate californiene dar si preparate traditionale (intrucat bucatarul-sef are origini chinezo-californiene): pui prajit cu 5 condimente, ridichii murate, miere de jujube si alune de padure glasate, coaste de porc coreene, curry asiatic, orice alegere din meniu va fi cu siguranta o reusita.

Adresa: 698 Yuyuan Rd

Di Shui Dong

Acest restaurant gateste preparate picante traditionale privinciei Hunan din China si este printre preferatele localnicilor. Preparatele vedeta sunt coastele in crusta de chimen, puiul prajit cu chilli, crabul gatit in vas de lut, sau clasica (in China) broasca fiarta.

Adresa: 2nd fl, 56 South Maoming Rd

Hai Di Lao

Acest restaurant este renumit pentru serviciile care insotesc mancarea. Incepi sa te simti rasfatat de cum i-ai trecut pragul, cand iti sunt lustruiti pantofii, ti se face manichiura si ti se ofera platouri de nuci si fructe. Odata ajuns la masa, ospatarii imbracati in sorturi rosii fac o reprezentatie de dans cu taitei de orez. Iar dupa acest spectacol, nu rata sa comanzi din multitudinea de sosuri pentru care restaurantul este renumit, alaturi de felurile traditionale de mancare delicioase.

Adresa: 468 Changshou Rd

TOP distractii in Shanghai, China

Cand vine vorba de distractie, Shanghai isi pastreaza renumele de oras cosmopolit si exceleaza in locuri diverse unde poti gusta din viata de noapte, poti intelege mai bine cultura locala sau iti poti activa adrenalina.

In privinta evenimentelor si a concertelor, acestea sunt numeroase si pot fi consultate site-uri locale unde se prezinta ce activati sunt programate pentru perioada in care vei vizita orasul (www.timeoutshanghai.com, www.smartshanghai.com).

Familiile cu copii sau cei care vor sa se simta din nou copii au la dispozitie Disneyland Park, Legoland Discovery Center sau parcul de distractii Happy Valley ( popular in special pentru numeroasele roller coastere ametitoare).

Circuitul de curse din Shanghai este unul din cele mai importante din China iar pentru pasionatii de Formula 1 va fi atragator sa participe la o cursa in timpul vacantei. Barurile si cluburile ocupa un loc important in viata localnicilor, astfel incat in oras sunt multe cluburi renumite cu petreceri care atrag si turistii, multe cu decoruri si tematici originale, astfel incat o noapte in oras va fi total diferita de ce ati intalnit pana acum.

Shanghai se mandreste cu unele din cele mai bune trupe de acrobati din lume. Acestia au reprezentantii la Shanghai Circus World, Shanghai Centre, Huxi Theater, Baiyulan Theatre, Charming Shanghai. La Shanghai Circus World au loc cele mai marete numere de circ din China, un spectacol deplin in care acrobatiile, luminile, culorile, muzica si costumele sunt universale si darama orice bariera de cultura sau limba. Un astfel de show unic cu siguranta va ramane o amintire puternica a vizitei in Shanghai.

O alta experienta inedita este o seara la opera din Shanghai, opera traditionala chineza fiind renumita in lume. Singurul dezavantaj ar fi bariera de limba, insa cei pasionati pot intelege actul artistic si emotiile unui spectacol de acest gen chiar si fara subtitrare.

TOP shopping in Shanghai, China

Nu degeaba Shanghai este denumit Parisul estului, cele doua orase impartasind aceiasi pasiune pentru moda si cumparaturi. Intrucat cele mai multe produse de larg consum la nivel mondial se produc in China, iar pentru localnici cumparaturile sunt pe prim plan, orasul este foarte ofertant in privinta aceasta, cu nenumarate centre comerciale imense, zone centrale cu magazine ale marilor designeri, buticuri si magazine cu suveniruri si produse locale la tot pasul.

Nanjing

Este un paradis al cumparaturilor, una din cele mai lungi strazi cu magazine din lume, aici se gasesc centre comerciale sau magazine cu haine, bijuterii, electronice si electrocasnice, si practic orice iti poti imagina vei gasi aici.

Adresa: Nanjing Road, Huangpu, Shanghai, China

Xintiadi

Aceasta strada pietonala este marginita de cladiri traditionale shanghaieze si vitrine de sticla si este o zona a luxului, in special cu produse ale creatorilor locali chinezi.

Adresa: Xin Tian Di Shi Shang Gou Wu Zhong Xin, Xin Tian Di, Huangpu Qu, Shanghai Shi, China

Huaihai

O alta strada de cumparaturi celebra, situata in cartierul francez, aceasta gazduieste peste 400 magazine de lux dar si accesibile publicului larg. Aici se gasesc si produse legate de arta ceaiului, una din cele mai populare activitati din China (la Shanghai Huangshan Tea Company) sau produse sportive ale brandului local foarte apreciat Onitsuka Tiger.

Adresa: Huai Hai Zhong Lu, Xuhui Qu, Shanghai Shi, China

AP Plaza

AP Plaza’s Xinyang Fashion Market este locul unde replicile bradurilor celebre sunt la ele acasa; cei care iubesc brandurile dar nu isi permit preturile de lista, si nu au o problema in a purta copii, vor gasi aproape orice isi imagineaza in materie de haine, genti, ceasuri, ochelari, pantofi etc. Aici se achita doar cash, se poate negocia iar la primele ore ale zilei se obtin cele mai bune preturi.

Adresa: Pudong Xinqu, Shi Ji Da Dao, 2002, Shanghai Shi, China

Qiujiang Lu

Piata de electronice este imposibil de ratat odata ajuns in Shanghai, magazinele din acest centru comercial oferind orice produs pe care deja il cunosti sau de care nici nu ai auzit, tehnologia fiind mai dezvoltata in China decat oriunde altundeva.

Adresa: Qiu Jiang Lu, Jingan Qu, Shanghai Shi, China

South Bund Fabric Market

De aici se pot achizitiona cele mai diverse materiale textile la preturi foarte bune (matase, sifon, piele etc) si se poate alege din sutele de croitori care iti fac la comanda aproape orice de la geci de motocicleta pana la tinute de seara, in aproximativ 48 ore.

Adresa: 399 Lujiabang Rd, Huangpu, Shanghai, China

Nu rata nicio ofertă! Abonează-te pentru a primi reduceri și promoții directe în inbox-ul tău!

Conecteaza-te cu

Sau folosete adresa de email

Ai uitat parola?

Nu ai cont inca?

Creare cont

Sau folosete adresa de email

Ai deja un cont?