Ce sa faci in Santorini

Prima pagină » Articole » Ce sa faci in Santorini

Insula infloritoare, cu numar mare de podgorii este renumita pentru plajele intinse si o industrie a vinului demna de invidiat. Peisajele superbe, restaurantele numeroase si arhitectura greceasca fac din aceasta destinatie una de top, iar capitala Fira este sufletul insulei. Telecabinele, tururile cu ghid si excursiile cu barca sunt numai cateva din activitatile de care te poti bucura aici.

Plajele grecesti

 Foto: Plaja Neagra

Ziua te poti lasa rasfatat de razele soarelui pe plajele intinse si curate, la tarmul mediteranean si vei avea parte de privelisti de neuitat. Santorini are, insa, si ceva aparte. Viziteaza plaja Perissa, o plaja cu nisip negru, vulcanic, fierbinte, pentru un peisaj cu adevarat aparte. In plus, zona este ticsita cu taverne in care te poti refugia oricand pentru cateva momente racoritoare, ferite de soare. Printre plajele populare din acesta insula greceasca se numara si Perivolos, Agios Georgios sau Vilhada. O alta plaja uluitoare este Red Beach, adica Plaja Rosie. Numele nu este intamplator. Nisipul rosu ofera o imagine ireala, desprinsa parca din filmele SF. Nu uitati de Plaja Alba, o plaja mai retrasa, dar cu un peisaj demn de imortalizat.

Admira Santorini din telecabine!

Te poti bucura de o panorama a intregii insule, intr-o plimbare relaxanta cu telecabina din Fira. Dureaza doar trei minute si iti da ocazia de a admira capitala superba a insulei Santorini de la inaltime. Vei vedea cele mai incantatoare locuri, iar pretul este extrem de convenabil.

Fa un tur cu ghid prin Fira

Pe langa sumedenia de baruri, taverne si restaurante, in inima insulei Santorini poti gasi numeroase atractii culturale. Viziteaza muzeele excelente si piata Theotokopoulou si afla-le secretele intr-un tur cu ghid. Fie ca alegi autobuzul sau barca, un tur dureaza intre patru si opt ore si te va plimba pana la principalele puncte turistice din jurul insulei Thirasia din Nea Kameni, la izvoarele termale din Palia Kameni si in satul Oia, cel mai nordic si mai cunoscut sat din Santorini.

Fa o plimbare pe Marea Mediteraneana

Profita de excursiile si croazierele pe mare si te poti relaxa pe ritmurile linistitoare ale marii. Cum te indepartezi de tarm, o asemenea croaziera iti va oferi ocazia de a aprecia pe deplin frumusetea plajelor si a resorturilor de pe aceasta insula vulcanica. Poti alege mini-croaziere, de o zi, care te vor duce pe insule mai mici precum Nea Kameni si Kameni Palia, cu plecare din portul Skala Fira. Vei vedea si insula Thirasia care a fost separata de Santorini printr-o explozie vulcanica de acum 2 200 de ani.

 De Teodora Lozan